Poll

Кои е любимия ти градски транспорт?

Трамвай
52 (39.1%)
Тролейбус
30 (22.6%)
Метро
20 (15%)
Автобус
31 (23.3%)

Total Members Voted: 133

Author Topic: Автобус,трамвай или тролейбус,кой има повече фенове?  (Read 40164 times)

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
 Тролей естествено.
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
Трамвай/метро. И по-скоро второто по много причини.
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Колебая се между автобус и тролей. По принцип не съм фен на трамвая и метрото, но всеки ден ми се налага да пътувам с тях до и от работата :rolleyes: .
Ще гласувам за тролея 
R.I.P  Ikarus 280

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Сигурно си личи и по ника ми - за автобусите съм. Те са свободни като птичка в небесата, както се пее в една руска рок песен  :D Няма друго превозно средство от четирите, което да може да те заведе навсякъде и което да не е ограничено от ККМ или от релси. Тролеите могат да карат независимо от жиците, но само за известно време и много бавно, бръмчейки като ЗАЗ-ка... освен ако не са дуобуси, де, но понеже въпросните не са разпространени в България, затова ги и няма като опция. А трамваите са напълно безпомощни при инцидент или неправомерно паркирали коли - никога не съм се кефил на каквито и да било ПС на релси. За метрото да не говорим - има ли въобще някой, който да получава оргазъм, пътувайки с него? Колкото е eфективно, толкова е и скучно.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По същата твоя логика, автобусите също са ограничени-могат да се движат само там, където има построен път, по същият начин както релсовите превозни средства само там където има построен релсов път.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Защо, има автобуси 4х4, които могат да се движат и без път. Или пък този Икарус:  :P

П.П. Има ли въобще някой, който да получава оргазъм пътувайки с кое да е от изброените превозни средства?!  :D

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Нали отнякъде се появи някой, който почна да обяснява как получил оргазъм в някво бмц...  :/ :crazy:

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Имаше, но чак до оргазъм не беше споменавал да е стигал.  :laugh:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
По време на пубертета има "нощни полюции" ..., та някой юноша, ако е задремал пътувайки ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Гласувах за автобусите. Иначе съм за автобусите и метрото. Метрото е бързо, не се влияе от задръствания и винаги е точно. Автобусите пък имат едно огромно предимство пред тролеите - могат да вървят по почти всякакъв маршрут. За пример, връзката на ж.к. Младост с Държавната печатница и Хермес Парк и Карфур, която автобусни линии 76, 213, 214, 305 правят със завъртане на пътната детелина към летището на бул. Цариградско шосе, според мен не може да се прави от тролей, тъй като не ми е известно такива лупинги да се правят в София от градски транспорт, различен от автобусен. Единствената ми забележка относно автобусния транспорт е замяна на старите раздрънкани автобуси, като БМС-тата по линии 72, 309, 604, Мерцедесите по 76, 85, 86, 305, 413 и Икарусите по 79, 120, 310 с нови екологични автобуси на метан например.
« Last Edit: 01.03.2012, 10:28:07 by Unicode »

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Хм...не виждам какво затруднение биха срещнали тролеите с качването от Малинов на Цариградско, те си вървят като автобуси, само че са с ККМ и ток :) И някои линии също правят лупинги, примерно тб 5 на S-ката на Сахаров и Йерусалим, или уличките по маршрута на 2 и 4 в Хаджи Димитър.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Не сте ме разбрали, колеги. Аз под "оргазъм" разбирам "духовен оргазъм", но ето че нечие подсъзнание отново си казва думата  :blush2:

А под това че автобусите са неограничени, имах предвид, че на много повече места по света има асфалтирани пътища (или поне такива, по които може да се мине, без да се потроши ходовата част на возилото), отколкото релси и жици
.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз гласувах за трамваите, по простата причина че за мен са най-удобния и екологичен наземен транспорт. Тролеите и Автобусите също ги харесвам, но са значително по-бавни от релсовите превозни средства.

нещо си се объркал средната скорост в София по бързина е 1ви автобуси 2ри тролейбуси 3ти трамвай Това може много лесно да се провери по разписанията за едно и също разтояние колко време им дават :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
A знаеш ли защо трамваите са най бавни?

Offline Mitety Wee

• Маниак
  • Най-добрият - 2041 :)
    • View Profile
    • Email
Може би заради релсовият път.
Тм. депо Красна поляна
тм. мотрис № 2041
тм. линия 10

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Най-вече заради разтегнатите разписания  :angry:

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Може би заради различни превозни средства , които ги възпрепятстват .Именно поради тази причина разписанията са такива .Има и участъци с лош релсов път.
Отново ви призовавам преди да напишете нещо първо да помислите.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
И сега преди някой да изреве, че трамваите трябва да газят наред, нека съобрази, че нито трябва да има газене, нито такива разписания, а просто от КАТ и от скапаната община трябва да си свършат работата.
« Last Edit: 08.08.2012, 18:54:47 by Kaiser Kar »
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Може би заради различни превозни средства , които ги възпрепятстват .Именно поради тази причина разписанията са такива .Има и участъци с лош релсов път.
Отново ви призовавам преди да напишете нещо първо да помислите.
То трамваите възпрепятстват другите превозни средства а не обратното. Те са били за едно време добри защото не е имало такова интензивно движение като днес. На колко места представете си има следната ситуация .Тръгваме от светофара обаче след него има спирка трамвая спира и всички спираме пак. За да слязат и се качат пътниците част от потока остава в кръстовището става пълен хаос а ако е тролейбус или автобус те си спират в дясно другите заобикалят и горе долу си се движим. :) Да не говорим за левия завой на трамвая където се спира цялото друго движение за да мине той . И други подобни ситуаций .

трамвайте според мен са най неефективният и отживял транспорт в София. С исключение на местата където е отделен от пътния поток. Както например 5цата , широкорелсовия в някой участъци и други места. И то отделянето да не е за сметка на булеварда по който се движат.Представете си например булевард България без трамвая по средата с колко повече ленти би бил и тролейбус на негово място най отдясно да не говорим че това трасе има вече огромен проблем във връската  му с  центъра заради спирането му по витошка.Има безумни идей за прокарването му по патриарха , дано не се реализират.На много места трамваите могат да се заменят от тролейбуси като се исползва подземната кабелна инфраструктура която съществува и е еднаква .Но затова трябва новаторско мислене и разбира се финанси като  дългосрочно ползите и печалбите ще са налице.
« Last Edit: 09.08.2012, 19:27:00 by georgi64 »

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Темата не беше ли за субективни и детински изказвания "Какво харесвам, ПЪК!"? Има редица други теми и ни най-малко тази не е за дискусии на тема градска мобилност, проблеми пред нея стратегия, планове и мерки за решаването им... ;)