Author Topic: Туристически автобуси  (Read 598768 times)

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Туристически автобуси
« Reply #760 on: 15.06.2011, 16:07:04 »
Юнион Ивкони имаха проблеми с бройката на шофьорите си. Пред мен накараха 3-ма от тях да направят 36 ч. работа без почивка (ако не броим дремването, докато кара другия) и се съмнявам само при тях да е тази практика. Не знам на колко часове е бил шофьорът на катастрофиралия автобус.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #761 on: 15.06.2011, 16:59:28 »
А ББ се опитва да печели гласове, обявявайки утрешният ден за траурен.
Това са  глупости!

Иначе по темата - преди да излезе техническа експертиза не може да се каже нищо сигурно

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #762 on: 15.06.2011, 17:03:54 »
Азерската "пчеличка"
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline snaipera

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #763 on: 15.06.2011, 17:24:10 »
Ето някакво подобие на  мини междуградски автобус.

Нещо, не мога да се ориентирам от къде минава шофьора за да се добере до работното си място.  ;)

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #764 on: 15.06.2011, 17:41:35 »
Това са  глупости!
За мен са глупости след катастрофа да се обявява ден на национален траур. Ако ще го правим така, то трябва да си заплануваме за всеки ден от годината по един такъв. Съжалявам за загиналите и съчувствам на ранените и близките, но не мисля, че след подобно произшествие трябва да е такава реакцията на правителството.
Не знам защо управляващите от всякакви партии си мислят, че с един ден на национален траур могат да си измият ръцете и да заличат бездействието си и липсата на контрол. Може би, защото така е по-лесно. Така беше и е след всеки по-значим инцидент със жертви и честно казано почва да се изтърква.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #765 on: 15.06.2011, 18:05:26 »
Това са  глупости!
За мен са глупости след катастрофа да се обявява ден на национален траур. Ако ще го правим така, то трябва да си заплануваме за всеки ден от годината по един такъв. Съжалявам за загиналите и съчувствам на ранените и близките, но не мисля, че след подобно произшествие трябва да е такава реакцията на правителството.
Не знам защо управляващите от всякакви партии си мислят, че с един ден на национален траур могат да си измият ръцете и да заличат бездействието си и липсата на контрол. Може би, защото така е по-лесно. Така беше и е след всеки по-значим инцидент със жертви и честно казано почва да се изтърква.
Всеки ден има катастрофи, но не всеки ден има катастрофа с автобус пълен с хора , и не всеки ден има толкова жертви и ранени.
 Иначе си прав, че не ни е нужно след всеки такъв случай ден на траур и крокодилски сълзи.  Нужно е много работа в превенцията и недопускане на подобни недуразомения. Иначе всяко чудо за три дни.  И после пак :argue: .
 П.С.   А и какъв е този ден на траур, след като ще има вот на недоверие. Тези хора нямат срам.
« Last Edit: 15.06.2011, 18:25:30 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #766 on: 15.06.2011, 19:10:20 »

Този същия автобус прави втора голяма катастрофа по маршрута Бургас-София,не се сещам дали при първата имаше жертви.Много от вас може да си го спомнят,беше червен с същия номер като сега А 8534АН и беше катастрофирал близо до Ихтиман в посока София в камион пълен с дини.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #767 on: 15.06.2011, 21:32:02 »
 Мир и светлина на душите на невинните жертви на поредната автобусна трагедия!  :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Дано хората в болниците да се оправят!
« Last Edit: 15.06.2011, 22:05:53 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline rs_section

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #768 on: 15.06.2011, 21:40:25 »
del
« Last Edit: 16.06.2011, 18:46:34 by rs_section »

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #769 on: 15.06.2011, 22:13:25 »
Според мен не е автобуса виновен, и в другите държави има стари автобуси, но поддържани естествено, а ако е спукване на гума, това може да стане всеки един момент, и всяка една секунда, без значение каде е, може току що да е излезнал от сервиза, и да спука гума, ако е това, няма виновни според мен. Иначе бог да ги прости хората, дано поевече не се получава така. Инциденти с автобуси всеки ден, за щастие без жертви, но такъв като днешния, наистина кофти.  :( :( :(

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #770 on: 15.06.2011, 22:32:04 »
Ето някакво подобие на  мини междуградски автобус.
Нещо, не мога да се ориентирам от къде минава шофьора за да се добере до работното си място.  ;)
Вероятно е зрителна измама. Автобусът е собственост на Чистота-Искър, можеш да го видиш около Сточна гара и по Данаил Николаев, за часове на минаване не гарантирам.

Коланите са задължителни да ги има във всички нови автобуси (за кои точно класове не съм проверявал, но за този клас туристически- Да!). Спомням си още преди около 5 години в една Скания на Биомет как едно дете го бях закопчали преди да тръгнем, и след минутка-две като решиха да го освободят коланът беше заял. За малко да се наложи да режат колана, и се забавихме малко с тръгването.
« Last Edit: 15.06.2011, 22:35:40 by difian »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #771 on: 15.06.2011, 22:37:32 »
А същият този автобус на Ентуртранс миналата седмица стоя може би 10 часа На Ц.шосе след Окръжна болница (явно развален)  :(

Offline garfi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #772 on: 15.06.2011, 23:12:19 »
По новините чух нещо за разпиляни болтове държащи джантите. Доста срещано явление при автобуси над милион километри е скъсването на шпилките от разтягането им. Според мен са му избягали левите две гуми и е почнал да се носи към подпората на моста.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #773 on: 15.06.2011, 23:28:08 »
Според мен са му избягали левите две гуми и е почнал да се носи към подпората на моста.

В Пловдивският сайт има снимки, кадето си личи, че левите гуми не са мръднали, освен, че са смачкани джантите, иначе не знам от дясно как е.

ДИФИАН: ПРЕМЕСТИЛ СЪМ МНЕНИЕТО ТУК, ЗАЩОТО НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СНИМКИТЕ НА ПЛОВДИВСКИТЕ АВТОБУСИ http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=471.msg231939#msg231939.
« Last Edit: 15.06.2011, 23:41:08 by difian »

Offline aneliaivanova86

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #774 on: 16.06.2011, 18:34:24 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #775 on: 17.06.2011, 00:08:29 »
Както знаете, релсовият път между Дъбово и Радунци е затворен поради ремонт. Днес пътувах два пъти заради изпит - веднъж от Търново до Бургас и веднъж в обратната посока. Асфалтовият път между Дъбово и Радунци е доста зловещ - нищо чудно, че и в двете посоки с нищо не се разминахме. Адски тясно беше на места, а имаше и моменти, в които изтръпвах, защото от едната страна дървета, а от другата - пропаст с река. Баш преди влизане в гара Радунци има един почти 180-градусов завой, който наложи автобусът, с който се возих сутринта, да дава на задна и да маневрира между дърветата, за да мине.
Та, сутринта автобусите бяха два - един 25-30-годишен туристически МАН (като този от снимката от следния линк, но по-стар:
http://www.chamakiotis.gr/Portals/Xbus/Files/ThemaID/39/D-SC00444.jpgна световнонеизвестната фирма "Булгарпластик" (сигурно е на някакво предприятие, което си извозва работниците с него) и един крайградски Мерцедес О303 на "Пътнически Превози - Гурково" със сгъваема втора врата. Избрах си МАН-а, понеже видимо имаше още останали места вътре. Стар, разтропан и прашен, но поне е туристик. Втората му врата не работеше и имаше надпис "Авариен изход", залепен на нея.
Следобяд към тези два автобуса се присъедини и една Сетра S80 - уникално рядко срещан модел. Първоначално си помислих, че е Чавдар 11М4, понеже от дърветата и другите два автобуса виждах само предните стъкла. Оказа се обаче, че си е оригинална Сетра. Реших да я снимам. Бях сред първите налазили я. А и бидейки най-малкият автобус от трите, повечето хора се юрнаха в другите два. Издразни ме само на какво място паркира в Дъбово - щеше да стане нелоша снимка. Ето и една салонна (напоследък салонните не ми се получават заради светлина от люковете и други такива гадости). Показа добра возия за възрастта си освен по жп прелезите, но във всеки случай е доста по-запазена от МАН-а.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #776 on: 17.06.2011, 00:33:22 »
Добро попадение!  :fan:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #777 on: 17.06.2011, 12:11:33 »
Браво, Сетрата е страхотна, и май често се движи там. Ако пътуваш често по маршрута, можеш да кажеш дали си я засичал друг път. Стъклата дали са оригиналните, или са от Чавдар 11М4? Оригиналните май са неотваряеми. В Бургас трябва да имате подобна такава, но не знам дали още се движи.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #778 on: 17.06.2011, 12:23:40 »
Тези не са ли по-дълги от чавдарските?
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #779 on: 17.06.2011, 13:16:41 »
24 ЧАСА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА НА „ТРАКИЯ” закопчаха втори автобус убиец
Само денонощие след трагедията на магистрала „Тракия” беше закопчан втори автобус убиец на бургаската фирма „Ентуртранс”. Макар в сряда вечерта лицензът и за превоз на пътници да беше отнет, рейс на превозвача беше засечен от контролните органи на автогара София. Возилото потеглило от Бургас за София два часа след влязлата в сила забрана. Проверка на „Монитор” показа, че автобусът е с 3 години по-стар от катастрофиралия, пак е със скъсана гума, спирачките му са повредени и тече масло.
в-к Монитор
Няма ли кой да унищожи обръчите на Доган в транспортния бранш   :angry:
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!