Author Topic: Изграждането на отсечка Цариградско шосе-Аерогара  (Read 142725 times)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
В двора на Медицинска техника при кръстовището на Искърско и Пастухов    :arrow:

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Искърско и Пастухов  :arrow:   Дали ще има изместване на трамвайните линии?

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
бул "Кръстю Пастухов"  :arrow:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Потребителят дал ли ти е право да ги пускаш и тук и защо само по два файла на мнение!?

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Остави това, ами поне да беше попитал преди да ми ползва моя снимка за аватар.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Кадри от цялото трасе между Цариградско шосе и Летището. Общо взето навсякъде се работи, както ще видите. Пълният репортаж е тук, да не пълня форума, там всяка снимка е описана откъде точно е и ще се ориентирате по-добре, тук слагам обясненията, които са излишни за пред масите във Фейсбуук... ;)

Тунелът, който ще го копаят по тунелен способ по стръмното до станцията ще е 261 или 291 метра, нещо го забравих колко точно и се канят да му отделят цяла година...

Нататък до станция 20 може да се каже, че не е пипано. Заварихме две момчета от Станилов, казаха, че утре започват да ограждат терена за станцията. Топлопроводът ще се вкара подземно над станцията, както е в ПУП-а.

Служители на Електротранспорт демонтираха ненужни стълбове по Цветан Лазаров, като твърдяха, че не го правят заради метрото...

Пастухов е затворен и за сега се работи само между Общината и Искърско шосе:

« Last Edit: 01.02.2013, 22:53:29 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Бивша автобусна спирка:

В незатворената част, а и в затворената местят комуникации, в затворената и къртят настилката вече, докарали са нови тръби.

Оттатък Искарско разчистват растителност на ъгъла в двора на Медицинска техника. Има пункт за вторични, който си работи на макс, но трябва да му светят маслото рано или късно. Нататък около жп линията са разчистили, а северно от нея по Йордан Тодоров преди Неделчо Бончев са изместили трасето на улицата, има заграждения, вадят се някакви стари кабели с помоща на ромите...

« Last Edit: 01.02.2013, 23:08:12 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
За три места се чудех, проходимо ли е трасето- на спускането от Цариградско, при жп линията и след Неделчо Бончев до самото Летище. Разбира се, кално беше и ще трябва да се четкам преди пералнята, но си се минава...

След Неделчо Бончев са щръкнали някой и друг храст и до там, преди площадката за станция 22. Но трасето е доста лесно, като изключим наличния електропровод и да има още нещо за местене.

След станция 22 не съм сигурен как точно ще минава трасето, последно, отпадна двойното пресичане на река Искър, ние минахме по един черен път и покрай база на Титан със снегорини, но после направихме голям завой надясно, за да излезем на площадката преди Летището. Там може би не сме минали на 100% по трасето, едва ли ще се вие така, но на по-пряко ще има да се събарят сгради.

На летището виждате какво се работи, два самосвала и един багер и изкопа за устоя на евентуална естакада или копаят траншея или както там ще минава трасето.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
 :arrow:

Топлата връзка с терминала ще е ето тук. На долния етаж с прозорците има някакви вентиалционни тръби и прегради вътре, а отгоре са кафетата в края на залата за Изпращащи...

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Супер репортаж!  :fan:
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Тунелът, който ще го копаят по тунелен способ по стръмното до станцията ще е 261 или 291 метра, нещо го забравих колко точно и се канят да му отделят цяла година...

216 метра ще бъде тунела по НАМ
Не вярвай на всичко което ти кажат работниците! За не повече от 4-5 месеца трябва да стане пробива и още 3 за изолация и вторична облицовка. Съвсем грубо казано разбира се.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Аз пак ще се изкажа лаишки :D. Ходил съм няколко пъти до терминал 2 и чак сега разбирам, че е бил така вкопан в земята и паркинга е бил така "полуоткрит" от едната страна.
Та по темата - тази стартова площадка за метротунел ли е или за пешеходен тунел.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
За метротунела трябва да е  :)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Аз пак ще се изкажа лаишки :D. Ходил съм няколко пъти до терминал 2 и чак сега разбирам, че е бил така вкопан в земята и паркинга е бил така "полуоткрит" от едната страна.
Та по темата - тази стартова площадка за метротунел ли е или за пешеходен тунел.
Терминалът е изграден на дъното на бивша кариера, затова е така....

От червеното кръгче започват да копаят тунела:

Тук може да се проследи цялото трасе между двете станции, със светло синьо са двете траншеи, където то ще се показва над земята.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Демек тунелът е под ската между к-с Цариградски и ИЕЦ, където не е оправдано да се изгражда по открит способ.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Не съвсем, но да под ската е.
Метрото не излиза към Цариградския комплекс, а от другата страна там където досега бяха поляни откъм блок 202 и кафявата бизнес сграда.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То се вижда на ПУП-а точно накъде върви, просто бл. 202 едва ли е познат на болшинството, затова така...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Значи частично там ще е наземно и после влиза в траншея до Лазаров и подземно към Дружба 1

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Значи частично там ще е наземно и после влиза в траншея до Лазаров и подземно към Дружба 1

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile