Вижте страниците на сдружение Градски транспорт и инфраструктура bgtransport.org и Facebook
Браво на сърбите, за пример са
Нали имаме цяла тема за производството в България и някои упорито настояват, че няма пазар!!! Обяснете ми сърбите къде ги пласират тези... Аз знам за поръчки в Дубай или там някъде, но сега ме мързи да търся!
и освен Икарбус,произвеждат и това http://www.neobus.rs/srb/index.phpи не само за тях,но и за износ,последно 10.06.2009 - 27 Autobusi otputovali u Saudijsku Arabiju
Най-добре са си организирали всичко сърбите.Инвестирят си и парите си остават в държавата.Странно как така има само в столицата си тролеи (за трамваи не се чудя,защото и ние сме така). Поне имате ли представа какви трамваи имат?
Beograd to buy 30 CAF trams06 November 2009 SERBIA: The city of Beograd signed a €70m contract for 30 CAF Urbos trams on November 3. The purchase will be financed using city funds and a €20m loan from the European Investment Bank. The 100% low-floor unidirectional trams will have five sections, supported on two motor bogies and a trailer bogie, and a single driver’s cab. The metre-gauge cars metre-gauge will be 33 m long and 2 300 mm wide, with six doors and capacity for 242 passengers. CAF's offer was selected in preference to a lower bid from Croatian supplier Končar. The first tram is scheduled to arrive in two years, with deliveries expected to be completed within three years.EBRD is currently considering providing a €25m loan towards an €88·5m project to modernise suburban railways in greater Beograd.