Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (АРХИВНА ТЕМА)  (Read 1693836 times)

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
Oсвинил си на Живко снимката...  :angry: :angry: :angry: Автобуса е отвратителен.

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
Иде ми да повърна  :D :D :D

Offline konduktor_747

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Прекалено много разнообразен кич... По-добре е да остане чисто бял, но накрасен само с осветление. Без надписи, без нищо по боята.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И аз съм на това мнение.Не обичам кича по автобусите. Я си представете тази снимка да стане достояние на титуляра на Аборигена.

Иначе нещо актуално.Преди няколко дни един соло Неоплан виеше доста злокобно по 61.Не бях убеден до днес.Вече съм сигурен.Завърнал се е 1154 - Неокамазът.
« Last Edit: 30.12.2010, 17:22:48 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
За вчера пропуснах да спомена, че към 13.30 аварийният ДАФ теглеше МАН-а 7162 по "Струга" посока гаража.
Днес са ударили ТЕДОМ-а 4471 на кръстовището на "Ботева" и "Сливница", повече подробности не знам, да се надяваме, че няма сериозни поражения.
Друго интересно нещо, преди няколко дни шофьорът на 4471 ми писа, че ДАФ-ът 308 в момента е в Ямбол, той самият си го е познал при едно ходене до там. :)

4094  споделете си мнението
Светлините си ги направил добре, но украсата му идва малко в повече ;)
« Last Edit: 22.12.2010, 23:03:05 by west_1 »

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
Quote from: 2513
Какъв е тоя кич бе човек?!

Offline suavcho

• Приятел на ГТ
    • View Profile

Особено ме изкефи ретро логото на Windows, въй, откъде се сети, бях забравил, че някога съм го виждал.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline suavcho

• Приятел на ГТ
    • View Profile
в Бургас ще има безплатни автобуси на всеки кръгъл час.

Това много хубаво, ама нямам къде да ги паркирам. Иначе безплатен автобус не отказвам  :D

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Към 11:00 часа видях Ман-т NL 202 със спукана възглавница да се прибира на аварийни покрай ВХТИ.Табелата му беше 30,вероятно не е могъл да изпълни курса си.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Към 11:00 часа видях Ман-т NL 202 със спукана възглавница да се прибира на аварийни покрай ВХТИ.Табелата му беше 30,вероятно не е могъл да изпълни курса си.
Преди минути замина по 61 изпълнявайки курса в 14:50.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
За вчера пропуснах да спомена, че към 13.30 аварийният ДАФ теглеше МАН-а 7162 по "Струга" посока гаража.
Днес са ударили ТЕДОМ-а 4471 на кръстовището на "Ботева" и "Сливница", повече подробности не знам, да се надяваме, че няма сериозни поражения.
Друго интересно нещо, преди няколко дни шофьорът на 4471 ми писа, че ДАФ-ът 308 в момента е в Ямбол, той самият си го е познал при едно ходене до там. :)

Светлините си ги направил добре, но украсата му идва малко в повече ;)
Днес ходих до центъра с 4471 и не си личеше нищо,може би е било съвсем лека катастрофа.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес в 17.11, на спирката на Операта видях Сетра S21*HD с надписи "Минибусекспрес" по 25 - те такова нещо не бях скибал досега  :blink: :blink: :blink: Да не ми се е привидяло?
Съпътстван съм само от лош късмет на този светъл празник - по 209 и 211 няма нито един Чавдар, а по 18а и 16 - отново нищо интересно (съответно Неоплана "Девин" и НеоКамАЗа)  >:( Налазих НеоКамАЗа и останах доволен - така яко пърпори и бучи това нещо, че мога да кажа, че съвсем вече го докарва до звука на КамАЗ - кърти, рути, маже, боядисва, шпаклова и всичко, което се сетите  :bb: Когато се качих, шофьорът ми и перфорира билета, преди да го даде. Така че който се надява през уикендите да има автобуси от първа автоколона по 16, ще има да чака, защото едва ли някой от тях има перфоратор при шофьора  :D
Миньорският Неоплан бе наказан да вози цигани по 8-ицата.

Едит от 25.12: днес по 16-ката всеки курс бива вземан от различен автобус и аз пак не успях да намажа  :angry: В 11.15 беше бяло-бежово-кафявата Сетра, която в 13.30 бе сменена от зелено-бежовата миди Сетра. Реших, че най-после са решили да ни зарадват с полагащите ни се Сетри за Коледа, но не - после бях зашлевен в лицето и натикаха екскременти в устата ми. В 15.30 от 18а се прехвърли НеоКамАЗът, който в 17.40 бе сменен от Неоплана "Девин", каран както днес, така и вчера от нацупения шофьор на ДАФа 347  :annoyed: Толкова им се досвидя да оставят за цяла смяна проклетата миди Сетра! Само ми скапват празничното настроение! А по 18-катка в 16.40 с цялото си нахалство бутнаха любимия ми туристически Неоплан 7183. Ако го бяха пуснали по 18а в 14.00, щях да мога да го налазя. Защо поне не пуснаха него по 16-ката, а да бяха оставили НеоКамАЗа при маринкините?! Мирише ми на долна конспирация  >:(
По 61 в 14.50 се завъртя Ден Оудстенът "Ликуи Моли", който после се прибра в гаража за малко, след което отлетя на "Юг", за да кара или за Равна гора, или за Ясна поляна. В 18.20 за с. Курник се разписа миньорският Неоплан.
В 16.00 циганите по 8-ицата повози Чавдарът "Зона", след което, ако не се лъжа, отиде на 12 или на 4. Така и не видях в 17.30 какво замина - МАНа НЛ го забелязах, но не разбрах по 8 или по 62.
Поне по 209 тършува днес бало-сивият Чавдар "Мотив", та поне с него се прибрах. За първи път се возя на него по тъмно - крайно време беше. усещането ес ъвсем различно. Дори той обаче не успя да премахне гадния вкус от прецакването със Сетрите и туристическия Неоплан.

Едит от 28.12: и вчера, и днес тръстиковският Ден Оудстен работи само първя смяна. Вчера го заместиха ДАФът 360 в 13.30 и Неопланът "Девин" в 15.30 и 17.40, а днес - твърдишкият Неоплан в 13.30 и 15.30 и ДАФът 303 в 17.40, който ме изненада неприятно. Зорлем значи гледат да не пуснат извънградски автобус. 303 преди това беше на 8-ицата в 16.40 и въпреки че се прибра след 17.40, те го изчакаха, за да не ни пуснат нещо по-удобно  :angry: Любимият Неоплан 7183 пак повози миньори в 15.00, а после твърдишкият отиде на негово място.
« Last Edit: 28.12.2010, 18:38:45 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline suavcho

• Приятел на ГТ
    • View Profile
В последния си бургаски ден за 2010 г. (28 декември) видях хубави неща.

Около 15;00-15;30, докато се разхождах по Богориди, видях два соло Чавдара на ул. "Цар Симеон" (Републиканска), посока Булаир. Чудо за очите ми и супер приятен спомен от детството.

По-късно се разхождах по ул. "Цар Симеон" в обратна посока и видях автобус от Слънчев Бряг по линия №9 - с хора. Вече от там ли минават?

И оффтопик, видях товарни вагони по поморийската линия, до Северния плаж, посока Владимир Павлов. Чак ме хваща яд каква инфраструктура имаме и как заради тъпи бастуни в Бургас няма градкса железница.

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
Само това му липсва на града ......
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Около 15;00-15;30, докато се разхождах по Богориди, видях два соло Чавдара на ул. "Цар Симеон" (Републиканска), посока Булаир. Чудо за очите ми и супер приятен спомен от детството.

По-късно се разхождах по ул. "Цар Симеон" в обратна посока и видях автобус от Слънчев Бряг по линия №9 - с хора. Вече от там ли минават?
Вероятно заради поставянето на тролейбусни стълбове покрай морската градина движението е отклонено по "Гурко" и "Републиканска"

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Една лоша новина за Венци и нещо, което се очакваше: Чавдарите 141 (2040; 4093; 4094; 2342; 6495 и 9660) по всяка вероятност никога вече няма да излязат на линия. В момента 4093 и 4094 са вкарани е едно от халетата, подобно на 2342, с цел предпазване от разграбване. От ръководството казаха, че след като предстои доставка на нови автобуси, излиза безмислено да се кърпят. Явно ще се използва от тях каквото може и след това, ще ги нарежат. Вероятността 7287 да излезе, също е малка, без двигател е, вратите му са отворени и вече са започнали да свалят части от него. 3479(Армеец) и 7815 си седят на същото място в едно хале, с тази разлика, че липсват все повече части от тях.
Неопланът 1152 и ДАФът 208 са без двигатели.
Докато бях там, аварийният ДАФ изтегли 1727(RET302), който вече е без номера и го закара до площадката, там, където някога рязаха 11М4-ките. Прави впечатление и че 6254(RET219) вече липсва от плаца, предполагам, че вече е нарязан.
На предпоследната снимка се вижда едно ново попълнение, с ямоблски номер, като този микробус много често съм виждал да го ползват като служебен, минавайки по "Демокрация".
Относно марката на новите автобуси по Джаспърс, все още няма официална информация, тепърва предстои да бъдат подадени офертите.

Ето и малко снимков материал от гаража:

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Браво Живко!Не само,че няма да излязат на линия,ами това са сигурно и последните снимки на някои от тях.Какъв късмет да видиш и Даф-а 302 по последния му път.За тези Мерцедеси Варио като гледам си хванал в кадър 3 от тях,всичките ли са на Бургасбус.Интересно Мерцедеса (белана) онзи ден беше от предната страна на халетата,сега си го снимал отзад,значи се прави нещо по него.
По повод спирането на Чавдарите на следващата сбирка аз ще черпя,Венци най вече за теб се отнася.Все пак си мисля,че би било добре да запазят "индианеца" за спомен,той е и изкърпен,боядисан и с приятен външен вид,обаче едва ли ръководството е на същото мнение.

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Аз съм на мнение, че един брой трябва да се стегне и запази.
UPP@UIC

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Сега какво ни остана откъм Чавдари 141..., само един, и то най -старият. Добре, че и него не са го сложили в кюпа! Той и 4094 са най-здрави като купе, а вторият и като двигател не се е развалял за дълго. Може би това е и най -здравият като цяло. Добре, че Прототипа го боядисаха и постегнаха по преди, щото и той заминаваше.

Онзи ден, в неделя ходих в ''Меден Рудник'' и на връщане по пътя, който е и линия на 211 и Т видях една табела. За подобна, мисля че беше споменато, та ако става въпрос за същата, лепната на излизане от комплекса, по главния път за центъра – то е ясно, щото друг път няма, но го споменавам защото в този комплекс, продължават на останалата част от града да казват: ''Отивам в Бургас". Тя е сложена точно като указателна табела, и то седи в края на населеното място. А на нея пише ''Бургас... място за живене''.
Мисълта ми е, калко ирония може да се събере тукa! Не знам дали има по-напред, на входа от Средец поставена такава, но на тази, мястото не й е загадъчно. А градската управа явно е харесала модела на развитие на София от преди години. Това, че ''Расте, но не старее'' работи повече против, отколкото ''за'' София. Тези процеси може и необратими да изглеждат, но подобни глупости неминуемо водят до тяхното ускоряване, а какво остава когато те са повече нежелани, а и има примери, от които да се учиш!
Преди две години имаше инициатива, и последва комитет за отделяне на ''Меден Рудник''. И всичко това, с тази табела, само в каква последователност съществува: Един град и един отделен комплекс, а на пътя помежду им табела, от която, аз оставам с убеждение, че не се отнася за отделената част. А мястото й, не вярвам да е избрано случайно!

Да пусна и две снимки от тогава, тук предварително да се извиня за качеството, като гледам горните и това "не на всякакви снимки във форума'', но самото мястото от което ги правих, струва ми се идеално, въпреки, че се срещат пак оттам, но не точно.
На първата присъства героят от Ботевград, ей това му е уникалното на този град като транспорт! Останалото, ката разнообразие в природата, го има навсякъде, стига да го забележиш и оцениш!
На втората един МАN – с инв.н. 59 и поражение по покрива.

Друго интересно нещо, преди няколко дни шофьорът на 4471 ми писа, че ДАФ-ът 308 в момента е в Ямбол, той самият си го е познал при едно ходене до там.
Ако някои има път нататък и реши да го снима, 308 има номер в купето най-отзад и не вярвам да са го заличили, имаше и капаци на гумите – ако тях не са ги махнали.
Особенно са интересни двата Daf-a като се бутат :fan:

Намалелият пътникопоток явно оказва своето влияние. След като ББ закупиха 3 или 4 Хюндайчета от "Комфорт" (от тях оцеля само едно) се започна изпълнението на линии с такива микробуси. Виждал съм някои от тях да ходят до Габър, мина Росен, а имаше един период, в който линия N13 се обслужваше от две Хюндайчета. Даже и в сегашно време може да се видят микробуси, които не са на ББ да изпълняват курсове по линии обслужвани от превозвача. Така например линията Бургас - Елхово в делничен ден се изпълнява от син бус Mercedes Sprinter.
А за Варна пътува бял Спринтер.
Някои междуградски линии и сега са си на ''БургасБус'', просто са предостъпени на други певозвачи. Например линията за М. Търново. Обедните курсове за Приморско през Веселие от края на лятото се изпълняват от такива микробуси. Вероятно и 5 е на такъв принцип през почивните дни. А преди около 4 години, въпреки, че е имало хора, сутрин са пускали тия микроби на ''Комфорт". И сега едното микробче с надриси ''ББ'' стои в техния гараж. Това си е загатка, сигурно са ги зимали на заем?
За Варна половината курсове остават на Варна, другата половина на Бургас – така е било преди. През 90-те се появяват много ''нелегални'', може би втората половина въвеждат някакви правила. Тогава има и търгове, и "ББ'' участва с големи автобуси, отначало сутрин и обед. По-късно интервалите на движение зачестяват и такъв автобус се пълни трудно, така допреди две години, до окончателното отдръпване на ''ББ". Въпреки че и до сега част от тази линия е на ''ББ'', и от това получава наем от предостъпването й. Оттам пък е сладка за ''агресори'' и такива, дето искат да я интегрират. Че преди да се отдръпне имаше курсове само сутрин, после пак сутрин само лятото, последно преди две години. И аз съм пътувал последно преди около три години и имаше хора, а от Сл. бряг се напълни нацяло.

Пропуснах да отбележа, по предната неделя, единият от Tedom-ите за Айтос се беше развалил на ''Младост''.               
« Last Edit: 30.12.2010, 17:31:50 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU