Author Topic: Стара Загора - обща информация  (Read 151623 times)

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Re: Стара Загора - обща информация
« Reply #20 on: 15.10.2007, 14:03:49 »
И понеже заралии със сигурност ще го преизберат, то догодина ще се радваме на нови спирки  

Offline Георгиев

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #21 on: 05.12.2007, 23:30:03 »
Чудесна новина е, че ще обновяват тролейбустия транспорт в Ст. Загора. Аз родом съм от там и в момента бих казал, че бившата "Автобусни превози" се развива доста динамично. Всички стари автобуси бяха премахнати от депото, бяха заменени с "нови", внесени тази година "Mercedes", "Neoplan" и най-вече "MAN".
Радвам се все пак, че не са все още ликвидирани автобуси като 109, 111 и 119, които са Volvo, FBW и Saurer, тъй като за мен са доста успешни модели и заслужават да поработят още дълго време в тази фирма. Не бива да пропускам и някои доста добри стари автобуси като 235, 236, 131, 228,, 261, 171 и 208 които вече не са в движение, но бяха истинско творение, благодарение на техните водачи! Бих искал да отбележа, че новите тролеи с СЗ би трябвало да бъдат дадени не на случайни щофьори, а не тези които най-много заслужават. Тролей номер 1001, в момента с реклами на EVN, преди 2 години с на Billa и преди като "черния тролей"  е един от най-запазените и това, благодарение на най-добрите шофьори, които съм виждал през живота си (в Ст. Загора и София) Димитър, известен още като Лудия и Марин Дъртия. Евалла им правя за майсторлъка. Нека не пропускам и тези от от "Автобусни превози" като Павли и Тошко (бивши щофьори на най-добрите Ikarus-и 228 и 131), Вальо (109), Милен и Дичето - Немилен (119). Христо тромбата и Динко Слънчогледа (102), Веселия (105), Атанас - Наско, Башмайстора и Георги Рошавия (Брадата) (101), Гълъба (103), Янчо и Дъртия (104), Божидар Мутрата (122), Георги Куммониста и Желко Мустака (202), Момчил Дъртия (201), Грубия Майстор (261), Магартуу (112), Станимир (116), Мариян (117), бай Росен (118), бай Слави (121),напусналите Радо и Нерадо (148),  Митака (266) и Илия (171/266, показал, макар и млад своя професионализъм на тези бараки) , Любовника (264), Циганна (333). Моля, нека всички ги почетем, макар и мнозина от тях напуснали тази фирма и признаем техният професионализъм.
Нека не забравяме, че от 2001 г. , като част, макар и неофициална от "Автобусни превози" ЕООД, работи и Фирма "Велотранспортни услуги" ЕАД, известна повече, като "Автобусни превози - ВТУ", с генерален директор проф. д. т. н. ст. н. с. маг. доц. д-р инж. Р. Митю. Управители и заемащи най-главните функции от нея са до сега всеизвестните в нашия регион И. Геогриев и Х. Сидеров. За повече информация http://vtu-stz.blogspot.com/ .Този клон на "АП - Ст. Загора" се занимава най-вече с ремонта, подръжката и експлоатацията на "недвигателните" транспортни средства в ценрална и южна България. Той е тясно обвързан и с другите, по-малки фирми за велосипедна подръжка като "Галикс", "Бясък", "Димо - DRAG" ООД, Пловдив - "Sprint" и "Leader", Димитровград - Район 'Пазар". В екипа представляващ старозагорската биргада, заемаща функцията на траснпот на различни пратки и други колетни дестинации, участват едни от най-добрите български префесионаити, докаали неведнъж, своят префезионаливъм, а именно: И. Георгиев и Х. Сидеров, известни като сериозни опоненти няколкокртатния шамион в "Тур дьо Франс" Армстронг, Т. Бонев - Колю, Р. Порязов - Бакстанджата, М. Днев, Й. Генчев, Пешо "Компа"  и редица други, като не искам да проспускам много важната Н. Пейчева,която е единствената ЖЕНА част от екипа на фирмата, спечилила високопризната титла в "Автобусни прези" - Стара Загора "ЛУДИТЕ СМЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ!!!", благодарение на своя префосионализъм и техника, членуващи в нея още: Димитър Лудия, Марин Дъртия, Павли, Тошко, Х. Сидеров, И. Георгиев, избрани като най-добри водачи на Стара Загора за 2004, 2005 и 2006 години. Благодая, че уважихте темата ми. До скори сведия за моя мил град!!!
« Last Edit: 24.07.2009, 21:58:57 by Георгиев »

Offline cooh

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #22 on: 08.05.2008, 00:30:42 »
Глупости на търкала    така започвам от тролеите два вида Зиу и Шкода част от тях са рециклирани в Кента и Хан Аспарух нищо интересно под слънцето. Автобусите са по интересни имаме си 17 бройки МАН НГ272 това е съчленен модел с три двойни врати нископодов с няква жалка идея за лично отваряне на вратите като цяло ми харесват за жалост малко са стари имаме си няколко малки мерца и единични неоплани с 3 двойни врати. От по старите е любимеца ми Заурер висок автобус 3 врати каросерия на ХЕС аг имаме 2 съчленни мерца нищо особено и един мн як голям мерц 4 врати на газ изглеждаше мн добре ненископодов но изчезна имаме си и стари берни и саурери ни6то особено и по частната ама най частната мрежа имаме единични кароси манове и сетри ку се сетя за др 6 пи6а ако има някой заинтересован да ми пи6е и 6те пусна тема с пикс
<div><embed src="http://widget-84.slide.com/widgets/slideticker.swf" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" scale="noscale" salign="l" wmode="transparent" flashvars="cy=gn&il=1&channel=2666130979410157700&site=widget-84.slide.com" style="width:270px;height:190px" name="flashticker" alig

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #23 on: 15.09.2008, 20:37:59 »

Възползвам се отново от чужди снимки, защото нищо актуално от Стара Загора напоследък нямаме.
Снимки:Atmák

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
« Reply #24 on: 11.10.2008, 19:37:49 »
55-годишен мъж от Стара Загора загина, след като бил притиснат от автобус. Инцидентът е станал на автобусното обръщало в града.
Мъжът е паркирал автобус "Неоплан" и слязъл от него, за да влезе в общинския диспечерски пункт. Автобусът обаче тръгнал на собствен ход и го притиснал към стената на пункта.  Шофьорът е бил откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, където починал. http://www.blitz.bg
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline Unreal

• Маниак
  • MAN NL 202 - Враг №1 за човечеството
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 18.10.2008, 21:23:53 »
днес бях в Стара Загора и направих няколко снимки, реших да ги пусна ...

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #26 on: 19.10.2008, 14:27:26 »
Първат снимка не е ли от Чирпан?

Offline Unreal

• Маниак
  • MAN NL 202 - Враг №1 за човечеството
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 19.10.2008, 17:39:36 »
оттам е, съжалявам не съм погледнал

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #28 on: 04.03.2009, 22:50:22 »
От източници в интернет разбирам, че вече има обявен изпълнител по автобусните линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема и победител е "Автобусни превози" ООД определен от кмета. Сега вече обслужването на линиите ще е законно! Следователно на пазара остават общинската "Тролейбусни превози" ЕООД и приватизираната "Автобусни превози" ООД фирми! Пожелавам им бързо стабилизиране и бъдещо развитие!  :fan: :D

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #29 on: 05.06.2009, 11:38:36 »
:)

Много готина схема  :fan: Твоя е нали?

Някой да знае кога ще идват останалите тролеи от Украйна?

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 05.06.2009, 11:48:23 »
Схемата е страхотна само това "демо" дали няма възможност да се премахне че е много неприятно.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 26.06.2009, 11:19:52 »
...полегнали полицаи...
Още ли стои тази глупост до Биллата, след като транзитният поток отдавна не минава през града?

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #32 on: 27.06.2009, 20:20:28 »
...полегнали полицаи...
Още ли стои тази глупост до Биллата, след като транзитният поток отдавна не минава през града?
Стои, и не е само тя! Има поне 20-30 такива из града.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 28.08.2009, 16:54:25 »
Ех,спомням си времената когато,дори малките Исузу въртяха празни,в Стара Загора,това ме радва,че градът се развива,някои може ли да каже по коя улица,или на коя спирка,минават най-много линии на градския транспорт,смисъл,автобуси,тролеи.??? И през делниците,колко горе долу коли въртят,и на какъв интервал.??? А и също един въпрос,вашите шофьори,реагират ли така рязко,както Варненските,когато ги снимат.Ако някои може да отговори,може и на Л.С.??? Благодаря предварително.
« Last Edit: 28.08.2009, 17:26:46 by lud_pi4 »

n0nam3

• Guest
« Reply #34 on: 28.08.2009, 23:38:06 »
ЗБачи на 1-вия ти въпрос мога да отговоря, това е улица "Алана" там мисля минават повечето от автобусите и тролейбусите, на останалите въпроси немога да кажа, дано има някой който да може :)

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 29.08.2009, 01:05:28 »
ЗБачи на 1-вия ти въпрос мога да отговоря, това е улица "Алана" там мисля минават повечето от автобусите и тролейбусите, на останалите въпроси немога да кажа, дано има някой който да може :)

Благодаря все пак,и това е нещо.

Offline vst

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 29.08.2009, 11:15:05 »
улицата е Гурко, а спирката е Алана ;) На другите въпроси и аз не мога да отговоря ..
ето още няколко снимки.
« Last Edit: 26.03.2012, 20:15:38 by vst »

Offline slimarkov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=616936
« Reply #37 on: 29.08.2009, 19:17:11 »
Браво за снимките! :)

С какво са правени ако не е тайна?  :rolleyes:

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 29.08.2009, 20:27:53 »
Сигурни ли сте за  "Гурко",изглежда много малка,за да минава по-голямат част от МГТ от там,всъщност някои има ли идея,колко линии имате в Стара Загора,всмисъл,автобусни,тролейбусни.

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #39 on: 29.08.2009, 20:35:40 »
Сигурни ли сте за  "Гурко",изглежда много малка,за да минава по-голямат част от МГТ от там,всъщност някои има ли идея,колко линии имате в Стара Загора,всмисъл,автобусни,тролейбусни.

Сигурни сме за ГУРКО!
Малко по-назад в темата има хубави карти на eugenio.
Виж и тук:
http://city.starazagora.net/modules/news/article.php?storyid=67
http://city.starazagora.net/modules/news/article.php?storyid=66
http://city.starazagora.net/modules/news/article.php?storyid=65
http://trolei-sz.hit.bg/

Колкото до другите въпроси - за честотата на движение по Гурко мога да кажа, че в час пик сутрин и вечер автобусите/тролейбусите буквално са един след друг. За това дали шофьорите обичат да ги снимат нямам мнение - по-скоро не се сърдят