Имам доста основателни забележки, оказа се, и към трима ви:
Пак ли се подхвана изхабената, ненужна за коментиране от години тема за линия 86, която е "кауза пердута" демек загубен случай. Точка. Край. Стига вече, няма я и няма да я има повече. Някои хора толкова ли не могат да НАДЖИВЕЯТ това!?!?!? Тази тема свърши още преди 4 години!!!!
Вече сигурно поне 10 пъти казах какво е нужно като иновация във Варна по отношение на линиите. 7 да се удължи или до Аспарухово, или до Виница. Да има линия, която да свързва Виница с Аспарухово и Виница-Аладжата и Златните, която да се кара от мидита. И така нататък.
Ай да видим ако вземат да закриват и други, този път вече автобусни, сравнително печеливши линии и после да не ги възстановяват с години заради интереса на този или онзи, каква песен ще запееш, много ми е любопитно!

. Направо взех да си представям как ще паднете от яд, особено колегата dj_the_bus, ако ХИПОТЕТИЧНО един ден тролеите вземат, че заместят 50-60% от автобусните линии - няма да се учудя, ако се появят дори и коментари от сорта на: "Ауу, как ще се дундуркаме сега 1001 нощи от Владиславово до Почивка с тоз Соларис. И кой ще ни обгазява сега?! Колко хубаво беше въздухът по бул. Осми приморски полк или Владислав, или Сливница да е наситен с черни, нафтови изпарения, пък сега... гледай, останаха само колите да замърсяват въздуха, ма и те едни коли - на тоци, на метани - и те не могат достатъчно да обгазят. Ц-ц-ц-ц"

.
Пак повтарям, моето мнение (без да задължавам никого с него) се свежда до това да се осигури коридор по ул. Цар Асен за тролейбусите както преди. Улицата нека си остане Еднопосочна, с изключение на тролейбусите, без възможност за паркиране както е случая с Бачо Киро и Ал. Рачински. Може да се направи допълнителна пътна маркировка насочваща вниманието на всички шофьори, че има специално платно за тролейбуси в посока от Цар Освободител до Съборни. Това е напълно реално и постижимо, затова не ни трябват по-скъпи хибридни тролейбуси. Не е желателно да има и тролейбусни жици пред общината, дори това да е само в едната посока.
В краен случай жици пред общината и включване към бул. Съборни през Антим І.
И какво му е толкоз нежелателното да има тролейбусно трасе пред Общината, та само в краен случай можело да се опъва ВКМ там.

То тези мечти за тролейбусен МГТ Варна почват да граничат с детинщини. 86 или както на дадената карта 90 потъна в забвение с пускането на 12.
И накрая да коментирам "детинщините" на колегата dj_the_bus. Има една поговорка "Крадецът вика дръжте крадеца", която в този случай иделно илюстрира цитирания от мен фрагмент. Аз бих добавил, че твоето(по-точно вашето) негативно отношение към ТБ транспорт почва вече да прилича на назадничави детинщини вече. Само се огледайте наоколо из Европа и вижте как е там. Какво..., ааа да, искате да ми кажете, че, видиш ли, трябвало да се примиря с това, че се краде и затова нямало пари за тролейбусно развитие. Ако не си се досетил още да ти кажа - много често само с ръчкане става работата. Искате сега тази тема(за 86, 118 и въобще която и да е проектотролейбусна линия ) да я затворим, защото се краде и няма пари. Къде е тук логиката. Аз лично не я виждам. Нали точно чрез мълчанието си даваме знак за съгласие, че сме доволни от това как се управлява ДАП-а и как инкасира загуби, въпреки че реално приходите са предостатъчни за да излезе на плюс, доволни сме как ТТ дава пари под масата и именно заради това закриват 86 и не я пускат отново, доволни сме, че ще вземат 70 комина, да заместят с тях други 70 комина, че се дават пари за "скоростна бус лента"(уауу

) - "най-необходимото" нещо на Варна, че светофарите в повечето случаи са калпаво синхронизирани и правят задръстванията, вместо да ги има така наречените зелени вълни, които да облекчат трафика. Идва въпросът: "Какво предлагате като алтернатива на ТБ транспорт". Ами това, което изредих по-горе и с което трябвало да се примиря и да спра да пискам. Ами как да се примиря, след като чета тук жалките ви аргументи. После защо в България нямало протести за това или онова. Ами очевидно ние, българите сме доволни от сегашното положение, от това как крадат на корем на наш гръб по един или друг начин, нямаме проблем да живеем така, с една дума доволни сме.