Poll

Коя е най-хубавата станция според Вас?

Ломско шосе
5 (3.3%)
Бели Дунав
4 (2.6%)
Надежда
6 (4%)
Хан Кубрат
1 (0.7%)
Княгиня Мария Луиза
1 (0.7%)
Централна жп гара
5 (3.3%)
Лъвов мост
78 (51.7%)
Сердика II
21 (13.9%)
НДК
11 (7.3%)
ЕС (Св. Наум)
5 (3.3%)
Джеймс Баучер
4 (2.6%)
Витоша
10 (6.6%)

Total Members Voted: 151

Author Topic: Метростанции от Втора метролиния  (Read 96393 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Откривам новата тема за експлоатацията на станциите от МД2. Предлагам в първия постинг да закачим по една снимка от всяка от новите МС. Надявам се в следващите дни да се съберат качествени снимки.
« Last Edit: 30.08.2012, 10:44:56 by blagun »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Дали охраната ще прави проблеми,ако снимаме утре? На мен на Цариградско не ми казаха нищо (на откриването),но на касите в Младост 3 започнаха проблемите  :(

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
След като ги видим прикачете и една анкета.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
Принципно Лъвов мост ми е много симпатична и я гласях за любима. Ама има една много глупава и досадна грешка в нея и тя е, че лъвовете гледат един към друг навътре...

Аз пак да хейтна малко... Ама тоя паметник на валута, която дори не ползваме...  :crazy: Не се сещам някой да прави паметници на долара, ама айде, да сме първи... Но да правиш паметници на валута, която не ползваш... Айде, и тук да сме първи...
« Last Edit: 31.08.2012, 16:08:03 by T1000 »
I'll be back®

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
 :fan:

Това е от мен. За съжаление повечето станции ми дойдоха малко тъмнички, така че се надявам довечера да им направите по-хубави снимки.

Offline Mitety Wee

• Маниак
  • Най-добрият - 2041 :)
    • View Profile
    • Email
Всички станции са прекрасни освен Ломско шосе, която е като парник. Имам снимки, но не мога да ги кача (незнам как  :blush2: :blush2: ).
Тм. депо Красна поляна
тм. мотрис № 2041
тм. линия 10

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
И аз се повозих с голяма радост, колко народ имаше любопитен направо не е истина :) ако пътникопотокът остане като днес, тоя диаметър ще се пука по шевовете :D

На Сердика-2 не слязох да мина по тунела, но ми харесаха експонатите. На мен въобще не ми се стори голяма, просто е висока, но доста късичка. И я бях запомнил от рендърите като бая по-червена, това керемидено-кафяво нещо не ми допадна.

Гарата - там слязох два пъти по работа - много добре :) доста над очакванията ми, някак синьото и златното добре се връвзват. Само че подлезът е много постен, гигантската кашпа с изкуствени цветя е малко странна, а липсата на каквато и да е сигнализация от самата гара до тази метростанция е доста странна, макар и разбираема.

Бели Дунав ми хареса повече, отколкото очаквах, свежарска е, но малко евтинеят тия фототапети на тревички и капчици вода.

Много ми харесаха апликациите на НДК и на станция Надежда.
Ломско шосе наистина е безобразно горещо, да не говорим, че отново както на Мусагеница няма как да се прехвърлиш между пероните без да минеш през турникетите. Добре че тая станция никой няма да я ползва, докато не построят Северен парк-2.

Нооо всичко това не може да помрачи радостта ми, толкова е красиво :) и ми спира до офиса  :D

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Сега ще ви представя в снимки всички станции  :)  Ще помоля модераторите да не считат за нарушение това,че ще имам няколко поста един след друг. Извинявам се,не някои снимки не са в добро качество  :blush:

Сега започвам с представяне на всички станции една след друга с по една снимка,а след това по няколко снимки на всяка една.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Джеимс Баучер

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Европейски Съюз

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

НДК

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сердика II

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Лъвов Мост

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Централна Ж.П. Гара

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мария Луиза

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Хан Кубрат

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Надежда

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Бели Дунав

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ломско Шосе

=============================================================================

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Сердика II
----------------------------------------------------------------------------------

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Много почна да се пълни галерията темата. Който иска да види всички станции да цъкне на линка  ;)

http://s1171.photobucket.com/albums/r553/Neronov/?start=all

« Last Edit: 02.09.2012, 01:10:57 by Neronov »

Offline hitar_potter

• View Profile
Аз бая пощраках днес, ама ме мързи да подбирам :( Има и малко снимки на разни познати и/или случайни минувачи :)
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline T_4

• View Profile
Днес и аз се повозих от МС Джеймс Баучер до МС Лъвов мост с кратък престой на Сердика и останах очарован :fan: :fan: :peace: :toot: :punk:
Метрото е страхотно, а станциите са много стилни и красиви! Сердика и Лъвов мост ми се сториха супер просторни и широки, чак прекалено бих си помислил. На Лъвов мост много ми хареса идеята с лампите по перона и релефът с лъвовете!
Навсякъде беше много чисто и приятно и се надявам да го опазим така повече време  :)
Честито метро, колеги  ;)
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline hitar_potter

• View Profile
Аааа, чисто не беше :) Някъде из снимките ми им петна от бетон и мацано по ескалаторите. Отделно, че прах си имаше на бая места. Но не беше болка за умиране, де :)
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На мен Лъвов мост ми харесва най-много, много е просторна и величествена.
Най не ми харесва станция ЕС, доста е тъмна и мрачна. Ломско шосе е добре направено, но ме притеснява, че подлезите и кръгът около входа ще бъдат нашарени с графити, понеже няма камери и охрана :/

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
На мен ми харесаха Лъвов и НДК. Гласувах са НДК,за да има поне малко конкуренция  :laugh:  А най-гадно беше Ломско- едвам издържах 8 мин в тая сауна,пък и до послено не можах да намера информационните табла (окачени от тавана в средата на перона).

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
Eто и моите снимки. :arrow:

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
 :arrow:

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
 :arrow:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
МС Лъвов мост си е постижение! Просторна, красива - направо катедрала! И без досадните колони, развалящи пейзажа на пероните. Това вероятно ще си остане най-красивата метростанция в София (по Линия 3 ще са по-икономични).
Добра находка са колоните между релсите на МС Баучер. Поначало колони на пероните не ме кефят, особено при странични перони.
Добре е, че на МС Централна гара пероните са широки. Все пак се предполага концентрация на хора с багажи.
Интересно е "огледалното" решение на МС Надежда, което преодолява малката и реална височина.
Интересно е и осветлението на МС Бели Дунав.
Ясно, че МС Ломско шосе ще е напечена през лятото и студена през зимата - все пак е открита. В някой хубав ден могат и климатизация да им сложат... Но МС Ломско шосе е с класа над МС Мусагеница - и като размер, и като външно оформление.
Интересна е МС НДК -доста изчистена.

Разочарован съм от МС Сердика ІІ. Пероните са тесни за възлова метростанция. А ръбестите призматични "аквариуми" по стените - хем са грубовати, хем стесняват габарита още повече. За бетоновия саркофаг на старините отвън - нямам думи, дано по някакъв начин го маскират. Може би решение със стоманен мост на бул.М.Луиза би било по-добро...
Най-невзрачна е МС ЕС. Имам чувството, че е изпълнена по оригиналния порект от 80-те с незначителни козметики. Подходите също са незрачни и безцветни.