Author Topic: Туристически автобуси  (Read 598730 times)

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Re: Туристически автобуси
« Reply #20 on: 08.02.2007, 19:35:57 »
И не е ли 1 млн. км, защото си написал 1 млрд.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #21 on: 08.02.2007, 20:38:04 »
Quote from: borosport
И не е ли 1 млн. км, защото си написал 1 млрд.
Дамм...Проверих, за да не стане пак някоя грешка(все пак машината си е Мерцедес, нищо не се знае) и са си един милион.Попрекалил съм с нулите, вероятно защото вчера си бройх авоарите и бях свикнал с числа с по девет нули

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 09.02.2007, 00:58:50 »
Старият автобус на Левски беше 0404, знаете ли дали е правен в Турция?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 17.02.2007, 22:31:08 »
След малко ще започна да качвам снимките от Плевен и за загрявка и припомняне първо качих тези от днес.Вижте каква инвазия бяха направили гърците днес.Бялата Скания на UN съм я виждал и друг път, на паркинга при Лъвов мост, при хотел Принцес.Регистарцията пак е странна на ОНН.Може да вози войници или някакви пострадали при войните в Югославия на почивки у нас или нещо такова.И за първи път виждам на живо флагманът на Евобус S 431 DT        !!!Късият триосен S 416 HDH донего е без тасове и в началото ми заприлича на американския модел.Но това, че е без тасове го прави много готин  

« Last Edit: 17.02.2007, 22:30:18 by difian »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 17.02.2007, 22:31:20 »
Като стана въпрос за гърци - зелената Сетра на Panolympia и днес бе пред Шератон, доста привлекателен автобус  
« Last Edit: 17.02.2007, 22:32:26 by conecto »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 17.02.2007, 22:31:21 »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 17.02.2007, 22:36:55 »
Quote from: conecto
Като стана въпрос за гърци - зелената Сетра на Panolympia и днес бе пред Шератон, доста привлекателен автобус  
Я кажи каква е тази зелена Сетра.Тези дни само в петък вечерта минах оттам, но такова чудо нямаше.

----------------------------------------------------
А това е, за да уточним нещо с Иво.Ето за този триосен автобус на Хебросбус ли беше споменал?Не е Ман, а Неоплан(разликата е нулева   ), а моделът Турлайнер, нещо средно между големите туристически Старлайнер и Ситилайнер и регионалните Трендлайнер.От Хебросбус имат и един двуосен, като и двата редовно могат да бъдат видяни по линията София-Пловдив.

« Last Edit: 17.02.2007, 22:40:47 by difian »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 17.02.2007, 23:27:53 »
Quote from: difian
А това е, за да уточним нещо с Иво.Ето за този триосен автобус на Хебросбус ли беше споменал?Не е Ман, а Неоплан(разликата е нулева   ), а моделът Турлайнер, нещо средно между големите туристически Старлайнер и Ситилайнер и регионалните Трендлайнер.От Хебросбус имат и един двуосен, като и двата редовно могат да бъдат видяни по

Точно този имах впредвид.Бях го виждал само отдалече и за това мислех,че е МАН,отдавна търсех негови снимки  

И още нещо-Гръцкият вариант на Скания Иризар се казва Саракакис и каросерията е произведена в Гърция.Понеже Скания няма каросериен цех и каросериите им се произвеждат от други фирми,като Икарус,Иризар,МАН,Саракакис и др.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 17.02.2007, 23:32:37 »
Quote from: Ivo
И още нещо-Гръцкият вариант на Скания Иризар се казва Саракакис и каросерията е произведена в Гърция.Понеже Скания няма каросериен цех и каросериите им се произвеждат от други фирми,като Икарус,Иризар,МАН,Саракакис и др.
Макар че основната, която ползват като цяло е дело на испанците от Иризар.Гръцкият вариант често се вижда из София.ОСЕ-нац. им ЖП компания обаче имат един по-различен на външен вид модел, задницата е коренно различна.Там май имаше и надписи Волво. За градски автобуси съм виждал такива на HESS-Швейцария.Но там си имат като че ли и собствена разработка, но не особено читава на външен вид

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 17.02.2007, 23:39:35 »
Макар че основната, която ползват като цяло е дело на испанците от Иризар.Гръцкият вариант често се вижда из София.ОСЕ-нац. им ЖП компания обаче имат един по-различен на външен вид модел, задницата е коренно различна.Там май имаше и надписи Волво. За градски автобуси съм виждал такива на HESS-Швейцария.Но там си имат като че ли и собствена разработка, но не особено читава на външен вид
Преди 2-3 дни видях Саракакис с ел.табло отпред с въвящ надпис.А въпросната автобусна каросерия доколкото знам се произвежда поне от 10 различни завода и Волво е между тях,не съм сигурен дали и македонският Санос не произвежда същата каросерия.Тия дето са гръцко производство изглеждат доста добре,иначе не съм се возил на тях да кажа как са като возия.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 18.02.2007, 00:02:39 »
Quote from: Ivo
Преди 2-3 дни видях Саракакис с ел.табло отпред с въвящ надпис.А въпросната автобусна каросерия доколкото знам се произвежда поне от 10 различни завода и Волво е между тях,не съм сигурен дали и македонският Санос не произвежда същата каросерия.Тия дето са гръцко производство изглеждат доста добре,иначе не съм се возил на тях да кажа как са като возия.
Точно на Гръцките железници имат ел.табла.В момента май нямам много представителни снимки на техен автобус.Иначе с електронни има и по истанбулските автобуси  

Мен поне отзад стоповете леко ми напомнят дори един модел на Jockeree, част от VDL Холандия.

Санос са си тясно специализирани с МВ.Ето последната изродщина от тях, на която попаднах преди година и повече.Така моделът сигурно е предназначен за съседна Албания или Далечния Изток, Индия.Стилистика, изтънченост, елегантност отвсякъде...
« Last Edit: 18.02.2007, 01:45:07 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 18.02.2007, 14:10:42 »
Санос са си тясно специализирани с МВ.Ето последната изродщина от тях, на която попаднах преди година и повече.Така моделът сигурно е предназначен за съседна Албания или Далечния Изток, Индия.Стилистика, изтънченост, елегантност отвсякъде...
Добре са го докарали македонците,дано и качеството да е на ниво.Да вземат да произведат и някое Цитаро.
Иначе преди време имаше един Икарус 280,движеше по А213 и А306,той беше преминал ОР в Санос,приличаше малко на ремонтираните в Омуртаг,обаче беше с оригиналните си седалки и по-лъскави плоскости.В момента не се сещам как му беше инв.номер.
« Last Edit: 18.02.2007, 14:13:10 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 12.03.2007, 22:46:46 »
Най-после успях да направя една-две сравнително хубави снимки на Травегото на Ентуртранс.Има и една на триосна къса Сетра на Валерос.Една минута по-рано мина пак триосна, но доста по-дълга зелена с нарисувани слънчогледи на ГлобусЕс.Този автобус не го бях виждал няколко месеца, а тези дни на няколко пъти го засичам.За сега не съм успял да го снимам  Освен това снимка на Туризмо на Оz Batu.Жалко, че не се виждат толкова ясно лъскавите със заострен връх тасове и бели кант на самата гума.Шофьорът беше готин и като ме видя, че ще снимам ми свирна.Освен това следобедът видях Турино(мини Травего) със регистрация СО.Беше ми точно пред тролея в задръстването и снимки не станаха.
Като финал се извинявам се за посредственото качество на снимките!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #34 on: 15.03.2007, 17:18:33 »

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 15.03.2007, 19:25:04 »
Ще направя малка поправка. Както Скания, така и Волво не произвежда автобусни каросерии. Всички отбелязани фирми работят и върху ходови части Волво (не казвам шасита, понеже почти всички автобуси среден и голям размер са със самоносещи каросерии открай време). А това на последната снимка е турска история - Temsa-Мицубиши, също машини с недотам добро качество.
А ремонтирания в Македония Икарус 280 беше в Дружба, номер 3538, и беше основно по линии 306 и 413. После стана 38хх и замина по Гео-Милевските линии. През 1999-та замина за скраб. Имаше и един друг по-особен 2118-ремонтиран точно в завода на Темса, но не особено сполучливо-беше много зле. До бракуването през 99-та беше основно по 79.
« Last Edit: 15.03.2007, 19:29:46 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 15.03.2007, 23:15:58 »
Quote from: Repcho
това сега е Неоплан нали ? някой ако има повече подробности за този автобус да дава
Това пък как си го измисли, като на снимката си пише почти всичко?Темса Диамонд 14.Груп има 5, а Етап първо също 5, но след това взе още 5, общо десет.Всичките са от 14м вариант, има и 13м.Явяват се по-евтина алтернатива на някои други марки.Въпросната разработка няма нищо общо с Митсубиши.Няма да коментирам качеството, но държа да отбележа, че има закупени и в Западна Европа.И стига тези простотии с турското качество.Турция произвежда равен брой автобуси, колкото цялата Eвропа.Цялото прозводство на туристически Мерцедеси е изнесено в Турция....
 БТВ-такъв имат и от Хебросбус, пак изцяло бял и пътува между София и Пловдив.Също често може да бъде засечен.
« Last Edit: 02.06.2007, 00:40:21 by difian »

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #37 on: 16.03.2007, 14:06:36 »
Днес видях някакъв чисто нов автобус на Транс 5. Не му разпознах марката но излеждаше добре.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 16.03.2007, 17:18:24 »
Quote from: Dragon
Днес видях някакъв чисто нов автобус на Транс 5. Не му разпознах марката но излеждаше добре.
Случайно да е бил в син цвят и отпред да е пишело името на модела, нещо от рода на XQ-1023251241244324LK ! ? Единствените им нови са Кинг Лонг и постепенно ще сменят всичките трошляци с такива.....китайски трошляци.Двигателите им са Cummins като на скъпите ни ВМС.Наред с турците и тези китайци заливат пазара ни.Албена Автотранс, Снежанка и още много други фирми вече имат такива.Аз пък днес видях някорко автобуса на непознатата за мен фирма "Бумеранг" при Ал.Невски.Явно само карат туристи, но досега не ги бях чувал.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #39 on: 16.03.2007, 17:23:16 »
тия Кинг лонг изобщо не ме кефят, но не бяха ли индийци ?