Author Topic: ПРОМЕНИ в ЗАКОНА за ДВИЖЕНИЕ по ПЪТИЩАТА  (Read 43548 times)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз предлагам вече да се спре с това кой как кара, защото дали с джапанки, дали с обувки, инцидент винаги може да се случи.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Карането по джапанки или бос може и да е удобно за много хора и в различни ситуации, но в повечето "нормални" държави е забранено и определено има обективни причини (emm_1968 доста добре е описал една от основните измежду тях). Такива неща като "натискам си газта с палец" няма как да са сериозни, особено не дай Боже в критична ситуация, когато за максимално бързо трябва да се упражни максималното възможно спирачно усилие. Ясно, че винаги и всякак могат да станат инциденти, но според мен подобни своеволия са ненужна предпоставка за създаване на такива.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
дали с обувки, инцидент винаги може да се случи.
Така е, но има и предпоставки за инцидент.
Злото никога не идва само, някой го вика.
Спрете си просташките мнения !

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Преди няколко години връщайки се от морето една кола пред мен така се извъртя и удари челно в мантинелата на магистралата , че сериозно се уплаших за пътуващите в нея . Спрях да помогна с каквото мога и от обясненията на шофьора разбрах , че през отворения прозорец е влетяла пчела или оса и го е ужилила по врата . Това значи ли , че трябва да се забрани шофирането с отворени прозорци и да се препоръча на производителите да ги правят неотваряеми ?

По повод карането бос . Много от ТИР-аджиите , които познавам карат със Събо и , когато се наложи да слизат се преобуват ! Аз лично нямам проблем и шофирам и бос и с чехли и с джапанки , но най-комфортно ми е с обувки .

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е казано, че всяко каране бос(а), с джапанки или високи токчета неминуемо ще доведе до ПТП. Но определено рискът е по-голям. То по тази логика никъде няма забрана да се кара със ски обувки, хайде тогава с такива да караме!