Днес, специално по повод 046 (за първи път по наряд и то излязла стара Шкода от 13 години) по 86, реших да си направя разходка за малко снимки и информация. Както очаквах- табели за 86 няма. Има самоделно направени, от колеги, принтирани с много тънък и нечетящ се шрифт (Times New Roman) с изписан номер долу вляво, на пейзажно ориентиран лист. Затова веднага щом свърших първата си смяна разпечатах моя версия на табелата с номера- 40 листа, които изпратих по 046 (да достави вечерта в депото). Не мога да разбера, за 4 месеца как поне листи не напечатаха и да разпространят по станциите и порталите...
Относно изцепката- надявам се скоро да не се получи. Признавам- за любителите, включително и мен е атракция. Но отношението и изненадата на пътниците не бяха добри. Качих се от Джанавара до Почивка и обратно до сп. Музея. От Джанавара двама човека, пътуващи за центъра изтърваха нарочно 88, защото беше 525. Като ги чух какво си говорят, се намесих и стана ясно че на връщане от работа почти винаги първо минава стар тролей на 88, 5 мин. по-късно нов на 86, с който им било по-приятно да пътуват... Единствените пътници в тролейбуса бяха от Аспарухово до Чаталджа. По Осми приморски полк никой не се качи, а даже се отдръпваха и отиваха на задното 148. Днес на 4 пъти (отиване-връщане), освен с 046 обиколих с 86 от Пощата до Чаталджа/Явор/Почивка (само с 046). 046 беше най-празният и с най-мрънкащи и негодуващи пътници. Чух реплика към кондукторката "Тук поне не ги пускахте тия гробници". Искрено се надявам да се кандидатства по някоя евро-програма за покупка на още 5-6 нови Шкоди, а чайниците да се пратят в историята. Да добавя, че 046 се движеше страшно бавно и тромаво, особено по съораженията.
Както вметнах по-рано, една от големите сили на 86 за разработването, освен графика, бяха и са новите тролейбуси. Спирам да коментирам, че някои може да се засегнат.
Снимките:
1. посока Почивка, сп. Джанавара. На пръв поглед нищо нетипично- ретрото, актуално и днес в Аспарухово. Учудва табелата!
2. сп. Явор, за Почивка. Тук стои... странно, но и красиво. Отиваше му сега, да е със старите си титуляри...
3. Изпращане от сп. Явор. Напомня ми, когато бях първи - втори клас...
4. Приближава сп. Средношколска, за Аспарухово. Напомня ми едни ретро снимки на 057.
5. сп. Музея, за Аспарухово. Би му ходило да има стреха и да влезе хубаво в джоба...
Остава за един-два курса (не за цял ден) или максимум смяна да излезе дълъг по линията и да се минат всички севтета.
Като заключение- когато пътувах в другите тролейбуси- за 4 месеца доста добре върви. Явно тенденцията за развитие е в доста добра. Хайде сега събота и неделя да е на 30 мин. и става бинго. Спокойно някои курсове на 17А делник и всички празник могат да отпаднат.