Author Topic: Туристически автобуси  (Read 598774 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Туристически автобуси
« Reply #780 on: 17.06.2011, 17:56:48 »
Браво, Сетрата е страхотна, и май често се движи там. Ако пътуваш често по маршрута, можеш да кажеш дали си я засичал друг път. Стъклата дали са оригиналните, или са от Чавдар 11М4? Оригиналните май са неотваряеми. В Бургас трябва да имате подобна такава, но не знам дали още се движи.
Бургаската сетра е S 120 (по- дългата база), имаше преди години един миди чавдар (може и такъв модел сетра да е било) на частен превозвач в града, обслужваше линия 11 преди да я спрат през 1995 година. Така и не разбрах къде изчезна този екземпляр.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #781 on: 17.06.2011, 23:27:49 »
Аз помня, че го виждах по 101 или 121 този екземпляр, като бях в детската градина.
Иначе Сетрата, дето я снимах, за първи път я виждам. Все пак, отскоро се налага да ни извозват с автобуси по направлението. Моделът е S80. Съществуват и S120 като тази на "БургасБус" и S150, която вече е 99% като Чавдар 11М4. А стъклата трябва да са си оригинални. Със сигурност са се произвеждали Сетри от тази серия и с отвараями, и с неотваряеми стъкла.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #782 on: 19.06.2011, 09:18:37 »
http://www.dnes.bg/crime/2011/06/15/osem-jertvi-pri-katastrofa-na-trakiia.121362
Лошо, много лошо, трагедия.
От всичко прочетено до сега заключавам за себе си че скъсаната греда е причинила занасянето на автобуса, но никой не пояснява коя е точно ТАЗИ греда . Късал съм много пъти греди по Икаруса и отпред, и отзад и знам много добре какво се случва и как се изменя за секунда цялата геометрия на ходовата част, а при 100 км. това ще е фатално. Законът обаче в това отношение е много гаден. Ако това е причинено от "човешка грешка" се раздават солидни обезщетения, но ако е от "техническа неизправност" обезщетението е нищожно-20 000 лв. ! Всичко това ме навежда на мисълта че ПАК , както винаги ще изкарат шофьорът "жертвено агне".
Дано да допуснат техническа експертиза от завода производител, ТЯ единственно би могла да даде ясна представа за състоянието на шасито на 23 год. автобус !
« Last Edit: 19.06.2011, 09:21:57 by я л т а »
Спрете си просташките мнения !

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #783 on: 20.06.2011, 14:54:58 »
От всичко прочетено до сега заключавам за себе си че скъсаната греда е причинила занасянето на автобуса, но никой не пояснява коя е точно ТАЗИ греда . Късал съм много пъти греди по Икаруса и отпред, и отзад и знам много добре какво се случва и как се изменя за секунда цялата геометрия на ходовата част, а при 100 км. това ще е фатално. Законът обаче в това отношение е много гаден. Ако това е причинено от "човешка грешка" се раздават солидни обезщетения, но ако е от "техническа неизправност" обезщетението е нищожно-20 000 лв. ! Всичко това ме навежда на мисълта че ПАК , както винаги ще изкарат шофьорът "жертвено агне".
Дано да допуснат техническа експертиза от завода производител, ТЯ единственно би могла да даде ясна представа за състоянието на шасито на 23 год. автобус !
Честите посещения на сервиза точно от този автобус ме навежда на мисълта, че е бил някакъв конструктивен проблем в шасито на автобуса. В един момент то (шасито) не издържа и поддава.Комбинацията от случйнонсти за пореден път води до човешки жертви на пътя.
Лошото в случая е, че се е случило при висока скорост, според мен шофьорът няма АБСОЛЮТНО никаква вина, просто не е имал време за реакция. Странно на какво основание му се повдига обвинение причиняване на смърт по непредпазливост.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #784 on: 20.06.2011, 23:36:57 »
Изчетох ви размислите и страстите и мога да ви кажа че ДАИ, Ентуртранс и шофьора са виновни.
1. Шофьора, кара с несъобразена скорост стара барака, по разбит участък. Ако трябва и с 50 км/ч ще кара, единствената му задача е да превози пътниците живи и здрави.
2. Ентуртранс, че е давала подкупи и се е измъквала от отговорност. Не е поддържано изпрвно МПС.
3. ДАИ продължава да не изпълнява функциите си по контрол над товарните и автобусни превози. Основното и занимание е допускането на "компромиси" за наши и други фирми.
Относно късането на греди, заварки и болтове, главна заслуга имат разбитите ни пътища. Има и автобуси на по 5, 6 години със скъсани греди, пукнати стъкла и т.н. Тук отново на ДАИ се пада отговорността.
The Grand Tour

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #785 on: 21.06.2011, 01:13:31 »
Алоооооо, ако сте съдии след вас само смъртни ще има !
Защо не вземете да станете шофьори-действащи в градския или извън-градският транспорт, и после да съдите !?
Случайно да съм писал, че НЯМА амортисьори, оригинални накладки, всякакви оригинални авточасти,антифриз няма, масло ако ти трябват 5 литра ти дават 2, гумите на Тедомите са по на 230 000 км.- нови няма а тези били здрави-карайте, и още хиляди глупости и рационализации-Български. Що не питате общината как може в предприятие като нашето-Градски транспорт, склада за авточасти за работи от 7.30 ч. до 16.30 часа, и след този час няма стругар, това няма, онова няма, та това е саботаж който рефлектира само и единственно върху шофьорите, а ние дори нямаме право според "кодекса на труда", да говорим лоши думи против предприятието в което работим . А кой еднолично или двулично разрешава преправянето на заводските стандарти на различните марки автобуси, нафта-газови уредби, само газови, лепени 50 пъти радиатори, липса на термостати, въздушни системи пълни с масло от старите компресори-сбиртоци, наставяни ел- инсталации вместо закупуването на нови-такива, въздушни филтри втора употреба-химически изчистени ха ха,   на всички автобуси се монтират еднакви въздушни възглавници защото им е усвоено само това родно производство - за Мерцедес . Това е нарушение на всички заводски СТАНДАРТИ и Е наш - Български стандарт ! А после все шофьорите, на всички  виновни.
Айде някой да попита за тези неща ДАИ, министри, общинари, и да видите как ще отрекат всичко това , а то Е ФАКТ. Е за това сме бананова Европейска Държава,-всички го знаят но го отричат. И мюсюлманите за това ни наричат неверници, защото СИ вярваме на лъжите.
Със здраве да си се возите в автобусите на Градски транспорт.
Спрете си просташките мнения !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #786 on: 21.06.2011, 01:33:45 »
Всичко е точно така. Малко се отклоняваме от темата, но в момента в Столичен автотранспорт няма автобус, който би могъл да мине пълен технически преглед, няма нито 1 автобус, който да е изряден.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #787 on: 21.06.2011, 09:30:58 »
Примера на Ялта е за подръжката на рейсовете в Столичен Автотранспорт, но по тази логика можем да кажем същото за знайни и незнайни фирми и фирмички превозващи хора по българките пътища ( без значение в кой град или как се казва фирмата). Много ясно, че като няма контрол и се дават подкупи на който трябва ще има далавери за сметка на безопасността на хората. :angry:
R.I.P  Ikarus 280

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #788 on: 21.06.2011, 19:05:18 »
Сетрата 4564 по линията Пловдив-Храбрино.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #789 on: 22.06.2011, 02:12:31 »
По оцветяването с голяма несигурност мога да твърдя, че е бившa на Аутокрафт.
http://www.autokraft.de/de/id510.htm
http://www.google.bg/search?um=1&hl=bg&tbm=isch&sa=1&q=AUTO+KRAFT+reisen+setra&aq=f&aqi=&aql=&oq=
« Last Edit: 22.06.2011, 02:15:40 by difian »

Offline bobi124

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #790 on: 22.06.2011, 06:58:32 »
В Плевен има поне 3 такива с това оцветяване, само че единични. И да на Autokraft са, то си пише отзад.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #791 on: 24.06.2011, 23:21:20 »
Чудех се къде точно да пусна тази снимка, но реших тук. Ето двата автобуса, които неуморно обслужват дестинацията Дъбово-Радунци и обратно. Ако имате път натам и няма и трети автобус (или не пътувате нощем, когато сигурно е само един автобус и може да се окаже той), най-добре се возете на Мерцедеса - не е така мръсен, не вони на нафта и двигателят му не вдига градусите в салона с поне 5-6. Точно това става с МАН-а и дори духалките няма да ви помогнат в жегата, както вероятно и спускащите се щори. Затова пък Мерцедесът си има пердета и работещ вентилатор отзад. Не знам как е по-напред, но там поне шибедахът се отваря. Само седалките му са калпави, понеже са мушамени пейки.
Днес следобяд имаше и трети автобус - Сетра S215 HR. Толкова бързах да я хвана, а после - да се покатеря на влака за Стара Загора преди останалите, че не успях хубаво да я огледам, камо ли да я снимам. Определено беше по-добре от Мерцедеса и МАН-а. Духалките работят на шест. Само дето докато шофьорът се сети да ги включи, се варяхме в собствен сос.
Та, бонус към снимката, която е правена на Радунци, е и локомотив от 7-а серия, както и част от електричката, с която пътувах до Търново.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ico1975

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #792 on: 29.06.2011, 18:54:07 »
Я, качих го! Не знам какво е това чудо, с него миналата година идва танцов състав от Йордания.
« Last Edit: 29.06.2011, 19:03:59 by ico1975 »

Offline Galinov

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #793 on: 30.06.2011, 13:46:43 »
Neoplan Transliner N 316 SHD

Offline НИШИКЛИ ТРАВЕЛ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #794 on: 12.07.2011, 16:13:37 »

« Last Edit: 28.01.2012, 18:44:29 by НИШИКЛИ ТРАВЕЛ »

Offline НИШИКЛИ ТРАВЕЛ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #795 on: 12.07.2011, 16:15:00 »
 - Nişikli Turizm

« Last Edit: 28.01.2012, 18:43:44 by НИШИКЛИ ТРАВЕЛ »

Offline НИШИКЛИ ТРАВЕЛ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #796 on: 12.07.2011, 16:25:27 »
B 9030 PP - Nişikli Travel  /  Нишикли Травел ЕООД България   8)

« Last Edit: 28.01.2012, 18:44:50 by НИШИКЛИ ТРАВЕЛ »

Offline НИШИКЛИ ТРАВЕЛ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #797 on: 12.07.2011, 16:28:29 »
B 9030 PP - Nişikli Travel  /  Нишикли Травел ЕООД България   8)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #798 on: 15.07.2011, 15:52:19 »
Пътнически автобус изгоря на АМ "Хемус", няма пострадали

Пътнически автобус е изгорял на автомагистрала "Хемус", съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на МВР. Инцидентът станал на магистралата при отбивката за Ябланица. Сигналът към полицията е подаден към 14.00 часа. Автобусът е пътувал по редовна пътническа линия София - Тетевен – Рибарица, като по първоначална информация, причина за пожара е късо съединение в задната част на автобуса. За щастие няма пострадали пътници. Всичките 16 пасажери са спасени, както и багажът им. Шофьорът е действал бързо и имал адекватни реакции, обясниха от МВР. В момента на мястото на инцидента има екипи на пожарната, "Гражданска защита" и "Бърза помощ". Пътниците очакват друг автобус, изпратен от фирмата превозвач, с който да продължат пътуването си. Създадена е и организация на движението в района като докато бъде разчистено мястото на инцидента движението се отклонява на 60-я км на АМ "Хемус" през Джурово.  /БГНЕС /

Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #799 on: 15.07.2011, 15:59:54 »
Ай стига, това малко ми намирисва, както беше с БДЖ преди година две, през ден ударен влак, запален и не знам какво още беше. Имам чуството, че някой прави саботаж на тези два вида транспорт.  :angry: