Author Topic: Актуална информация - Линия 2  (Read 130291 times)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Актуална информация - Линия 2
« Reply #60 on: 14.10.2012, 11:23:02 »
Мен повече ме озадачава, ако написаното в статията е вярно, не могат ли да спрат напрежението по контактната релса и след това 1 или двама полицаи да отидат да извлекат човека и да му напишат акт или ако трябва дори да го заведат в районното.

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #61 on: 14.10.2012, 11:58:07 »
Може да се спре разбира се, и не само може ами е задължително при човек тръгнал да слиза, ако го забележат, защото не всички сядат и чакат да ги видят, а скачат за секунда! Но се разстройва графика за известно време... А това за 10-те минути, аз лично много много се съмнявам, най вероятно някой е преувеличил... Пътувам често и слизам на сердика и винаги е имало един или двама полицаи на перона... Влакчета има в пикови часове по първия метродиаметър през 3-4 минути, през останалото време през 8-9, немога да разбера какъв е толкова проблема, че понякога информационните табели не показват точното време? Сигурно този пенсионер се е возил досега на градски транспорт с точност до секунда и сигурно на всяка спирка има информация, кога идва следващия рейс?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #62 on: 17.10.2012, 00:04:33 »
Влакът, блъснал самоубиеца- А2, днес го видях на линия.

Online Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #63 on: 17.10.2012, 09:37:25 »
Да, от вчера е на линия.

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #64 on: 17.10.2012, 12:48:11 »
Значи заместващ транспорт с автобуси изобщо не е предвиден? Много несериозно, винаги съм мислел, че това се включва в общата концепция на Метрополитен.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 17.10.2012, 13:40:38 »
Значи заместващ транспорт с автобуси изобщо не е предвиден? Много несериозно, винаги съм мислел, че това се включва в общата концепция на Метрополитен.
Откъде ще я има тази организация? Та техните билети даже не са стандартизирани с тези за останалия МГТ.

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #66 on: 17.10.2012, 13:58:20 »
Доколкото си спомням, когато тръгна отсечката от стадиона до Младост 1 стана някаква авария и тогава бяха пуснали автобус, който въртеше на стадиона-май беше 113, но не си спомням. Нищо не им пречи на Метрополитен да се координират с ЦГМ-става въпрос за отсечка между две станции не за цял маршрут.

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #67 on: 17.10.2012, 15:06:45 »
Аз смятам, че скоростта може да се вдигне още доста, а не в участъка Сердика-НДК да ми се влачат с 50-60. В участъка СУ-Слевница си се усеща как скоростта е много по-висока. Така и интервалът пада...
Не знам доколко сте запознати с допустимите скорости на движение, но вдигането на максималната скорост от 60 на 80 (да речем) едва ли ще спомогне кой знае за колко по-кратко пътуване, поради късите разстояния между станциите.
В новия у-к скоростите са:
Обеля - Ломско - 40 км/ч през първата крива след станцията, после 80 до Ломско. Малко машинисти развиват тази скорост, защото ако има влага по релсите спирането на Ломско си е голям проблем. През мостовете допустимата скорост е 80.
Ломско - Бели Дунав - 80км/ч. Сравнително голям наклон и къс междустанционен у-к.
Бели Дунав - Надежда - 80 км/ч.
Надежда - Хан Кубрат - 80 км/ч, като от входния светофор става 60.
Хан Кубрат - Мария Луиза - 60 км/ч.
Мария Луиза - Централна гара - 80 км/ч, много къс участък.
ЦГ - Лъвов мост - 60 км/ч
Лъвов мост - Сердика - 60 км/ч до преминаване на двете криви, после 80 до Сердика.
Сердика НДК - 80 км/ч до малко преди входния, после става 60. Ако се развият 80, ще трябва да се задържа в нагорнище.
НДК - ЕС - 60 до преминаване на кривите, после 80 за около 4-500 метра, после пак 60.
ЕС - Баучер - 60 - 80, като поради крайната станция преди входния сигнал скоростта става 60-40-20. 20 км/ч е ограничението точно в най-големия наклон и въздушната междина преди станцията, затова и влаковете се влачат едва-едва.
На обратно разликата е само Баучер-Ес - само 60 км/ч заради големия наклон.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #68 on: 17.10.2012, 15:22:14 »
Да, ама тези скорости са по-скоро на книга и се явяват максимум, който на практика не се достига.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 17.10.2012, 15:40:16 »
Скоростите са действителни, но наистина е трудно да се достигнат, ако не бъдат раздрусани пътниците с ускорение и забавяне по няколко пъти за късо време. И от цялата работа я се спестят 10-15 секунди, я не.

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #70 on: 17.10.2012, 15:50:53 »
Защо първата крива на Обеля-Ломско е ограничена до 40 км/ч и после се стига до 80?

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #71 on: 17.10.2012, 15:51:37 »
Става дума дали някъде по папките на Братоев прашасва концепция за действия при аварии и дали личния състав го знае това. В една такава концепция би трябвало да е записано - при спиране на движението между тази и тази станция организиране на превоз с автобуси толкова на брой, маршрут, спирки, какви и колко информация се подава на кои метростанции, толкова персонал се пренасочва към тези и тези места, време за реакция е еди колко си. че на практика нищо няма да се случи както е написано е ясно, но 4 часа да цари хаос и по двата диаметъра е недопустимо.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #72 on: 17.10.2012, 20:04:54 »
Лъвов мост - Сердика - 60 км/ч до преминаване на двете криви, после 80 до Сердика.

От Лъвов мост към Сердика не е ли право? Къде има криви там, от Сердика 2 се вижда Лъвов мост и не изглежда да има криви.
Интересно ще ми е да разбера скоростите и по първа линия, но ако ги пускаш, нека да са в раздела за МД1, за да не навлизаме в офтопик тук. :)

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 17.10.2012, 21:55:02 »
Аз смятам, че скоростта може да се вдигне още доста, а не в участъка Сердика-НДК да ми се влачат с 50-60. В участъка СУ-Слевница си се усеща как скоростта е много по-висока. Така и интервалът пада...
Не знам доколко сте запознати с допустимите скорости на движение, но вдигането на максималната скорост от 60 на 80 (да речем) едва ли ще спомогне кой знае за колко по-кратко пътуване, поради късите разстояния между станциите.
В новия у-к скоростите са:
Обеля - Ломско - 40 км/ч през първата крива след станцията, после 80 до Ломско. Малко машинисти развиват тази скорост, защото ако има влага по релсите спирането на Ломско си е голям проблем. През мостовете допустимата скорост е 80.
Ломско - Бели Дунав - 80км/ч. Сравнително голям наклон и къс междустанционен у-к.
Бели Дунав - Надежда - 80 км/ч.
Надежда - Хан Кубрат - 80 км/ч, като от входния светофор става 60.
Хан Кубрат - Мария Луиза - 60 км/ч.
Мария Луиза - Централна гара - 80 км/ч, много къс участък.
ЦГ - Лъвов мост - 60 км/ч
Сердика НДК - 80 км/ч до малко преди входния, после става 60. Ако се развият 80, ще трябва да се задържа в нагорнище.
НДК - ЕС - 60 до преминаване на кривите, после 80 за около 4-500 метра, после пак 60.
ЕС - Баучер - 60 - 80, като поради крайната станция преди входния сигнал скоростта става 60-40-20. 20 км/ч е ограничението точно в най-големия наклон и въздушната междина преди станцията, затова и влаковете се влачат едва-едва.
На обратно разликата е само Баучер-Ес - само 60 км/ч заради големия наклон.

определено това е на книга но не и на практика, защото единственото място, където, според мен, метрото вдига голяма скорост и то я поддържа е във стария участък и най вече между стадиона-кюри

Online Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #74 on: 18.10.2012, 07:54:40 »
Има подобни точки в наредбата... но в тази ситуация  се е гледало, да се запази движението в останалите участъци което всъщност изобщо не е лесно, с оглед на малкото съоръжения за маневри. Реално единствения отрязан участък беше Надежденския, като на много от пътниците на Централна гара им казваха да се качват на автобус от гарата посока Надежда. Другия вариант е на тм 6. В такива ситуации е важното първо да се стабилизира движението на влаковете, а чак след това да се мисли за довозваш транспорт.
Плюс това докато се организира подобна временна автобусна линия ще отнеме минимум 1 час, докато се изкарат автобуси, докато се изяснят маршрутите. Просто според мен трябва един път годишно да се прави някакъв тип тренировка, в която да се включват такива автобуси. Та когато се случи подобна авария, и самите шофьори и тези от гаража да са подготвени.
« Last Edit: 18.10.2012, 07:56:44 by Petko21 »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 18.10.2012, 10:06:18 »
А и овцете да са уведомени какво правят, а не първосигнално да звънят на техния коч да ги прибере у дома... ;)

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #76 on: 18.10.2012, 21:47:22 »
В една такава концепция би трябвало да е записано - при спиране на движението между тази и тази станция организиране на превоз с автобуси толкова на брой, маршрут, спирки, какви и колко информация се подава на кои метростанции, толкова персонал се пренасочва към тези и тези места, време за реакция е еди колко си.

В документ, кръстен "концепция" нямат място такива подробности.
Концепциите излагат излагат волята какво трябва да се постигне, и то обикновено с доста дълъг времеви хоризонт.
Конкретни брой, маршрути, спирки и т.н. могат да залегнат в подробни "планове за действие".

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 19.10.2012, 00:41:55 »
Само да уточня, че в лондонското метро има самоубийци през ден и когато някой скочи на релсите хората изобщо не се впечатляват. Това във връзка с дискусията по елементарна психология от предната страница. Но наистина е жалко, че полицията реагира на хора с фотоапарати, но не забелязва ненормалниците, визирам клошара от Сердика.
Всъщност, обвивката на контактната релса за изолация ли служи?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 19.10.2012, 01:31:24 »
То няма какво да изолира. Между държача на релсата и самата нея има изолатор, капаците са по-скоро точно срещу инциденти с хора.

Иначе, Марио е писал във Фейса, че са махнали забраната за снимане в метрото! ;)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #79 on: 19.10.2012, 19:56:22 »
Днеска на НДК, посока Баучер, табелата показваше 7 минути, а влак дойде веднага.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.