Author Topic: Интегрирано управление на трафика  (Read 6871 times)

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Днес и аз за пръв път видях монтираното и работещо устройство в автобус  1809. Не посмях да снимам заради павкащия, докато шофира водач.... Картовата основа е като на bgmaps.

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
На надежденските Шкоди са монтирали антена на неотваряемата част на прозореца до шофьора, а зад електронната табела има поставки като за монитор и са изкарали кабел с накрайник, вероятно за видео сигнал.... Дали не е за системата за контрол на кръстовищата или за видеонаблюдение?!

Уж били за "зелена вълна". Но изобщо не ми е ясно как ще действа.
Интересно ми е като едно кръстовище като Орлов мост например, на което постоянно минава ГТ кой ще мине пръв.
Ще пусне един, а другите ще закъснеят.
Ами просто кръстовището на Орлов мост няма да е "умно"  :D ще си е простовато  ;D

Предполагам тези устройства изпращат данните си в тази система:
https://www.sofiatraffic.bg/interactivecard/

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Чета по темите за забавящи се или изпреварващи превозни средства. Тази тема намирам за най-правилна (за да не създавам нова) за да попитам:

Каква е системата за синхронизация на часовниците в ГТ на София? Колко често се синхронизира времето? С какъв интервал се проверяват забавянията на ГТ? Прави ли се генерална синхронизация, така че транспортните средства да са напаснати при пристигане и потегляне?
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Би трябвало по GPS да се сверяват часовниците.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Online mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Сверяват се по GPS, а опресняването на данните за движение се извършват на 30 секунди.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Валидаторите в електротранспорта не показват верни часове отново. Всеки ремонт и изключване на захранването води до изоставане.
------------------------

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
А каква и ползата от тях? Дали ги има или не е все тая май.