Вижте страниците на сдружение Градски транспорт и инфраструктура bgtransport.org и Facebook
Браво за снимките! С какво са правени ако не е тайна?
Quote from: n0nam3 on 28.08.2009, 23:38:06ЗБачи на 1-вия ти въпрос мога да отговоря, това е улица "Алана" там мисля минават повечето от автобусите и тролейбусите, на останалите въпроси немога да кажа, дано има някой който да може улицата е Гурко, а спирката е Алана На другите въпроси и аз не мога да отговоря ..ето още няколко снимки.
ЗБачи на 1-вия ти въпрос мога да отговоря, това е улица "Алана" там мисля минават повечето от автобусите и тролейбусите, на останалите въпроси немога да кажа, дано има някой който да може
В Стара Загора депата на тролейте и автобусите са отделни! Едната фирма се казва Автобусни превози ЕООД а другата Тролейбусни превози ЕООД! Вече всичките нови тролей са тука, само два не са пуснати все още!
Учениците се возят за 20 стотинки.Решават за пенсионерските карти до дни.8 септември 2009От началото на новата учебна година старозагорските ученици ще се возят в градския автобусен и тролейбусен транспорт само срещу 20 стотинки. "Докога ще важи това намаление зависи от компенсацията , която ще получим от Министерството на транспорта", коментира зам.-кметът Белчо Белчев.В момента ощетени са хората от третата възраст, които от 7 септември не ползват карти с намаление в градския транспорт. Зам.-кметът припомни, че договорката между Общината и превозвача е изтекъл на 31 юли. Подготвили сме три варианта и сме поканили превозвачите да изкажат своето мнение, обясни Белчев. Най-приемлив е първият вариант, според който всички могат да ползват 20% намаление. "Тези, които не искат да си закупят карта, ще ползват 20% намаление от стойността на билета", допълни Белчо Белчев.До момента от държавната субсидия "Автобусни превози" са получили близо 177 хиляди лева, а от Общината- 428 хиляди лева.Компенсации са изплатени и на Тролейбусни превози."Предстоят ни разговори и се надяваме да постигнем споразумение, което да бъде приемливо и за трите страни-пенсионери, превозвачи и Община", допълни зам.-кметът Белчо Белчев.Въпросът ще бъде обсъден на сесията на Общинския съвет, която ще се състои на 17 септември.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най!
Парно в салона само с печат в пътния лист.
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!
Освен това предполагам че правилото ще важи и за ученици които не са от Ст. Загора?!
Quote from: LG_ on 08.09.2009, 17:38:15Освен това предполагам че правилото ще важи и за ученици които не са от Ст. Загора?!Би било добре, но не съм сигурен, че ще е така...
Именно за това попитах - как стоят нещата принципно. difian като тук става въпрос за билетче купено от кондуктора в рейса, а не за карта. Това е интересното.
Quote from: LG_ on 08.09.2009, 21:40:44Та в Загорето само тези две фирми ли са, съответно няма ли частни превозвачи!? Предполагам, че трябва да са общински фирмите, но от статията лъха някакво разграничаване между районната администрация и собствените й фирми.
За студенти има ли намаление?Смятам да се пробвам като отида с книжката ми от СУ...
Quote from: JloKyM on 09.09.2009, 18:14:40За студенти има ли намаление?Смятам да се пробвам като отида с книжката ми от СУ...По принцип има намаление и за студенти, друг е въпроса дали само за студенти в ТУ или за всички студенти. А относно въпроса за злоупотребите с ученическите карти, мога само да ви кажа, че много често стават такива. Аз лично съм ставал свидетел, на това как по-младолики колеги си искат ученически билет и на всичкото отгоре предоставят флашиви ученически карти... и в интерес на истината незнам как този проблем ще бъде решен...