Author Topic: Стара Загора - обща информация  (Read 151622 times)

Offline slimarkov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=616936
Re: Стара Загора - обща информация
« Reply #80 on: 13.11.2010, 23:29:04 »
Две нови кръгови движения са открити в Стара Загора до новия Галерия Стара Загора мол, като ще има и 3-то кръгово пред мола.

Изграждането му ще започне на 16-ти този месец.

Само не знам как ще се справят с трафика и местенето на контактната мрежа за тролейбусите, тъй като срокът за изпълнение е 3 дни.

Снимките са на Adventure от тук:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1042511&page=69

1.

2.

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #81 on: 11.06.2011, 01:24:05 »
Поиграх си и направих схема на всички автобусни и тролейбусни линии в градската част + евентуално новото 25. :)

Offline setra

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 12.06.2011, 19:55:57 »
Да си кажа и аз мнението.1 Тролейбусния транспорт е добре както и автопарк (Мандахерцат се още стари шкоти и ЗиУ то те са чаровни без тях ще е скучно) така и график редовни са.Общинските автобуси.Не знаеш кога ще дойде,чакаш 30мин. за рейс и после дойдат 3 на веднъж и пак 30 мин.А дългите MAN са отчайващи тътрят се като костенурки и да стане малко хлъзгаво и не могат да ходят до Три Чучура север.А и повечето не можеш да видиш нищо през прозореца щото е толкова мръсен.Иначе най-редовните рейсове това са двата часника Север транс (Линия 14 и 51) и другия (линия 3и8,31), но не му знам името.Като цяло липсват ми икарусите 100пъти по-добри са от тъпите MAN.А за новата линия 25 знае ли се кога ще почват строежа на ел.мрежата

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #83 on: 12.06.2011, 20:42:56 »
Да си кажа и аз мнението.1 Тролейбусния транспорт е добре както и автопарк (Мандахерцат се още стари шкоти и ЗиУ то те са чаровни без тях ще е скучно) така и график редовни са.Общинските автобуси.Не знаеш кога ще дойде,чакаш 30мин. за рейс и после дойдат 3 на веднъж и пак 30 мин.А дългите MAN са отчайващи тътрят се като костенурки и да стане малко хлъзгаво и не могат да ходят до Три Чучура север.А и повечето не можеш да видиш нищо през прозореца щото е толкова мръсен.Иначе най-редовните рейсове това са двата часника Север транс (Линия 14 и 51) и другия (линия 3и8,31), но не му знам името.Като цяло липсват ми икарусите 100пъти по-добри са от тъпите MAN.А за новата линия 25 знае ли се кога ще почват строежа на ел.мрежата

Само тролейбусите са общински!
Всички автобусни линии са частни.

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #84 on: 18.07.2011, 11:54:06 »
Като гледам тролейбусните съоражения от руски надолу към гарата май не стават за нищо.Виждал съм от влака как изглежда обръщалото.Доста е ръждясало.За да тръгне линията има нужда от ремонт.Трябва и да махнат автобус 3 защото замърсява града.Тролейбусните линии са 1,2,3,25,26,28,35,36.От тях работят 1,26,36 2,28.Като 28 кара два курса сутрин и вечер.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 19.07.2011, 13:28:14 »
...Трябва и да махнат автобус 3 защото замърсява града...

:rolleyes: Интересна логика, може би другите линии на градския транспорт го пречистват (въздуха) ...

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 01.09.2011, 19:13:26 »
Една снимка от полския сайт:
http://www.phototrans.eu/14,508321,0,_______E183_1005.html

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline DareDevil

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #87 on: 03.09.2011, 00:36:44 »
"Прецакаха Стара Загора за модернизиране на градския транспорт
 31.08.2011 г.
 С 35 гласа "за", 3 "против" и 2 "въздържал се" на извънредна сесия вчера Общински съвет - Стара Загора, прие пакет документи по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт" по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013", съобщи вестник "Старозагорски новини". В експозето си Георги Георгиев, ръководител от българска страна на консултантския екип от "УИГ Интернешънъл", маркира идеите за модернизиране на градския транспорт. Те включват подмяна на 14-те стари тролея и закупуване на нова аварийна кола; рехабилитиране на кабелната мрежа, която без основен ремонт е експлоатирана 24 години; реконструкция на тролейните станции; изграждане на 10 км велоалеи и на 80 рампи за хора с физически увреждания; промяна на маркировката и въвеждане на телематика. Прогнозните инвестиционни суми са около 15 милиона евро, като кофинансирането от Общината е 1.800 000 евро. Кметът на общината проф. Светлин Танчев поиска в решението на Общинския съвет да се запише не цитираната конкретна сума за кофинансиране, а задължителните до 15% от размера на разходите. Кметското предложение беше прието от съветниците. Общинският съветник инж. Румяна Присадашка беше категорична, че с голяма част от предложенията, направени на 3 август 2011 г. от Постоянната комисия по ТСРТ, консултантите не са се съобразили. Според старозагорските старейшини в сумата за телематика, която е намалена с близо 1 милион евро и възлиза сега на около 3 милиона евро, би следвало да се включат и разходите по внедряване на автоматичната система за таксуване. На този апостроф Георги Георгиев възрази, че автоматичната система е трудно изпълнима на този етап. Старейшината от БСП инж. Георги Георгиев мотивира предложението си за промяна на велоалеите, разположени по бул. "Митрополит Методий Кусев" и ул. "Августа Траяна", с факта, че тротоарът по булеварда е тесен, а не се знае кога и дали ще се реализира проектът за разширяване, удължаване на Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора" и модернизиране на ул. "Августа Траяна". Това становище подкрепи и зам.-кметът проф. Димитър Динев, който обяви, че трасетата на велоалеите не са прецизирани. Освен това в проекта за реконструкция и модернизация на ул. "Августа Траяна" е предвидено изграждане на същите велоалеи, така че предвидените средства биха могли да се насочат към реализиране на други пера. В отговор на това консултантът Георгиев заяви, че обсъжданата разработка е на етап идеен проект и велоалеите ще се изпълняват на следващ етап. За тях предстои да се направи конкретен проект, по който общинските съветници да се произнесат. Необходимостта да се удължи тролейната линия до кв. "Зора" също остава за следващ етап, т.е. след 2013 г., но той не е осигурен финансово. Проф. Димитър Динев припомни, че в началото преди 10 месеца, при разпределяне на сумите за проекта "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт на петте големи града в България" управляващият орган - МРРБ, е заявил, че парите ще бъдат разпределени пропорционално и Стара Загора ще получи между 35 и 40 милиона евро. Пет месеца след това парите се стопиха на 13 500 000 евро, а сега са намалели с още един милион. Зам.-кметът зададе реторичния въпрос кой, кога, поради каква причина и за кой ли път Стара Загора е прецакана?"

Източник:  http://www.stara-zagora-news.net/.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #88 on: 03.11.2011, 10:20:45 »
Шкоди с български каросерии и Икарус 30 в Стара Загора през 60-те: http://www.lostbulgaria.com/?p=4681

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 10.11.2011, 23:14:39 »
Минавайки през Стара Загора видях нов (на метан) съчленен автобус обслужващи линия 62 (за съжаление влака се движеше с висока скорост, а автобуса чакаше на прелеза на гара Калитиново, та не успях да разбера каква марка е . Иначе по линия 3 се движеха единствено Сетри (едната с реклама на магазини "Лидъл"), а по линия 12 се движеше Ман NL 202..ВИдях три тролейбуса "ЗИу" и само един Електро ЛАЗ, който рекламираше вестник "Галерия. Между 14 и 15 часа тролейбус по линия 25 не се появи на ж.п.гарата.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #90 on: 10.11.2011, 23:32:33 »
ЕлектроЛАЗ са 6 броя и рекламират МОЛ Галерия. Тролейбусна линия 25 не работи (май никога не е съществувала).

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #91 on: 03.02.2012, 22:26:47 »
от 01.02.2012 билетчето за автобус стана 1 лв :(

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #92 on: 04.02.2012, 21:37:56 »

Това само за автобусите ли се отнася?

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #93 on: 05.02.2012, 20:03:41 »

Това само за автобусите ли се отнася?

да.
тролейбусите все още са 80 ст.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 18.03.2013, 16:30:16 »
Колеги, имам въпрос относно автобусна линия 31 в Стара Загора - можете ли да ми кажете крайните спирки? По възможност така както ги пише на маршрутните табели?

И също един въпрос - всички ли Икаруси 280 в СтЗ са били червени или е имало и други цветове? Благодаря! :)

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 18.03.2013, 16:45:09 »
И също един въпрос - всички ли Икаруси 280 в СтЗ са били червени или е имало и други цветове? Благодаря! :)
През 1992 година в града се движеха жълти четириврати Икаруси 280 (от модела с двукрилите бели врати).Съдейки по регистрационните табели на два от тях /СЗ 1121 ПБ и СЗ 1130 ПБ\ си правя извод, че са били 10 бройки.По назад в темата мисля, че е писано за тях.Струва ми се, че са вървели до 2007.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #96 on: 21.03.2013, 16:45:17 »
Колеги, имам въпрос относно автобусна линия 31 в Стара Загора - можете ли да ми кажете крайните спирки? По възможност така както ги пише на маршрутните табели?

http://www.starazagora.bg/bg/razpisanie-gradski-transport/mezhduselischni-linii-izp-lnyavani-ot-gradski-transport

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #97 on: 09.08.2013, 10:33:54 »
Намерих нещо още по интересно.Сините заурери,които кръстостваха улиците на Стара Загора,са на бившия транспортен оператор VBZ Zurich.Този автобус,който е заснет през 2006 май на кръстовището между бул.Св патриарх Евтимий и ул.Ген. Гурко се е движел в Цюрих със същия инвентарен номер.

Вижте как се е променил.Преди да бъде донесен в Стара Загора кисне бракуван в този гараж:

« Last Edit: 23.11.2013, 12:27:49 by ikarus2102 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 11.08.2013, 16:57:05 »
^През пролетта на 2003 година по направление Стара Загора - Априлово - Гълъбово пътувах с подобен автобус SAURER, но от междуградският модел.Беше жълт на цвят, а ми се струва, че двигателят е на DAF.

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #99 on: 12.08.2013, 13:30:45 »
^През пролетта на 2003 година по направление Стара Загора - Априлово - Гълъбово пътувах с подобен автобус SAURER, но от междуградският модел.Беше жълт на цвят, а ми се струва, че двигателят е на DAF.
С какви ивици беше?Със сини или червени?Аз си спомням,че 2007 септември пътувах до село Коларово с единжълт с червени ивици,чийто бивш трaнспортен оператор е бил Postauto.Май беше такова:

Спомням си,че имаше втора,но нямаше трета врата.Аз лично много харесвам автобусите от гамата Saurer RH.По добри са от Setra второ поколение.Есента ще си направя хартиено моделче.Последния останал старозагорски,който не знам сега дали се движи е СТ 1998 СН.2008 вървеше по линия 65.Друг рейс по тази линия не вървеше.Имаше лого на мерцедес и отгоре на стъклото пишеше Mercedes Benz.Тогава въобще не знаех,че е Saurer и го мислех за такъв.Дори не обърнах внимание,че до преди година-две се движеше същия модел само,че жълт със синя лента.Ето една негова снимка от 2008: