Author Topic: Re: Шофьори отказват да продават билети.  (Read 10252 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
А аз лично бих се радвал НОИ, да изнесе една статистика за различни професии,- кой колко години в различните основни професии колко години взима пенсия,- /колко години оживява след пенсиониране/, коя професия дава възможност за работа след пенсиониране, коя професия може да се практикува паралелно с основната професия. Баба ми взима пенсия 42 години, майка ми взима вече 27 години, баща ми не взе, и Държавата му лапна парите. А като гледам некролозите в гаражите на Градски транспорт, 20 % от пенсионираните живеят повече от 5 год. след пенсионирането си, останалите просто си отиват преждевременно, а Държавата си присвоява пенсиите им.
Държавата преценява какъв да бъде пенсионния праг, а преценява ли коя професия колко "изстисква" от ресурса ни наречен "живот", едно време- да, а сега.
Спрете си просташките мнения !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Само за учителите искам да кажа две думи в отговор твърдението на Иво: за хала, на който е младежта не са виновни учителите, а "материалът", сиреч учениците. Аз имам известен опит с преподаването, хем в университет, имам се за един от доста кадърните и мога да кажа, че ми е изключително трудно да налея елементарни за мен неща в главите на хора, които нямат мотивацията да учат.
А в заплащането проблемът не е, че шофьорите взимат много, заслужават, а в това, че други, които също заслужават, вземат малко. А Иво е добре да се усети, че комунизмът отдавна си е отишъл.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Само за учителите искам да кажа две думи в отговор твърдението на Иво: за хала, на който е младежта не са виновни учителите, а "материалът", сиреч учениците.
Ами аз не съм много съгласен. И вярвам в мисълта на Людмила Живкова:
,- Във всяко дете спи "гения", въпроса е да се събуди.
През 14 год. си стаж като ученик, помня две учителки, едната ме научи на перфектен Руски, а защо не беше Французойката примерно,- та да ме научи на Френски. Защото "Рускинята" е била създадена за учителка и Е станала учителка- себеотдаваше се докрай, само и само да ни научи на езика.
Да не говорим че учителската професия изсмуква и съсипва нервите до краен предел. Едно време ходехме с дървени играчки на училище, сега ходят с пистолети.
Спрете си просташките мнения !

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
...
А в заплащането проблемът не е, че шофьорите взимат много, заслужават, а в това, че други, които също заслужават, вземат малко. ...
Именно !
Айде, сега - не сте само вие натоварените, че да вдигате олелия до Бога и пак - какво Ви е качеството на работата, за да искате по-високи от тея заплати?

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
В същност всички получаваме по-малко от колегите си на Запад , но аргумента : Защото ми плащат толкова малко няма да си свърша качествено работата за мен не стои !
Излишно е да се сравняват различни професии и както се написа няколко пъти назад в темата : Който е недоволен е свободен да си смени занаятието ! Аз също съм работил като шофьор и имам зад гърба си над 1,5 млн. км. , но доста отдавна се махнах от тази професия и съм се отдал на семейството си !

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Толкова много глупотевини в един пост не бях чел никога и само заради това ще нацъкам поредния оффтопик в тая темичка  :angry:
[/quote]

Добре де, малко попрекалих защото се ядосах, че все плюете по това как се справяли шофьорите с професията си. А за прегражденията вече писахме, че те са вследствие на пътниците, които постоянно висят отпред, и всъщност какво точно ви пречат докато пътувате? Дори има автобуси с фабрично преградени кабини, като Мерцедес Конекто и Икарусите например.

Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хей, хей, хей, стига сте се карали :( Всеки си има собствена камбанария. Една по-висока, друга по-ниска, една на хълм, друг в някоя котловина, една квадратна, друга широка, трета олюпена, четвърта омазана, всякакви видове. Всеки си гледа от собствената камбанария и никой няма еднаква с някоя на друг човек. Наясно са всички, че няма заплащане като в бяла страна на която и да е било професия. Единствено "професиите": мутра, банкер-мошеник, крадец и всички подмолни "професии" които са с цел нечестно изкарване на пари или по-просто - мошеничество. За огромна жалост всички трябва да се примирим с положението си и при следващите избори да направим по-добър избор, какъвто уви няма :( Но не е честно да се говори един за друг по гаден начин. И понеже се засегна темата и за учителите. Някои хора дават всичко от себе си да ограмотят младите поколения, които твърдо отказват да приемат каквато и да е била полезна информация в главите си. Такива учители трябва да се поощряват за сметка на тези, които си качват краката на катедрата и си хващат четивото, обикновено вестник и си пият кафето. Има шофьори, които дават много от себе си да им изглежда автобусът приятен и приветлив, но тук не говоря за изпълненията със знаменца, фолиа и всякакъв друг кич, към който добавям и 2112, но той правеше хубаво впечатление на пътниците. Тези шофьори, които поддържат автобуса изправен, почистен и на добро ниво, те заслужават наистина поощрение, ако щете и морално пред целия гараж. И наистина заплатите са малко, но и никой не може да иска нищо повече от това, което му се дава, без да полага и малко самоинициативен труд. Дори да не се грижи шофьора за поверения му автобус, то да ходи нормално облечен, не с потник, а ако искате дори с блуза и панталон които да са му удобни, но и да изглеждат нормално. Това може да стане на първо време, като задължително да се въведат с това и поощренията, материалните.

По темата с билетите, за която е всъщност и главната тема. Ми то е до простотията. Когато един кочан е 87 лева, шофьор печели 13 лева на кочан. И за какво му е да си купи кочан с билети, да ги бодне на арматурното табло на показ на света и да не ги продава. Малко е глупаво.
« Last Edit: 31.07.2012, 11:14:32 by mihailo »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И наистина заплатите са малко, но и никой не може да иска нищо, без да полага и малко труд.

Браво, ей тва е много вярно, много хубаво и на място казано!

Важното е човек да се труди, за да получава, а не да мрънка че тая работа не била за него и да лежи, да си повишава квалификацията било то чрез дипломи, университети, или чрез работата си.

А относно билетите, понеже последният месец не си заредих картата а го карам с билети, на нашата спирка не продават и до сега НИТО веднъж не ми се е случвало шофьора да няма билети, или да не ми продаде, и винаги са любезни, от линия 76, които май са стари кадри от доста време и много е важно и как ще си поискаш, дали ще кажеш" добър ден, прощавайте имате ли билети", или "дай два билета!" и тогава вече дали ще ти отговорят"заповядайте" или "няма!"
« Last Edit: 31.07.2012, 01:02:13 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР