Author Topic: Автобуси - снимки и видео  (Read 342277 times)

Offline solarisurbino

• Начинаещ
  • *
  • 8563,8659,8701,9616- мойте любими Солариси
    • View Profile
    • Email
Re: Автобуси - снимки и видео
« Reply #1320 on: 09.11.2024, 11:38:55 »
Добре че има кой да раздвижи темата. Хубави снимки!
Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

И преди това темата си беше жива, и то с качествено съдържание, ще дам съвет на колегата да обърне внимание на качеството на постовете си, все пак тука феновете сме от зрялата възраст хора, а не лапетата от фейсбука :)
R.I.P B8354AT- Цветята (1998-2023)
Един уникален по рода си Мерцедес беше това. :(

Offline Анонимен0405

• Напредващ
  • В8701НХ :)
    • View Profile
« Reply #1321 on: 09.11.2024, 11:43:20 »
Ето кадри на някои от Цитаротата на Транстриумф в чужбина.
Качвам ги, тъй като темата "доста замря" :neznam:
Харесвам всичко що има двигател и колела.

Offline tzvetan.hristov33

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1322 on: 09.11.2024, 12:23:32 »
Само дето зрелите фенове не снимат и не пускат нищо, а с вашите изисквания човек не може и една снимка да качи без забележки и коментари.

« Last Edit: 09.11.2024, 15:16:25 by Mammoth »

Offline busspotting.varna

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1323 on: 09.11.2024, 17:34:07 »
1974 и 8582 по линия 7  :D
кеф да има, весело да е

Offline Анонимен0405

• Напредващ
  • В8701НХ :)
    • View Profile
« Reply #1324 on: 09.11.2024, 18:31:25 »
Само дето зрелите фенове не снимат и не пускат нищо, а с вашите изисквания човек не може и една снимка да качи без забележки и коментари.

Не знам дали сте забелязали, но в Софийската страница редовно се качват снимки от хора на различни възрасти, и то с хубаво качество. Те влагат старание към това, което правят, и продължават да се подобряват, за което евала им. Това, че някои хора нямат желание да си подобрят техниката на снимане, си е техен проблем. Ако някой има добри умения, даже и с Нокия да снима, пак ще изкара хубава снимка.
Като ще се качват снимки, желателно е да са с хубаво качество, първото защото хубавите снимки радват окото, и второ че страницата придобива хубав вид по този начин.
« Last Edit: 09.11.2024, 18:40:40 by Анонимен0405 »
Харесвам всичко що има двигател и колела.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1325 on: 09.11.2024, 19:14:08 »

Не знам дали сте забелязали, но в Софийската страница редовно се качват снимки от хора на различни възрасти, и то с хубаво качество. Те влагат старание към това, което правят, и продължават да се подобряват, за което евала им. Това, че някои хора нямат желание да си подобрят техниката на снимане, си е техен проблем. Ако някой има добри умения, даже и с Нокия да снима, пак ще изкара хубава снимка.
Като ще се качват снимки, желателно е да са с хубаво качество, първото защото хубавите снимки радват окото, и второ че страницата придобива хубав вид по този начин.

Историческите снимки, които споделих от 2008 и 2009 са правени със Sagem my800v и една много антична Моторола.
Към момента все още снимам с Olympus SP-720UZ 14МП, който е на 9 години и към края на своята (дива) експлоатация...

Мисля, че форумът не е надпревара (или поне не трябва да се гледа като на такава) за това кой ще направи най-хубава или най-качествена снимка.
Понякога си мисля, че е по-важно изобщо да снимаш, но не е задължително да качваш.
По-добре да има снимка с лошо качество, отколкото да не снимаш.
И също - особено важно е да снимаш някаква рядка находка, защото не се знае дали друг път пак ще я видиш. А вече майсторлъка/техниката е да уцелиш точният режим, особено ако искаш със зуум и в движение.

Най-трудно е на спирка и когато има хора, които застават в кадър, тичат или ги отрязваш, докато се движат и автобусът (или тролеят) затваря врати.
Понякога и на обръщачите е кофти, когато хванеш от друг автобус, паркирал до този, който те интересува.
Във Варна особено е валиден елементът с агресивните шофьори.
Споменахме този от 2096, но има и други, които агресират.
Салонните снимки са трудни, защото винаги може да се качи някой и да седне на срещуположна седалка и да го хванеш без това да ти е основното намерение. С кондукторките беше особено неприятно.

Добре че има кой да раздвижи темата. Хубави снимки!

И преди това темата си беше жива, и то с качествено съдържание, ще дам съвет на колегата да обърне внимание на качеството на постовете си, все пак тука феновете сме от зрялата възраст хора, а не лапетата от фейсбука :)

Аз не разбирам защо трябва да гледаме в паницата на децата, които се радват на превозните средства.  :rolleyes:
И аз бях такъв на 17 и ме гледаха странно шофьорите, включително и подигравателно.
По-добре да ти се отключи такова занимание, отколкото да станеш пушач, наркоман, да играеш на хазарт, да караш кола без книжка, да станеш алкохолик или което и да е от още десетки занимания, които нямат никаква стойност, дори сантиментална.

Навремето Деса Стоянова (колцина от вас я знаят или са чували за нея, едно високо и симпатично гадже) беше единствената жена-спотър, покрай любовните си афери с един шофьор Краси от Травел и беше само с 1 година по-голяма от мен например. И въпреки това намираше мен, Тони (който беше с 2 години по-голям от нея), Николай Попов и Жижо за "лапета".
Тя, като всеки странен човек си отнесе храната за тези квалификации и всички ние като цяло сме странна, разнородна общност с разнородни вкусове.

Това е, защото спотърството не е общоприето за най-обичайното или нормално хоби (макар и да е, само по себе си!). И форумът би трябвало да ни обединява поне по отношение на нашата страст към тези тежки машини, които могат да возят повече от 4 и 8 пътника и са нашият начин на придвижване.
А от моя гледна точка - по-симпатични и от спортните коли!
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1326 on: 09.11.2024, 20:17:04 »
Докато говорим за качество на съдържание, бих казал че обръщам много внимание на качеството на снимките си, но някой ако има забележки към това, готов съм да го изслушам и да се подобря

Изпратено от моят M2003J15SC с помощта на Tapatalk

кеф да има, весело да е

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1327 on: 09.11.2024, 22:40:04 »
Моята история в този раздел е, че помъдрях след една история (датира отпреди повече от 5 години) със забележки защо пускам спам там, където съдържанието на поста ми беше точно по темата. Просто реших, че нямам времето, нито пък желанието да се занимавам с комплексарски, лапешки истории. Наскоро ми се приснима, докато бях на утринна разходка, а после се сетих, че напоследък забелязвам доста нови членове в този раздел и реших заради вас да споделя. За момента не съм имал проблемите отпреди близо 10 години. Може би техните автори също са помъдрели толкова години по-късно, надявам се да съм прав. Апропо, това последното е втора причина, поради която наскоро пуснах нещичко съвсем скромничко в тази и в съседната тема. Така че качвайте си снимки, само не се поддавайте на провокации, за да не ви развалят настроението и желанието за снимане. Снимайте първо заради себе си, после заради форума, както правех и все още постъпвам аз.

edit: Tisho гледам, че е написал много хубави слова по темата със снимането по принцип! Поздравления за което! Ценни съвети, които с удоволствие приемам и си записвам "в компютърчето" за когато ми потрябват. :)
« Last Edit: 09.11.2024, 23:00:26 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1328 on: 10.11.2024, 18:07:29 »
7048 - 7, 7041 - 55 и 8548 - 37 от днешния дъждовен и студен ден  :)
« Last Edit: 10.11.2024, 20:21:47 by busspotting.varna »
кеф да има, весело да е

Offline Bookstore

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1329 on: 10.11.2024, 19:00:17 »
Нека и аз да се разпиша  :)

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1330 on: 11.11.2024, 21:01:42 »
8544 - 209 вместо 8672 и 2687 - 118А  8)
кеф да има, весело да е

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1331 on: 12.11.2024, 09:43:01 »
Една бърза и информативна от снощи. Лично аз за пръв път виждам комплект по линия 41, но предполагам, че и друг път се е случвало.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline tzvetan.hristov33

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1332 on: 12.11.2024, 13:49:37 »
Заради този ремонт на Двете кули се случва със всички най- вероятно.

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1333 on: 13.11.2024, 10:36:41 »
2716 - 148 от вчера, с участието на Бриско Каунти  :)
кеф да има, весело да е

Offline skin

• View Profile
« Reply #1334 on: 14.11.2024, 21:10:34 »
Относно снимането мнението ми е следното: колкото и да е хубава една снимка, ако в центъра й е някакъв боклук, то кел файда качеството! И ще добавя още сол в раната и тема за размисъл - Соларисите са в пъти по-грозни от Мерцедесите! Не го казвам, защото вторите са ми любими, дори напротив, за неотложим и веднагически брак са. Обаче като видя на тоз Соларис играчка, на другия разни лепенки, съобщения, дрънкулки, сякаш Икарусите едно време не бяха толкова "шуро-обаджанени". Нито "Аз зелено сърце Варна" пасва с мръсната бяла боя, нито грозните и безсмислени лепенки. Май в Шихо има по-малко шарения...

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1335 on: 14.11.2024, 22:08:34 »
Тъкмо снимах и двата споменати модела  :laugh:
1624 - 20 и 8694 - 148

относно снимката на 1624, опитах се да стане пейзажна, но не съм сигурен дали става като такава..

прикачвам и снимка на една яка според мен екстра, която се задейства при натискането на стопа  :)
кеф да има, весело да е

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1336 on: 14.11.2024, 23:29:02 »
сякаш Икарусите едно време не бяха толкова "шуро-обаджанени".
О345/Г бяха. Припомням за самоделната кабина на 3196 със стъкла от дървена дограма и пердето от хола.  :devil:

• Писател
  • **
  • мераклия
    • View Profile
« Reply #1337 on: 15.11.2024, 21:50:48 »
Да разпиша за днес...

2696 - 22

кеф да има, весело да е

Offline Bookstore

• Начинаещ