Само дето зрелите фенове не снимат и не пускат нищо, а с вашите изисквания човек не може и една снимка да качи без забележки и коментари.
Не знам дали сте забелязали, но в Софийската страница редовно се качват снимки от хора на различни възрасти, и то с хубаво качество. Те влагат старание към това, което правят, и продължават да се подобряват, за което евала им. Това, че някои хора нямат желание да си подобрят техниката на снимане, си е техен проблем. Ако някой има добри умения, даже и с Нокия да снима, пак ще изкара хубава снимка.
Като ще се качват снимки, желателно е да са с хубаво качество, първото защото хубавите снимки радват окото, и второ че страницата придобива хубав вид по този начин.
Историческите снимки, които споделих от 2008 и 2009 са правени със Sagem my800v и една много антична Моторола.
Към момента все още снимам с Olympus SP-720UZ 14МП, който е на 9 години и към края на своята (дива) експлоатация...
Мисля, че форумът не е надпревара (или поне не трябва да се гледа като на такава) за това кой ще направи най-хубава или най-качествена снимка.
Понякога си мисля, че е по-важно изобщо да снимаш, но не е задължително да качваш.
По-добре да има снимка с лошо качество, отколкото да не снимаш.
И също - особено важно е да снимаш някаква рядка находка, защото не се знае дали друг път пак ще я видиш. А вече майсторлъка/техниката е да уцелиш точният режим, особено ако искаш със зуум и в движение.
Най-трудно е на спирка и когато има хора, които застават в кадър, тичат или ги отрязваш, докато се движат и автобусът (или тролеят) затваря врати.
Понякога и на обръщачите е кофти, когато хванеш от друг автобус, паркирал до този, който те интересува.
Във Варна особено е валиден елементът с агресивните шофьори.
Споменахме този от 2096, но има и други, които агресират.
Салонните снимки са трудни, защото винаги може да се качи някой и да седне на срещуположна седалка и да го хванеш без това да ти е основното намерение. С кондукторките беше особено неприятно.
Само дето зрелите фенове не снимат и не пускат нищо, а с вашите изисквания човек не може и една снимка да качи без забележки и коментари.
Добре че има кой да раздвижи темата. Хубави снимки!
Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk
И преди това темата си беше жива, и то с качествено съдържание, ще дам съвет на колегата да обърне внимание на качеството на постовете си, все пак тука феновете сме от зрялата възраст хора, а не лапетата от фейсбука
Аз не разбирам защо трябва да гледаме в паницата на децата, които се радват на превозните средства.
И аз бях такъв на 17 и ме гледаха странно шофьорите, включително и подигравателно.
По-добре да ти се отключи такова занимание, отколкото да станеш пушач, наркоман, да играеш на хазарт, да караш кола без книжка, да станеш алкохолик или което и да е от още десетки занимания, които нямат никаква стойност, дори сантиментална.
Навремето Деса Стоянова (колцина от вас я знаят или са чували за нея, едно високо и симпатично гадже) беше единствената жена-спотър, покрай любовните си афери с един шофьор Краси от Травел и беше само с 1 година по-голяма от мен например. И въпреки това намираше мен, Тони (който беше с 2 години по-голям от нея), Николай Попов и Жижо за "лапета".
Тя, като всеки странен човек си отнесе храната за тези квалификации и всички ние като цяло сме странна, разнородна общност с разнородни вкусове.
Това е, защото спотърството не е общоприето за най-обичайното или нормално хоби (макар и да е, само по себе си!). И форумът би трябвало да ни обединява поне по отношение на нашата страст към тези тежки машини, които могат да возят повече от 4 и 8 пътника и са нашият начин на придвижване.
А от моя гледна точка - по-симпатични и от спортните коли!