Poll

Коя е най-хубавата станция според Вас?

Ломско шосе
5 (3.3%)
Бели Дунав
4 (2.6%)
Надежда
6 (4%)
Хан Кубрат
1 (0.7%)
Княгиня Мария Луиза
1 (0.7%)
Централна жп гара
5 (3.3%)
Лъвов мост
78 (51.7%)
Сердика II
21 (13.9%)
НДК
11 (7.3%)
ЕС (Св. Наум)
5 (3.3%)
Джеймс Баучер
4 (2.6%)
Витоша
10 (6.6%)

Total Members Voted: 151

Author Topic: Метростанции от Втора метролиния  (Read 96394 times)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
НДК ми смъка ченето! Дълъг перон, страхотно оформление, красив вестибюл. Надежда също заради дългия (поне визуално) перон. Кефи ме, че от Сердика 2 се вижда Лъвов мост и обратното. Като цяло, е отлично, дано и скоростта на движение остане така.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
НДК ми смъка ченето! Дълъг перон, страхотно оформление, красив вестибюл. Надежда също заради дългия (поне визуално) перон. Кефи ме, че от Сердика 2 се вижда Лъвов мост и обратното. Като цяло, е отлично, дано и скоростта на движение остане така.

Едва ли ще остане така: следва да се увеличи с малко, защото съставите все още се движат с предписаната минимална скорост за различните участъци.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Някой забеляза ли обувките на Надежда?  :laugh:

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
 Всички станции са добре направени, дори прекрасни. Може би заради не малкото предварителни критики и споменавани очаквани кусури очаквах доста по-семпло да изглеждат, да не са така просторни  и т.н. Всичко на живо обаче се оказа по-добре. Станциите от втората линия са по-хубави от тези на първата. Естествено най-грандиозни са Лъвов мост и Сердика, гледам получили са много гласове, но аз гласувах за Ломско шосе, все пак тя се оказа най-различна от предварителните ми очаквания.
Оценявам станциите не само като перонна зала, а цялостно!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
С тези дълги ескалатори ще трябва да се вземат мерки за повишаване на културата на пътуващите, за да се научат да се возят само отдясно и да не пречат на ходещите отляво.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пак малоумия с табели , Не знаех че тролейбус 6 минава в подлеза на НДК  :D :D

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Споко, тия табели няма да ги пипнат с години :D
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline 2513

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Малко и от мен

Offline чук

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Сердика II
----------------------------------------------------------------------------------
...

Е, трябваше да й сложат ескалатори до перон-а!!! За островен вече мълча, късно е....

Дифиан: Пишете грамотно и без да цитирате 100 снимки, пуснати едно мнение по-нагоре...!!!  :banned:
« Last Edit: 01.09.2012, 20:28:59 by difian »

Offline orbal

• Начинаещ
  • *
    • View Profile

Направи ми впечатление начинът на изписване на станцията - Сердика II (втора). Според вас кой вариант е по-удачен Сердика втора или Сердика две - Сердика II/Сердика 2

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Само да напомня как много потребители на форумите казваха, че било ужасно тясно по пероните и пешеходните тунели - какво ще кажете сега а  :laugh:

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Според вас кой вариант е по-удачен Сердика втора или Сердика две - Сердика II/Сердика 2

Много ясно,че ''Сердика II'' . ,,Сердика Втора'' е твърде дълко в сравнение със ,,Сердика' ,пък и звучи глупаво.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз съм разочарован от МС Обелия източен перон. По малоумно място няма на тая вселена, да се прекачваш по стръмните стълби и да е ултра тясно все едно ще паднеш на релсите, няма и въздух , приклещен в капан.А мраморските линий за съжаление все още въртят там :crazy: :devil: :help: :rev: :/ Един от дерилиумите с пускането на това метро :blink: :eek:

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Аз гласувах за Надежда защото ми хареса цветовото решение на тази станция и крачетата отдолу. Също така има някакви репродукции по стените които я правят изключително приятна!

Ломско шосе е бледо копие на Мусагеница и на фона на останалите станции е направо пълно разочарование - твърде постна,безинтересна и бедна.

Лъвов Мост гледам че се харесва на немалко хора и действително е впечатляваща обаче не ми допадат цветовете ѝ.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Аз съм разочарован от МС Обелия източен перон. По малоумно място няма на тая вселена, да се прекачваш по стръмните стълби и да е ултра тясно все едно ще паднеш на релсите, няма и въздух , приклещен в капан.А мраморските линий за съжаление все още въртят там :crazy: :devil: :help: :rev: :/ Един от дерилиумите с пускането на това метро :blink: :eek:

Това което са направили на Обеля наистина е малоумно. А всъщност какво им пречи да сложат по един турникет за влизане и излизане от другата страна където така или иначе има врати?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
AROS,
линиЙ -> линиИ. Срамна грешка за фен на ГТ :)

Интересно, че все още няма пълен набор от снимки от различните станции, така че, по-късно май ще пусна една подборка.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Централна Гара

-------------------------------------------------------------

Мария Луиза

---------------------------------------------------------------------------
Хан Кубрат

---------------------------------------------------------------------------------

Надежда

---------------------------------------------------------------------------

« Last Edit: 02.09.2012, 01:03:24 by Neronov »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Бели Дунав

------------------------------------------------------------------------

Ломско Шосе

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Хайде и аз да кажа по едно-две изречение за станциите. Като цяло всичките ми харесват много и изобщо не мога да избера любима, по-скоро ще ги разделя на 3 групи - най-малко ми харесват Кубрат и Ломско шосе, средната група са Надежда, Бели Дунав, Мария Луиза и гарата, а най-любимите са ми останалите от гарата нагоре. Като имам предвид не само колко са красиви станциите, а и колко са интересни.
 Баучер е хубава станция, но не ми е любима по дизайн и цветове. Вълнуващото там е дълбочината и оформлението, просто изпитах някакъв екстаз като слизах по ескалаторите.
 ЕС - Бяхме я виждали от най-много време насам по снимки и видеа и не очаквах нищо изненадващо от нея. Като влязох обаче много се зарадвах от цветовете, които се оказаха както и исках по-"розово-лилави" от колкото на снимките. Самите осветителни тела не ми харесват, но самото осветяване на станцията е много приятно.
 На НДК от снимките очаквах нещо по-ярко и цветно, но някак си осветлението ми се стори слабичко и студено. Това разбира се не промени възприятието ми за станцията, която е много крсива, приятна и просторна. Цветовете й, паното, заобленият таван и подлезите и обновената Витоша са супер.
 Сердика 2 беше както я очаквах - красива, внушителна и интересна. Е по-хубави бяха цветовете от рандера, но поне вече бях свикнал от снимките, с малко по тъмният вид. По-хубаво ми беше не на пероните, ами на терасата, ескалаторите и прехода към старата Сердика. Харесва ми и как всичко е унифицирано с площада и подлезната система.
 Лъвов мост може би печели най-много точки и по красота и "интересност". Отново просторността, терасата и пешеходният проход са ми любими. А както и преди сме казвали пейките и лампионите са една страхотна идея. Много се зарадвах и на това, че от прохода може да се гледа и към вътрешността на тунела (само дето има стъкло и е трудно за гледане).
 За гарата също имах по-друга представа за цветовете и осветеността, но бях очарован - беше много по-светло, а сините отенъци, особено това на пейките направо ме грабнаха.
  Мария Луиза ми допадна, както и очаквах най-вече с цветовете си и с заобления подлез отгоре.
 Хан Кубрат е най-обикновената станция, но въпреки това цветовете й са много приятни и кривата я прави интересна.
 Надежда изглежда много луксозно, даже съвсем леко кичозно. Много ми харесва хамелеоновият цвят, яйцевидните осветителни тела и най-вече сводестият таван.
 Бели Дунав има страхотна цветова гама - точно по мой вкус и фототапетите са много красиви.
 Ломско шосе също е съвсем семпла, но наистина е уютна. Печели точки и от това, че е интересно построена - има прозорци, и дълги ескалатори, по-които слизаш за да излезеш от метрото ;). За съжаление там бях чак късно вечерта, та не можах на светло да разгледам навън. Горещината не я усетих, защото беше към 11 вечерта, но се усещаше спарения въздух от през деня.
 Последното ми напомня и за това, че беше много осезаемо как дълбоките станции и тунели държат наистина голям хлад, направо студено си беше като идва влак.
 И малко дребни кусури - тактилните плочки на ЕС и Баучер са сложени не на първата/последната стълба, а на втората/предпоследната, дори заради това се спънах на първата си крачка в метрото  :laugh:; Плочките на перона на НДК маха някакви тъмни петна, не че е грозно но малко странно; Огромен контраст на Централна гара, и като осветление, чистота, "новост", но и това ще се оправи някой ден, тъпото е, че уж изчистеният подлез към автогарата така е напоен с смрад, че още си миришеше.

Накрая забравих да ви честитя новото метро и да благодаря на всички за репортажите, информацията и отговорите. Дано не съм ви досаждал.

Offline etios

• Ограничени права
  • Начинаещ
  • *
    • View Profile
И аз се повозих с голяма радост, колко народ имаше любопитен направо не е истина :) ако пътникопотокът остане като днес, тоя диаметър ще се пука по шевовете :D

На Сердика-2 не слязох да мина по тунела, но ми харесаха експонатите. На мен въобще не ми се стори голяма, просто е висока, но доста късичка. И я бях запомнил от рендърите като бая по-червена, това керемидено-кафяво нещо не ми допадна.

Гарата - там слязох два пъти по работа - много добре :) доста над очакванията ми, някак синьото и златното добре се връвзват. Само че подлезът е много постен, гигантската кашпа с изкуствени цветя е малко странна, а липсата на каквато и да е сигнализация от самата гара до тази метростанция е доста странна, макар и разбираема.

Бели Дунав ми хареса повече, отколкото очаквах, свежарска е, но малко евтинеят тия фототапети на тревички и капчици вода.

Много ми харесаха апликациите на НДК и на станция Надежда.
Ломско шосе наистина е безобразно горещо, да не говорим, че отново както на Мусагеница няма как да се прехвърлиш между пероните без да минеш през турникетите. Добре че тая станция никой няма да я ползва, докато не построят Северен парк-2.

Нооо всичко това не може да помрачи радостта ми, толкова е красиво :) и ми спира до офиса  :D

Напротив, аз точно на Ломско шосе се прехвърлих на другия перон без да минавам турникетите. Между самите турникети има кабинка, която сигурно е касата, и зад нея има място където може да се мине.