Author Topic: Нова номерация на линиите на ГТ - предложение  (Read 19460 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Горе съм обяснил защо - за да не става объркване. Винаги ще се намери някой, който ще си помисли, че щом линията е с даден номер, значи ходи донякъде си.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Да вярно, номера се асоциира с някакъв маршрут и когато маршрута се промени номера ще започне да губи своето значение и ще настъпи объркване.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
98 пътува от незапомнени времена по тоя маршрут. Естествено че ще настане объркване сред хората. Всички тия фантазии са неприложими и ако случайно някой зам кмет по транспорта реши да отчита дейност с реализацията на такава идея най малко ще му се размине с линч или освобождаване от поста който заема.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Егати простия народ...

В Бургас от догодина ще има цялостна промяна на транспортната схема и номерацията!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Ние пък ще чакаме построяването на МД 3 барабар с разклоненията и едва тогава след задълбочен анализ на транспортните потоци ще оптимизираме маршрутите на Градския транспорт ! Промяната няма да е драстична да не се объркват пътниците !
 :crazy:

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Здравейте, колеги!

Мина време, отдавна някой не ме е хейтил и повдигам темата отново. Защо според мен отново трябва да се повдигне темата с преномерацията?
1. Сега вече МД-3 е във финалната си фаза на строителство, догодина вече ще имаме 3 метродиаметъра - т.е. основата на транспортната система ще е изградена.
2. Тече процедурата по закупуването на новите микробуси, предвидени за довозващ транспорт в кварталите до метрото.
3. Въвежда се новата система за таксуване в ГТ.

Защо смятам че трябва да се преномерират маршрутите?
1. След въвеждането на 3те диаметъра необходимостта от някои линии ще отпадне, което ще доведе до създаването и премаршрутирането на сега съществуващите
2. Ще се въвеждат нови линии.
3. Аргументът "Ще бъде много объркващо за пътниците" е пълна измишльотина - ще отнеме 3-4 месеца хората да се пренастроят и всичко ще си тръгне както трябва.
4. Това е един шанс на ГТ да покаже на жителите на столицата пълната си трансформация и може да се използва като медийна пропаганда на градския транспорт.

Всички тези аргументи ги наслагвам върху предишните, писани още преди 7 години. Важно е да се отбележи - не пледирам в момента за конкретна схема на преномерацията, а само за осъществяването на такава.

3....2....1..... Нека плюенето започне сега  :devil: :devil: :devil:
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
За мен трябва да се направи изследване на актуалните пътникопотоци и да се изработи изцяло нова маршрутна мрежа и нова номерация. Тъй като сегашната е до голяма степен наследена от комунизма, когато е имало доста по-различни пътникопотоци, в по-различни направления. Оттогава насам са правени само кръпки, в резултат на което имаме квартали, производствени зони и бизнес центрове с нараснало население, но с крайно неадекватен транспорт, и такива, които са с намаляло значение, но все още има линии на ГТ, останали от едно време. Споделих това мое виждане с един бивш вече зам. кмет по транспорта, но той категорично го отхвърли като идея... Дано СО се сдобие с ново ръководство, което има топки и направи такава реформа.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Нова транспортна схема с изцяло нови маршрути и преномерация на маршрутите е повече от нужна, но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не трябва да се прави от тези хора, които са в момента.

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Защо не опитаме ние да направим такава схема и да я предложим за одобрение в СО.
Аз разписания мога да направя.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Защо не опитаме ние да направим такава схема и да я предложим за одобрение в СО.
Аз разписания мога да направя.
На базата на какво смяташ, че можеш да направиш разписания?
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
На базата на това, че имам желанието и мисля, че ще се справя. И ще са по-стегнати и по-добре направени спрямо пътната обстановка от тези които Ц.Г.М прави

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Съжалявам, че ще разбия илюзията ти за това как стават нещата в света, ама не може само с желание - трябва учене, практика, опит...
Между другото, на колко години си?
« Last Edit: 01.09.2019, 12:29:12 by Dragon »
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Съжалявам, че ще разбия илюзията ти за това как стават нещата в света, ама не може само с желание - трябва учене, практика, опит...
О, аз желанието го имам, опита не много, но никой не се е родил професор .
А практика - за две години смених 4 работни места и то все в съвсем различна сфера.
На 18 съм, гоня 19 скоро.
« Last Edit: 01.09.2019, 12:29:04 by Dragon »

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Щом нямаш опита в това, защо казваш, че можеш да правиш? Това да ги гледаш и да ги четеш, не означава, че можеш да ги направиш. Все едно аз като се возя в автобуса, да кажа, че мога да го карам. :help:
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
А практика - за две години смених 4 работни места и то все в съвсем различна сфера.
Ричи, ако искаш да се научиш да правиш разписания и да знаеш как се организира и управлява транспортна система ти препоръчвам да запишеш едно от техническите ВУЗ. Всички технически ВУЗ-ове, които имат транспортни факултети има и специалност "Технология и управление на транспорта". Ако си от София ти препоръчвам ВТУ "Т. Каблешков" - http://www.vtu.bg/priem-2019/#4 . Ще се научиш как да правиш разписания, как да организираш транспортна система, как да я управляваш и разни други полезни неща. Неща, които не се учат в специалности като "Социология", "Политология", "Връзки с обществеността", различни филологии и прочие -логии ...
Само препоръчвам ... Ти прави каквото сметнеш за редно. Пожелавам ти успех.
PS: Това важи за всички гимназисти (и не само), които напоследък са много напористи във форума.
PS2: За тези, които непрекъснато коментират поддръжката на возилата има няколко специалности: "Автомобилна техника", "Железопътна техника", "Метрополитен и градски наземен електрически транспорт", "Автоматика, електроника и компютърно управление в електрическия транспорт" и други ... Те, обаче, имат едно неудобство, всъщност не едно, няколко ... Три-четири части Висша математика, Теоретична механика, Съпротивление на материалите, Теория на механизмите и машините, Динамика на ПЖПС ... Без да броим приемният изпит по математика.
« Last Edit: 01.09.2019, 13:29:17 by emm_1968 »
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Ричи, разписанията не се правят както си мислиш да надраскаш една екселска таблица с часове, а транспортна схема не се прави с една надраскана на Пейнт карта  :laugh: Остави това на хората, които разбират от тази работа и нямаше да съществуват, ако ти ей така от нищото можеше да го направиш  ;) От разсъжденията ти за климатиците и от "гениалната" ти идея да направиш нови разписания, понеже си мислиш, че можеш моментално става ясно, че все още гледаш на света малко детински...
« Last Edit: 01.09.2019, 13:12:07 by bagercho »

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Ричи, ако искаш да се научиш да правиш разписания и да знаеш как се организира и управлява транспортна система ти препоръчвам да запишеш едно от техническите ВУЗ. Всички технически ВУЗ-ове, които имат транспортни факултети има и специалност "Технология и управление на транспорта". Ако си от София ти препоръчвам ВТУ "Т. Каблешков" - http://www.vtu.bg/priem-2019/#4 . Ще се научиш как да правиш разписания, как да организираш транспортна система, как да я управляваш и разни други полезни неща. Неща, които не се учат в специалности като "Социология", "Политология", "Връзки с обществеността", различни филологии и прочие -логии ...
Само препоръчвам ... Ти прави каквото сметнеш за редно. Пожелавам ти успех.
PS: Това важи за всички гимназисти (и не само), които напоследък са много напористи във форума.
PS2: За тези, които непрекъснато коментират поддръжката на возилата има няколко специалности: "Автомобилна техника", "Железопътна техника", "Метрополитен и градски наземен електрически транспорт", "Автоматика, електроника и компютърно управление в електрическия транспорт" и други ... Те, обаче, имат едно неудобство, всъщност не едно, няколко ... Три-четири части Висша математика, Теоретична механика, Съпротивление на материалите, Теория на механизмите и машините, Динамика на ПЖПС ... Без да броим приемният изпит по математика.
Благодаря ти за изчерпателната информация, но нямам интерес да се възползвам.

Ричи, разписанията не се правят както си мислиш да надраскаш една екселска таблица с часове, а транспортна схема не се прави с една надраскана на Пейнт карта  :laugh: Остави това на хората, които разбират от тази работа и нямаше да съществуват, ако ти ей така от нищото можеше да го направиш  ;) От разсъжденията ти за климатиците и от "гениалната" ти идея да направиш нови разписания, понеже си мислиш, че можеш моментално става ясно, че все още гледаш на света малко детински...
Аз нямам намерение да се кандидатирам за Кмет, че да правя цяла транспортна схема и да се занимавам да я облагодарявам, а само да направя удобно разписание съобразено с други фактори, но щом не желаете - ок, никакъв проблем.
Имам опит в правенето на разписания, имам наблюдения към определени линии и къде има време и къде може да се махне и да се позабърза транспорта.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Като допълнение към emm, всъщност всички инженерни специалности изучават висша математика всички части и като бонус ИГМ (инженерите знаят за какво говоря)
Пък дори и да пренапишем разписанията, дали ще им се обърне внимание от общината или дали ще са напълно съобразени с реалната обстановка?

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Ами реални ще са, защото ще направя САМО за тези за които имам наблюдения - а това са 309,310,108,82,81,54,42.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ами реални ще са, защото ще направя САМО за тези за които имам наблюдения - а това са 309,310,108,82,81,54,42.
Не си губи времето. По-добре го удари на ядене, пиене и разврат ... това ще ти остане. А да ..., и задължително плюнки във форума.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.