Author Topic: Новите пешеходни надлези в София  (Read 40026 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Съоръжението ще отпуши бул. „Александър Малинов”

вестник "Монитор", 15.3.2007 г.

Надлез с асансьори строят в “Младост”

Работата започва след месец, пускат обекта до месец юни

Надлез, който освен стълби ще има и два асансьора ще строи Столичната община на бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост". Това съобщи зам.-кметът на София по транспорта Велизар Стоилов пред "Монитор" вчера. Съоръжението ще е метално и ще се намира на спирка ХМС. Проектът за него вече е напълно готов. Надлезът ще бъде напълно достъпен и за инвалиди.
   Строителството ще започне от следващия месец, амбицията ни е да го завършим до 1 май, но дори и при малко забавяне се надявам, че през юни новото съоръжение вече ще работи, коментира още Стоилов. Той обясни, че монтажът на метални конструкции изисква много по-малко време от изливането на бетон. Освен това е и по-удобно при необходимост от демонтиране. В същото време издръжливостта му не е по-малка от това на бетона.
   Причината за нововъведението е огромната натовареност на трасето там. На практика бул. "Александър Малинов" е единствената голяма входна артерия към 4-те части на комплекса "Младост". В този район се намира и огромен бизнес-център, има и няколко хипермаркета. Пак същият булевард свързва бул. "Цариградско шосе", както и кв. Дружба" с този район.
   Другата причина е натрупването на светофари на спирка ХМС. Освен тези за колите, там има и светлинна сигнализация за пешеходци. Това забавя трафика, коментира още Стоилов. При поставянето на надлеза, пешеходците вече няма да могат да пресичат по булеварда. За целта ще бъдат поставени и заграждения към шосето.
   Около 11,30 часа вчера стана поредната катастрофа на бул. "Александър Малинов" и "Антон Попов". При нея пострада тежко един човек и бе закаран във Военна болница. Опасен остава и участъкът в близост до автобусните спирки на "Младост" 2, където пешеходците често не се съобразяват със светофарите при "гоненето" на градския транспорт.
« Last Edit: 08.09.2007, 19:24:20 by Repcho »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Новите пешеходни надлези в София
« Reply #1 on: 16.03.2007, 09:27:48 »
такъв надлез е нужен още и на спирка 43, даже там потока е много по голям. Браво за идеята-много по добре отколкото този спънат светофар за който се хвърлиха сума пари. Само ме притеснява факта че бай Велко го е казал, аз на него не му вярвам много ама ще видим

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2 on: 16.03.2007, 13:14:50 »
Така е, но си мисля, че трябва да помислят и за разширяването на булеварда, надявам се, че надлезът ще е съобразен с това!
« Last Edit: 16.03.2007, 13:15:51 by ozzy »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 16.03.2007, 13:44:59 »
Толкова бързо да се построи някакво съоражение
 Бай Велизарии пак се изхвърля.Аз все още чакам целия център на София да е синя зона ама не би.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #4 on: 16.03.2007, 13:54:23 »
Само дето място е малко там и не знам как би изглеждал един такъв надлез. И по вяка вероятност няма да позволява хора с инвалидни колички да преминават от там.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 16.03.2007, 14:37:53 »
Quote from: Dragon
Само дето място е малко там и не знам как би изглеждал един такъв надлез. И по вяка вероятност няма да позволява хора с инвалидни колички да преминават от там.
ще има асаньори от двете страни на надлеза. Това ме навежда на мисълта че едва ли ще сложат охрана която да пази асансьорите и те по скоро ще заприличат на тези на Орлов мост.  

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 16.03.2007, 20:11:02 »
Там надлезът е много нужен, добре е че са се сетили. Дано така да намалеят случаите, когато бабички претичват през платното за отсрещната спирка, независимо че малко по-нагоре е светофара.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7 on: 16.03.2007, 22:22:08 »
Quote from: tiristor
Там надлезът е много нужен, добре е че са се сетили. .........
Нужен е! Да видим дали наистина ще започнат строителството следващия месец. Наистина ако се направи надлез на ХМС, напълно е възможно по-късно да се направи такъв и на бл. 43. Добре е, ако поне светофарите само за пешеходци постепенно се елиминират. Разбира се, в по-далечна перспектива булевардът е наложително да се разшири.

Offline Heuliez

• Маниак
    • ICQ Messenger - 484886265
    • AOL Instant Messenger - Skype+-+tedo_13
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 17.03.2007, 19:16:07 »
Дано  се   направи !

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 17.03.2007, 19:44:53 »
Quote from: borosport
Толкова бързо да се построи някакво съоражение
 Бай Велизарии пак се изхвърля.Аз все още чакам целия център на София да е синя зона ама не би.
[/size]

Нали ще е метален  Виж за колко време се сглобява един хипермаркет например

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 18.03.2007, 02:46:06 »
По принцип няма проблеми да се изпълни за 1 месец. Ако са хванали някой инвеститор - по-вероятно е да стане. Ако ли не - докато обявят обществена поръчка - мандатът на СОС ще свърши, а в новия не се знае, кой кум, кой сват и кой на бат Бойко брат.
Разбира се, това твърдение се обезценява от личността, която го е анонсирала, но все пак да си кажем - ХА ДАНО! Категорично съм съгласен, че и бл.43 трябва да го последва.

Строежът не е чак такава инвестиция и вероятно пасарелката ще бъде прежалена, когато започне генерално решение за бул. Малинов, но това генерално решение надали ще е много скоро - най-напред трябва да изпълнят отсечката на метрото от Сахаров до Хит и чак тогава да се мисли за Ал.Малинов - т.е. не по-рано от 2012 г.

Offline tiristor

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 18.03.2007, 21:02:36 »
А какво ще правят със светофара в такъв случай? От една страна, той е страхотна тапа за движението по булеварда и е редно да се премахне, но там се пресичат изходните улици към Младост 1 и тази за ХМСто, където по принцип си има трафик, който трябва да чака с часове да излезе на Малинов, което може да стане ако кръстовището е нерегулирано.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 18.03.2007, 21:49:55 »
А какво ще правят със светофара в такъв случай? От една страна, той е страхотна тапа за движението по булеварда и е редно да се премахне, но там се пресичат изходните улици към Младост 1 и тази за ХМСто, където по принцип си има трафик, който трябва да чака с часове да излезе на Малинов, което може да стане ако кръстовището е нерегулирано.
бъркаш 2 светофара. Този при Маргел никой няма да го пипа, става дума за пешеходния който е не самата спирка ХМС който съществува от няколко месеца.

Някой може да ме обвини че само плюя по бат Бойко, но някой може ли да ми обясни защо след като очевидно има идея пешеходните светофари да се пресичат на 2 нива в бюджета на СО за 07год. са предвидени 30 000 лева за строеж на пешеходен светофар на бул. Ал.Малинов при спирката след Деница (блок 222 мисля че се води, при болницата) Е защо аджеба не направят и там надлез като парите за построяването ще са сходни но надлеза е в пъти по добре решение (стига да е решен и за инвалиди)

Offline tiristor

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 18.03.2007, 22:37:31 »
Quote from: Repcho
бъркаш 2 светофара. Този при Маргел никой няма да го пипа, става дума за пешеходния който е не самата спирка ХМС който съществува от няколко месеца.
Някой може да ме обвини че само плюя по бат Бойко, но някой може ли да ми обясни защо след като очевидно има идея пешеходните светофари да се пресичат на 2 нива в бюджета на СО за 07год. са предвидени 30 000 лева за строеж на пешеходен светофар на бул. Ал.Малинов при спирката след Деница (блок 222 мисля че се води, при болницата) Е защо аджеба не направят и там надлез като парите за построяването ще са сходни но надлеза е в пъти по добре решение (стига да е решен и за инвалиди)
Така е, при сходни разходи защо да се тапи движението като може пешеходците да минават отгоре?
За светофар на спирката на ХМС не знаех, оттам минавах последно декември и тогава нямаше.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #14 on: 19.03.2007, 01:02:44 »
За светофар на спирката на ХМС не знаех, оттам минавах последно декември и тогава нямаше.
Явно не си обърнал внимание, светофарът баца от август миналата година.

Според мен трябва да се направят повече надлези или подлези не само по Малинов, но и по Тодор Александров например, или Евлоги Георгиев...Тия светофари не са решение на въпроса

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 21.03.2007, 01:58:10 »
Е за какво са ти по Тодор Александров - там изобщо няма пешеходни светофари, хората си пресичат на кръстовищата, а по булеварда си има мантинела между платната, за да възпира напористи пенсионери. Има и подлези при метростанциите.
А по Евлоги Георгиев за съжаление няма как да има подлези, виж, цялостни надлези са добро решение.
Би било добре да се направи надлез и пред ЛТУ, на Сливница (сп. Оряхово), на Г.М. Димитров около спирките на 280.
Надявам се бъдещите проекти да са издържани естетически.
« Last Edit: 21.03.2007, 02:02:14 by conecto »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 21.03.2007, 19:30:06 »
Quote from: conecto
Е за какво са ти по Тодор Александров - там изобщо няма пешеходни светофари
Сигурно е имал предвид пазара Димитър Петков, там си трябва.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 21.03.2007, 21:02:15 »
На мен ми е много интересно как евентуално ще развалят светофара на ХМС и ще го преместят на бл.222

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #18 on: 21.03.2007, 22:17:57 »
Quote from: Repcho
На мен ми е много интересно как евентуално ще развалят светофара на ХМС и ще го преместят на бл.222
Да, и за чий х*й си играха да го слагат? Даже копаха и за кабели.По-добре да бяха сложили директно надлез....

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 21.03.2007, 22:51:43 »
Quote from: blagun
Сигурно е имал предвид пазара Димитър Петков, там си трябва.

При 113 СОУ също трябва и той е пешеходен (светофара след Арена посока център)