Малко снимки от Токио:
По повод линиите под/до/над реки - на тази снимка се вижда централния с-бан, който минава дълго време по коритото на една от реките в Токио. Всъщност снимката ми се стори по-скоро интересна заради комбинацията - влак до река, реката се пресича от метро под влака (ще видите тунела в горния ъгъл), а над реката и влака има автомобилен мост и пешеходен мост (той не се вижда).
Същото място, но сега се вижда метрото - съжалявам за лошото качество, снимано е вечер а и вагонът е в движение
Това е една от малки станцийки на метрото - за съжаление в Токио на големите и по-хубавите е ужасен гърч и е много трудно да се снима. Снимал съм по-скоро заради механизма, който предпазва от падане в тунела. Вратите се отварят автоматично когато спре влак, неговите врати попадат на същите места - не знам дали това става с автоматичен диспечер, съмнявам се, но може и шофьорът да успява все да спира където трябва
Същата станция, тук по-интересното е, че един перон обслужва две линии на метрото - другаде не съм го виждал. Те са в една посока, а съответните им обратни линии са също заедно на друг двоен перон. Не знам защо са го направили така, нямам подробни карти.