Съжалявам, че ще разбия илюзията ти за това как стават нещата в света, ама не може само с желание - трябва учене, практика, опит...
Между другото, на колко години си?
О, аз желанието го имам, опита не много, но никой не се е родил професор .
А практика - за две години смених 4 работни места и то все в съвсем различна сфера.
На 18 съм, гоня 19 скоро.
Ричи, ако искаш да се научиш да правиш разписания и да знаеш как се организира и управлява транспортна система ти препоръчвам да запишеш едно от техническите ВУЗ. Всички технически ВУЗ-ове, които имат транспортни факултети има и специалност "Технология и управление на транспорта". Ако си от София ти препоръчвам ВТУ "Т. Каблешков" -
http://www.vtu.bg/priem-2019/#4 . Ще се научиш как да правиш разписания, как да организираш транспортна система, как да я управляваш и разни други полезни неща. Неща, които не се учат в специалности като "Социология", "Политология", "Връзки с обществеността", различни филологии и прочие -логии ...
Само препоръчвам ... Ти прави каквото сметнеш за редно. Пожелавам ти успех.
PS: Това важи за всички гимназисти (и не само), които напоследък са много напористи във форума.
PS2: За тези, които непрекъснато коментират поддръжката на возилата има няколко специалности: "Автомобилна техника", "Железопътна техника", "Метрополитен и градски наземен електрически транспорт", "Автоматика, електроника и компютърно управление в електрическия транспорт" и други ... Те, обаче, имат едно неудобство, всъщност не едно, няколко ... Три-четири части Висша математика, Теоретична механика, Съпротивление на материалите, Теория на механизмите и машините, Динамика на ПЖПС ... Без да броим приемният изпит по математика.