Author Topic: Новини и общи дискусии - АРХИВ  (Read 1035144 times)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Новини и общи дискусии
« Reply #3260 on: 09.03.2016, 16:48:25 »
Че карат бързо карат,но в ГТ би трябвало да се държиш ако пътуваш прав...

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3261 on: 09.03.2016, 16:57:19 »
Такива са редовни, имам чувството че нарочно го правят.

:help:
« Last Edit: 09.03.2016, 18:47:14 by Mammoth »

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3262 on: 09.03.2016, 22:29:50 »
Кой казва, че не можеш да караш автобус, пушиш и говориш по телефона? Ама едновременно
Пак се правят опити за евтини сензации, от "потресени граждани" както миналия месец за шофьора на 8699, който си цъкал белот на телефона, чакайки поредната дълга фаза на светофара.

Че карат бързо карат,но в ГТ би трябвало да се държиш ако пътуваш прав...
Да не забравяме и за пешеходците, които се мислят за безсмъртни като стъпят на пешеходна пътека и за автомобилите, които умишлено секат пътя на автобусите. Едва ли не шофьорите от МГТ не трябва да вдигат повече от 30 км/ч заради такива индивиди. Веднъж малко преди Катедралата аз и още няколко човека, които се бяхме приготвили да слизаме щяхме да се пребием заради една госпожа, решила да излезе пред засилен автобус, пълен с пътници, защото видиш ли била на пешеходна пътека (която даже не беше зебра и имаше светофар на 100м. от нея). Докато не започнат да глобяват ще е така.

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3263 on: 10.03.2016, 10:09:59 »
Такива са редовни, имам чувството че нарочно го правят.

:help:

Доколкото съм схванал от "анализа" на това, което се вижда - това е теста на инфо табелата, който включва и трите възможни цвята, които мое да изобрази. Понеже светодиода може да свети червено и/или зелено са възможни трите цвята - зелен, жълт и червен. Мисля, че вътре има gsm, който явно се конектва през gprs или нещо подобно през мобилен оператор към някаква услуга, от която взема данни. Когато не е конектнато по някава причина дава NO SERVICE и като го дава доста време, явно се рестартира дава си някакъв сериен номер или друга подобна фабрична информация и после прави снимания тест.
Но това не съм го чек, просто стигнах до този извод от наблюдения. Че има вътрев gsm - стигнах до този извод като гледах табелата на обръщалото на Почивка. Там се чуваше понякога смущение като от мобилен телефон, доближен до високоговорител.
Украйна, победа!

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3264 on: 10.03.2016, 10:13:22 »
До скоро на табелата на сп. КАТ пишеше "Bulsatcom". :crazy:

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3265 on: 10.03.2016, 11:48:23 »
Ахааа значи ползват мрежата за данни на Bulsatcom, на която май още няма телефония.
Украйна, победа!

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3266 on: 10.03.2016, 11:51:23 »
Имайте търпение и нещата ще се наредят. :)
За ваше успокоение, освен таблата, се очаква и в най-скоро време да заработи сайтът за движение на автобусите и тролейбусите. Сигурно няма да е същият като varnatraffic.com, но поне ще върши някаква работа. :)

Пускат информационните табла по спирките до средата на март

До средата на март се очаква да бъде пусната новата информационна система във варненския градски транспорт, научи Varna24.bg. Тя включва таблата по спирките, които ще дават подробна информация за движението на автобусите, както и тези в самите автобуси, обясни ръководителят на проекта за интегриран градски транспорт Биляна Якова.
В най-кратки срокове се очаква да бъде задействан сайтът и мобилното приложение, които да показват движението на автобусите.
В най-скоро време се очаква всички автомати за билети да бъдат свързани със системата на НАП, допълни още инж. Биляна Якова. Припомняме, че монтирането на машини за продажбата на билети по варненските спирки започна още миналата година. Тогава стана ясно, че компонентът "Изграждане на автоматична билетна система" ще позволи въвеждането на устойчива тарифна мрежа за таксуване на пътуването по разстояние, възможност за прикачване по други линии в рамките на определен интервал от време, както и по-ниски такси за многократни пътувания. Заложени са 60 машини за продажба на билети за BRT спирки, които ще обслужват скоростното трасе, което трябва да свързва "Владиславово" и "Бриз". 24 машини за продажба на билети ще бъдат разположени на стратегически места, а 220 машини ще бъдат монтирани на борда на автобусите. Валидиращите устройства в превозните средства се предвижда да бъдат 536, а 15 да са портативните ръчни четящи устройства за инспекторите по контрол. В рамките на реализирането на компонента влизат още 220 бордови компютъра и също толкова адаптери за протокол. Предвидено е и оборудване за контролен център и централен офис.

Източник: http://www.varna24.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3267 on: 10.03.2016, 12:28:45 »
За съжаление се наслушах на какво ли не, а видях съвсем други работи в действителност. Така, че на светли статии вярвам с 10 на ум. Нито една статия няма да ми промени мнението, че се начетох на лъжи подписани и подпечатани от Община Варна и от Злати и Максим. След това като задам въпрос на същите хора и приложа собствения им отговор следва над един месец гробно мълчание. Така, че Варна не е Бургас и нещата тука са най-вече голи приказки и неизпълнени или най-често тъпо изпълнени обещания.
Украйна, победа!

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3268 on: 10.03.2016, 12:58:26 »
Това го слушаме отдавна, тъй като гледам още нищо не е тръгнало. А отношението на общината към Транстриумф - стил "Щраус" - правим се, че не виждаме проблема. Искам да видя каква каша ще стане, искрено искам да гледам сеир.

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3270 on: 10.03.2016, 14:58:03 »
Това за контролите - контролите нямат никакво отношение какво прави шофьора! Шофьора ако иска може на челна стойка да кара, но нямат отношение към това. Работата на контролите е да следят за пътници - нарушители.

Offline skin

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3271 on: 10.03.2016, 21:14:56 »
Много ми се ще някой да снима мен - как шофирам, давам билети, взимам/давам пари, говоря по телефона, говоря с пътниците, като всичко е почти в един момент.

На мен затова ми става смешно, когато автобусаджиите мрънкат, че щели да продават билети, като изразът им е "Аз ще карам ли, или билети ще продавам?".Аз различно ли правя?За цигарката им обаче време винаги има!

Нямам търпение да се прехвърлят линиите, цялата тая "интеграция" на транспорта във Варна да приключи, че се дъвчи и рециклира по 100 пъти на месец!

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3272 on: 11.03.2016, 14:45:27 »
В момента техници обикалят по спирките и зареждат автоматите с хартия за билети/карти. :fan:

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3273 on: 11.03.2016, 14:51:59 »
Ама тея наистина са си повярвали, че ще пуснат системата...

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3274 on: 11.03.2016, 15:57:00 »
Колегата е прав ... само да не стане като Бургас ... да я направят и после да се откажат ... язък за парите които са дали за тези банкомати ... можеше да купят читави автобуси или нови шкоди 27 тр ... ама дай да не останем назад от Бургас ...

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3275 on: 11.03.2016, 16:02:03 »
Системата може и да я пуснат, но само за автобусите на ДАПа, което ще е поредния абсурд.В този ред на мисли, изглежда няма възгледи линиите на ТТ скоро да бъдат поети от ГТ, имайки предвид броя на бараките, които вторите трябва да възкресят и темповете, с които го правят. :rolleyes: А и дори да съживят и най-разкатаното Рено ми се струва, че ще изпитват сериозен недостиг на автобуси, дори и след планираната "оптимизация" на транспортната схема.
« Last Edit: 11.03.2016, 16:05:04 by transtriumf »

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3276 on: 11.03.2016, 16:06:34 »
Мани големи бъркотии се получават с тези глупости които правят ... поне да бяха взели големите линии като 148 7 209 118 и 409 ... за да може да се вързват нещатата с билетите ама нали тряя има ла панчо?Сбъркана система си е тука във Варна!За тези пари можеше да вземат автобуси или да вземат ивекотата на Транстриумф и някоя друга 405 ца за да могат да ги поемат докато оправят своите ама... без коментар!

Offline krasivn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #3277 on: 11.03.2016, 16:12:32 »
 А на някой да му е минало през ума че ДАП-а може да си наеме подизпълнител както е и написано в договора за превоз на пътници межуд общината и Градски транспорт.

Прилагам и приложението от решението на общинския съвет на самия договор.
http://www.varna.bg/obs/pril_resh_%201159-2.pdf
« Last Edit: 11.03.2016, 17:25:32 by krasivn »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3278 on: 11.03.2016, 16:24:50 »
Е като може, защо не е направено все още? Защото те могат, ама няма кой да вземат! Всъщност има ... сега се сещам - само Коско ще се навият или пък имат свободни автобуси. И като дойде Коско за подизпълнител ще идем да ревем на Шакирян преди заседанията на ОбС и да му се молим да се навие да е подизпълнител... И крайния резултат е, че ще си остане същата или по-зле, само дето милионите са прилапани. И така къде беше качеството ?!
Украйна, победа!

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3279 on: 11.03.2016, 16:32:20 »
цялата работа е че искат всичко да се поеме от Дапа без да се интерсуват дали имат автобуси ... а и нали трябва да плащат за подизпълнител ... а и  не съм сигурен ама градските май нямат право да се изпълняват от подизпълнител!А и ми е интересно какво става с тролейните линии ... и дето се пънеха да купуват нови шкоди 27 тр ... и няма даже и намек затова!