Author Topic: Маршрутни промени  (Read 65060 times)

Offline niki88z

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1292
 • Извън релси!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 387296800
  • View Profile
  • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #700 on: 14.10.2019, 14:51:56 »
До 24:00 часа на 30.10.2019 г. се удължава приетият краен срок, относно временно изместване на автобусна спирка по маршрута на автобусни линии № 72, 75 и 213 с код 0440 „ВОЕННА АКАДЕМИЯ” на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, напред след кръстовището с ул. „Шипка“, в посока ул. „Оборище”.

Offline Марин Петров

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 370
  • View Profile
Re: Маршрутни промени
« Reply #701 on: 14.10.2019, 22:31:43 »
За пореден път се създава хаос в столицата и милион и кусур жители страдат заради една шепа безделници и то за 2 дни подред.....
Всеки път го казвам, ще го кажа и сега. Мястото на тези маратони не е в центъра на София! И това не е само мое мнение...
Като не може да се създаде организация (каквато наистина не може в препълнен град) се дава отказ, ама нали трябва да се приберат едни пари, кой мисли за хората.
Ходи си ти на село, аз съм роден и съм израснал тук, там у ливадата коли няма. Тук има улици и булеварди направени някога за АВТОМОБИЛИ, не за тичащи!
Това може да го напише само дребна душица, която мисли само как да задоволи първичните си нужди и да се вози само с колата. и си мисли, че е нещо повече от “загубеняците” които се возят на градския транспорт. ама е точно обратното.
Културата и спорта са нещата които ни отличават от животните. колкото повече културни и спортни събития – толкова по-добре. маратона е много интересно събите където можеш да видиш невероятни постижения на човешката възможности и воля. Но това няма как да го разбере някой които не слиза от колата и няма кой знае какви ценности в главата си.
 
Тази година маратона беше много по-интересен с  това дълго трасе. Добре организиран. Имам само една забележка – частта от маршрута на маратона между Сливница и Козлодуй. там тичащите трябваше да правят обратен завой на място. не е много удобно. Много по-приятно би било да се използва колелото на Лъвов мост за плавно обръщане на посоката. а тия 250-300 метра щяха да ги добавят някъде другаде.

Имаше невероятно настроение в центъра – около старт/финала. Само като зрител можеше да заредиш с положителна енергия.

Съвсем друг е въпроса че организацията от страна на ЦГМ, КАТ и общината беше ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!!!! 
Очевидно  тези които измислят временните маршрути на градския градския транспорт се борят да докажат че са толкова некадърни като колегите си – диспечерите. още на ниво организация на временните маршрути имаше големи излагации:
- Можеше трамваи 20 и 22 да не се пипат изобщо;
- Можеше рейсове 9, 280 и 306 да не се пипат изобщо;
- рейсовете около гарата можеха да се организират по съвсем друг начин;
- Хаджи Димитър беше оставен без никаква връзка с центъра;
- Как така временния маршрут на рейс 78 беше само до Сточна гара?????
- Трамвай 4 беше най-големия абсурд!!!
- Тролей 6 защо не ходеше до Сточна гара??? Няма достатъчно тролеи с алтернативен двигател????? в празничен ден???
- Защо липсваше другата част на тролей 7? например от Гоце Делчев до Софийския университет.
и много други...


А сега да ви кажа каква беше реалната обстановка:
- ел. таблата на някои от закритите спирки просто не работеха. Защо например не изписваха някакво полезно съобщение за гражданите съобщение?
- ел. таблата на други закрити спирки работеха...... и показваха линиите и маршрутите които по принцип минават оттам. и колко минути остават...... И хората си чакат! КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ??????!!!
- в интернет сайта не бяха вкарали нито един временен маршрут във виртуалните табла. повечето линии присъстваха с редовните си маршрути. и даваше информация за оставащи минути по редовните маршрути. а за някой линии просто нямаше информация. все едно ги няма в неделния ден.
- някои шофьори не спазваха временната организация. може да видите историята в темата за недобросъвестните водачи.

и сега ще ви разкажа пълната СВИНЩИНА!!! значи аз се разходих до централна гара за да се видя с един приятел преди да се качи на влака. след като го изпратих - тръгнах да се връщам към редовната спирка на рейсовете за Младост (по навик). Тъкмо стигнах на спирката и се сетих че все още би трябвало да важи временната организация. беше около 14:45 часа. обаче гледам на спирката имаше доста хора които видимо чакаха. Аз питах няколко от тях защо чакат. Те викат че си чакат рейсовете. Таблото работеше и показваше колко минути остават до съответните рейсове. обаче таблото изглеждаше по различен начин спрямо снимката на колега по-назад. Липсваха двата бели листа, които покриват екрана. стоеше само листа с ръчно написаното съобщение, че спирката е до хотела на бул. Христо Ботев. Обаче този лист не се четеше от повече от 3-4 метра. Изглеждаше като някакъв хвърчащ лист върху таблото. И затова хората си чакаха. Таблото изглеждаше, че работи нормално. И НЯМАШЕ никакво съобщение за промяна (от тези стандартните ламинирани листове на ЦГМ).

Питах жената от будката за билети дали много хора са чакали на спирката от сутринта. Тя ми каза, че тя е сложила ръчно написаната информация върху ел. таблото на спирката. значи тези листове са били от нея. не трябва да я съдим. тя просто се е опитала да помогне с каквото може. От ЦГМ и това не са направили. Таблото е работело от сутринта и стотици хора са чакали дълго време преди изнервени да питат жената какво се случва.

Обясних на хората, че има временна спирка и ги поведох натам. Отидохме на спирката на рейс 60 и започнахме да чакаме. там имаше други хора, които чакаха и бяха разбрали за промяната. казаха че един рейс по линия 404 не спрял на спирката. значи доста шофьори не са спазвали временната организация. гледам ел. таблото на спирката - показва рейс 60 и... рейс 21-22. въпреки че втория не спира там при временната организация. Имаше хора които чакаха рейс 21-22 и се чудеха какво става. отброява до оставащи 6-7 минути и след това пак започва от около 30 минути. ПЪЛЕН АБСУРД!!! в същото време на спирката нямаше никакво съобщение че тя е временна за една камара рейсове. НИЩО! От чакащите хора разбрах, че все пак някой рейсове по 305, 413 и т.н. все пак спирали. Докато ние чакахме спря един рейс по линия 285.

Чакаме си ние и по едно време един наблюдателен младеж забеляза два рейса който видимо се движеха по редовния маршрут - един 413 и един 404. После един рейс от тия новите МАНове които видимо се движеше по редовния маршрут на линия 85. във всичките рейсове имаше хора. Изглеждаше така сякаш са възстановили редовните маршрути по-рано. Беше няколко минути след 15 часа. Мина още един рейс 305 по редовния си маршрут - вътре с хора. С чакащите решихме да се върнем на редовната спирка, защото предположихме че са възстановили редовните маршрути по-рано. Отидохме на редовната спирка - тъкмо излизаме от подлеза и гледам как от редовната спирка потегля един рейс 213 с пътници. след още около 5 минути мина един 404 на редовната спирка. Чакаме една камара народ. По едно време наблюдателния младеж забеляза как един рейс 413 завива от Ботев по Мария Луиза към Опълченска. т.е. по временния маршрут. след малко дойде един рейс 85 на редовната спирка. после пак видяхме други рейсове завиващи Ботев по Мария Луиза към Опълченска. т.е. по временния маршрут.

От 15 до 16 часа някои рейсове минаваха по временните маршрути. А други по редовните... Нямаше такава СВИНЩИНА!!!! Диспечерите заслужават дисциплинарни уволнения!!!! Имаше хората с багажи които тръгнаха пак да се връщат към временната спирка. После пак се върнаха на редовната. с багажите!!! имаше студенти първи курс които още не познаваха София и си чакаха точно определен рейс (413) за който си знаят, че им върши работа. и не желаеха да пробват друг вариант до студентски град. беше ги страх да пробват нещо, за което не знаят. имаше хора които се чудеха защо рейс 78 изобщо не стига до гарата, независимо на коя спирка.

Последният рейс който видяхме да минава по временния маршрут по линия 305 беше 2-3 минути преди 16 часа. А някъде към 16:10 пристигнаха два рейса 213 които се движеха заедно. и потеглиха заедно от спирката на централна гара. НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ ДИСПЕЧЕРИ!!!!!

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5220
  • View Profile
Re: Маршрутни промени
« Reply #702 on: Yesterday at 15:13:20 »
Quote
- Можеше трамваи 20 и 22 да не се пипат изобщо;
- Можеше рейсове 9, 280 и 306 да не се пипат изобщо;
- рейсовете около гарата можеха да се организират по съвсем друг начин;
- Хаджи Димитър беше оставен без никаква връзка с центъра;
- Как така временния маршрут на рейс 78 беше само до Сточна гара?????
- Трамвай 4 беше най-големия абсурд!!!
- Тролей 6 защо не ходеше до Сточна гара??? Няма достатъчно тролеи с алтернативен двигател????? в празничен ден???
- Защо липсваше другата част на тролей 7? например от Гоце Делчев до Софийския университет.
и много други...

-9, 280 и 306 нямаше как да не се променят - рисково е да преминават през маршрута на маратона от СУ до Шипка и при това неизбежно ще загубят време.
-Автобусите около гарата можеше да се организират по-добре - най-добре двупосочно по К. Стоилов и Козлодуй  с обръщане на кръстовището на Мария Луиза и Ботев или евентуално посока Младост/Левски/Хаджи Димитър да минават през тунела на Лъвов Мост.
-78 наистина можеше да минава аналогично на останалите автобуси към гарата.
-ТМ4 наистина беше ненужен можеше колите да обслужват сгъстен ТМ18.
-ТБ6 до Сточна Гара нямаше особен смисъл поради огромния дублаж с ТБ7 от Орион.
-ТМ20 и 22 нямаше как да се запазят - рисково е да преминават през маршрута на маратона и неизбежно ще губят време.
-Линия от Гоце Делчев до СУ не беше нужна - ТБ8 работеше нормално по празнично разписание както и автобус 76.  :rolleyes:
« Last Edit: Yesterday at 16:09:22 by V.Peichev »

Offline niki88z

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1292
 • Извън релси!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 387296800
  • View Profile
  • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #703 on: Yesterday at 15:20:44 »
-ТБ6 до Сточна Гара нямаше особен смисъл поради огромния дублаж с ТБ7 от Одеон.
  :eek:
Вероятно имаш предвид спирка ул. Орион, но при интервали от 20 минути в празнични дни - ТБ 6 и 7 по-скоро се допълват, отколкото да се дублират.
От 09:00 часа до 17:00 часа на 16.10.2019 г.:
 • измества се автобусна спирка с код 1015 „Ж.к. Дървеница“ от локалното пътно платно на бул. „Св. Климент Охридски” с 50 метра назад в централното пътно платно на булеварда;
 • променят се маршрутите на автобусни линии № 69, 70, 88 и 123 от локалното пътно платно на бул. „Св. Климент Охридски“ по централното пътно платно на булеварда, в участъка от бул. „Андрей Ляпчев“ до ул. „Канарче“ в посока бул. „Д-р Г. М. Димитров“.
Автобусните линии ще работят по действащите разписания.

Offline pepi1997

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4061
 • 9060
  • View Profile
  • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #704 on: Yesterday at 20:53:12 »
За пореден път се създава хаос в столицата и милион и кусур жители страдат заради една шепа безделници и то за 2 дни подред.....
Всеки път го казвам, ще го кажа и сега. Мястото на тези маратони не е в центъра на София! И това не е само мое мнение...
Като не може да се създаде организация (каквато наистина не може в препълнен град) се дава отказ, ама нали трябва да се приберат едни пари, кой мисли за хората.
Ходи си ти на село, аз съм роден и съм израснал тук, там у ливадата коли няма. Тук има улици и булеварди направени някога за АВТОМОБИЛИ, не за тичащи!
Това може да го напише само дребна душица, която мисли само как да задоволи първичните си нужди и да се вози само с колата. и си мисли, че е нещо повече от “загубеняците” които се возят на градския транспорт.  ама е точно обратното.
Културата и спорта са нещата които ни отличават от животните. колкото повече културни и спортни събития – толкова по-добре. маратона е много интересно събите където можеш да видиш невероятни постижения на човешката възможности и воля. Но това няма как да го разбере някой които не слиза от колата и няма кой знае какви ценности в главата си.

....дрън дрън дрън....
Не съм ти чел мнението докрай, ама само ще те помоля теб и hitar_potter да внимавате с епитетите.
И кой си ти, анонимно комунистче, че да определяш с какво и как да се движа и какви са ми ценностите? С каквото ми е удобно - с това пътувам! Нито ми сипваш горивото, нито ми правиш колата, нито ми плащаш разходите, така че си запази мнението за себе си. Да не говорим, че има и хора, които работят с коли, бусове и камиони; трудно подвижни хора и инвалиди, които също са блокирани... И те ли са без ценности? Ти ако искаш си ходи и пеша от единия край на София до другия, време си имаш. Според начина ти на мислене установявам, че си от тези, които по цял ден се чудят какво да правят, нямаш семейство, нямаш грижи, нямаш проблеми и само се чудиш какво поредна глупост да напишеш с кой да се заядеш.
Я кажи според теб ако всичко това, което е по колите за един ден реши да се качи на градския транспорт какво ще стане???


Разположението в София е такова, че като се затварят такива главни пътни артерии НЯМА удобни обходни маршрути, следователно мястото на такива събития не е тук! Има е там стария път за Ихтиман, никой не го ползва, дълго и право, успоредно на магистралата, да ходят да търчат там. Ама пак казвам, трябва да се приберат едни пари, там е истината и на никой не му пука че 1000-2000-3000 или там колкото са били на маратона пречат на още 1 000 000 души!!! Смяташ ли, че ако всичко беше за мерси някой щеше да допусне да се състои това мероприятие?

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 14166
  • View Profile
  • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #705 on: Yesterday at 21:26:11 »
Разположението в София е такова, че като се затварят такива главни пътни артерии НЯМА удобни обходни маршрути, следователно мястото на такива събития не е тук!

Наистина съм изненадан, как в млад човек може да има толкова дълбока провинциалност, че и агресивна при това. Посочи ми една столица, в която да няма мероприятия и тези мероприятия да не я блокират! Че даже в Пхенян има сума военни паради и манифестации. Много добре си виждал по телевизията, откъде минава колоездачната обиколка на Франция, маратонът в Бостън, Ню Йорк, Лондон, Формула 1 в Монако, Валенсия, Сингапур, Аделаида, фестивалите даже в малки италиански градчета и т.н. и т.н. И нито едно мероприятие не се разминава без затворени главни артерии (ако затварянето на Шанз Елизе за Париж и Канале Гранде за Венеция не ги блокират, здраве).
 
Преди 2 години заедно с други форумисти бяхме в Берлин точно по маратона. Затварянето започна от петък наобяд и събота за тренировки, а в неделя - тотално за самия маратон. При това по същото време се проведоха решаващи парламентарни избори. Ако случайно си се призорил в неделя с 300-400 метра ходене, виж на Гугъл карти какво е разстоянието от Зоологическата градина до Бундестага, което се наложи да вървим пеша, тъй като наземният транспорт просто стоеше на място. Като "екстра" информацията нито по спирките, нито на иначе страхотно организирания сайт bvg.de беше адекватна. За най-голямо наше учудване чакащите в съботната вечер на Александерплац берлинери приемаха най-спокойно факта, че нито е ясно, кога ще дойде А100, нито докъде отива.

Така че няма смисъл да правим буря в чаша вода. Идиличен даже средноголям град без мероприятия надали ще намериш. И хайде да не обобщаваш "хората", аман от популизъм!
« Last Edit: Yesterday at 21:35:16 by blagun »

Offline pepi1997

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4061
 • 9060
  • View Profile
  • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #706 on: Yesterday at 21:43:24 »
Разположението в София е такова, че като се затварят такива главни пътни артерии НЯМА удобни обходни маршрути, следователно мястото на такива събития не е тук!

Наистина съм изненадан, как в млад човек може да има толкова дълбока провинциалност, че и агресивна при това. Посочи ми една столица, в която да няма мероприятия и тези мероприятия да не я блокират! Че даже в Пхенян има сума военни паради и манифестации. Много добре си виждал по телевизията, откъде минава колоездачната обиколка на Франция, маратонът в Бостън, Ню Йорк, Лондон, Формула 1 в Монако, Валенсия, Сингапур, Аделаида, фестивалите даже в малки италиански градчета и т.н. и т.н. И нито едно мероприятие не се разминава без затворени главни артерии (ако затварянето на Шанз Елизе за Париж и Канале Гранде за Венеция не ги блокират, здраве).
Преди 2 години заедно с други форумисти бяхме в Берлин точно по маратона. Затварянето започна от петък наобяд и събота за тренировки, а в неделя - тотално за самия маратон. При това по същото време се проведоха решаващи парламентарни избори. Ако случайно си се призорил в неделя с 300-400 метра ходене, виж на Гугъл карти какво е разстоянието от Зоологическата градина до Бундестага, което се наложи да вървим пеша, тъй като наземният транспорт просто стоеше на място. Като "екстра" информацията нито по спирките, нито на иначе страхотно организирания сайт bvg.de беше адекватна.
Така че няма смисъл да правим буря в чаша вода. Идиличен даже средноголям град без мероприятия надали ще намериш. И хайде да не обобщаваш "хората", аман от популизъм!
Сравняваш две абсолютно несравними неща!
Тънката разлика е там, че точно в Германия 90% от населението в събота и неделя НЕ РАБОТИ! А колкото до разположението на града не съм запознат и не мога да го коментирам. Все пак тук коментираме София, знам че тук са на почит примерите от други държави за жалост....

Колкото до обобщаването за "хора" - ти препоръчвам да отвориш и да прочетеш коментари във фейсбук и други социални мрежи и да се убедиш сам за мнението на мнозинството. Също и в самия градски транспорт имаше много коментари от пътниците.
Аз ако съм селянин, провинциалист или там каквото още напишете, ми е интересно ти и коментиращите по-нагоре с какъв произход сте? Не е нужно да ми отговаряш, досещам се... Такива комплексарски изказвания съм чел доста по групите във фейсбук от хора, които до онзи ден са били в някое общежитие в Студентски ГРАД. :)

Мнението си мое и не го налагам над никого, а само го изказвам, затова е ФОРУМ все пак.