Благодаря на колегата emm_1968 за поправката относно "Славянски" в Стара Загора. Аз потърсих в гугъл, на първа страница не ми излезе в друг град и неправилно приех, че го има само в Шумен - моя грешка. Относно ограничаването - идеята ми беше съвпадението между име на булевард и име на улица да не се счита за "нарушаване на уникалността". Улица Витоша може да има и другаде, освен във Варна, но булевард с това име има само в София, това ми беше идеята. В този ред на мисли, чувствайте се свободни да пишете и имена на улици, с които е кръстена само една такава в Бъргария, разбира се, посочвайки и града, в който се намира.
В този ред на мисли, проверих дали имаме улица, кръстена на едно от старите имена на град Варна - логично, оказа се, че имаме
улица Одесос. Не е невъзможно да има улица с това име в някое друго черноморско градче, но не ми се вярва особено... но не е невъзможно.
едит: Говорейки за предишни имена на градовете, малко неочаквано от моя страна, за момента намирам
улица Сердика само в Бургас. Очаквах да я намеря пак само в един град, но това да бъде Столицата.