Сега и аз да кажа - като много малък имам спомен от трамвая, който минаваше край паметника Левски, до колкото помня беше София 70 модела (но не е много сигурно кой модел мотриса беше). Линията също не я помня (предполагам 3?). Ето това много ми липсва, че никога вече няма да го има (и просто няма как), а на практика съм го използвал само един път. Не знам точно коя година е било, сигурно една година преди да го спрат.
Общо взето периода 1992-1994 ми липсва, не че тогава като малко дете много съм използвал ГТ. От тогава помня червените ЧКД по 20 и после се дразнех, че са ги пребоядисали. Друго, което ми липсва от тогава е, че на практика тролейбусите Икаруси бяха само на няколко години. И си личеше - гумените им уплътнения и салоните бяха новички и си миришеха на ново. Много ми харесаше този аромат на нова гума. Освен това типично по детски се кефех на "устите" на тези тролеи (дупката в задната броня).
Ако си спомняте те бяха очертани с бяла боя, после май смениха броните или ги изрязаха, направиха ги правоъгълни. Преди това формата им беше такава, че със стоповете изглеждаха като усти и очи. Ето:
http://mi6t0.homeip.net:8080/spirka/?action=gallery_file&file_id=29607 Първо изчезна бялата боя, а после смениха целите брони.
После около 2000-та много ми харесваше как 7 минаваше по бул. Васил Левски, а по-късно 10. Въобще колкото и да ги плюят, руските ЗиУ ми липсват. С тях израснах.
Другият ми любим период е от новия век, най-вече годините 2001-2004. Тогава започнах да използвам ГТ всекидневно до новото ми училище. Преди това използвах ГТ много рядко. Най-много използвах ТМ 20 и 22 в този период. Най-много и от двата периода (1992-1994) и (2001-2004) ми липсва по-слабия трафик в сравнение с този в последните няколко години. Някак си поне там, където живея и ходех на училище тогава имаше много по-малко коли и хора.