Лично мен в момента зверски много ме дразнят сегашните табели - розов фон с патешко жълто. Не знам кой ги измисли, но ми се струва, че ги има както на землянски, така и на дружбенски автобуси.
Това си е мой патент! Поради липса на каквито и да е табели в голяма част от автобусите реших да измисля нещо(за което не получавам и стотинка, естествено). Предполагам сте забелязали, че леко модифицирам - правя на розов фон бели числа. А все още никой не ме е попитал защо съм избрал именно розов фон - сега ще ви кажа - защото никога не е имало такъв цвят табели, набиват се на очи, а и най-важното - доста добре се виждат. Ако бях направил зелени примерно, на никой нямаше да му направи впечатленмие.
Ами и аз много бих искал да се върне старото време, когато във всеки гараж си правят ПЛАСТМАСОВИ табели, а не да пуснат на принтер един бял лист и на него да има номер - както каза една ватманка - прилича на некролог. Но това нещо няма никога да се върне. Само в Малашевци правят нещо като табели, но то изглежда ето така:
http://93.152.157.68/spirka/?view=transport&action=gallery&type=bus&category=individual&show=big&pid=14782гледайте горната табела.
А в Дружба и Земляне карат само на бели листове, повечето от които или не са ламинирани, или ламинатът се отваря след 2 седмици.
Много бих искал и гадните кафези да се махнат и от трамваите, и от автобусите и на трамваите отстрани да има по две железни табели отвън, а на автобусите да има по две маршрутни пластмасови на прозорците.
Но ако не знаете, за тези дейсности си е имало специално наети хора на съответната длъност, а сега всичко това е закрито.
Дори в депо Клокотница още стои "стая на художника", където са били изработвани табелите.