Author Topic: До участниците  (Read 38107 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: До участниците
« Reply #20 on: 03.12.2008, 19:13:28 »
Нещо не мога да го намеря това group membership? Къде е?
Редактирай Профила -> Промени Профила -> Group Membership (последното).
Не разбирам защо трябва трябва да си член на някаква група, за да четеш този раздел :angry: Който иска, да си го чете, какво е това разделение?! Малко дискриминационно ми звучи, сякаш всички хора,които искат да четат или пишат в този раздел, са "клюкари", което съвсем не е вярно! Аз например от любопитство бих чел този раздел, но това прави ли ме "клюкар"?
Освен това как новите потребители ще разберат за този раздел, след като той не се вижда? Така опасността от флуудене на темите остава!
А нидей рива  :D Не експлоатирайте термина дискриминация по подобие на ромските организации, просто няма такова нещо. Всички искаме форумът да е сериозен и в него да има качествени дискусии. Въпросната тема "Трамвайни клюки" като цяло не се вписва във визията ни за форума, но т.к. определени потребители (няколко на брой) активно пишат във въпросната тема решихме да не я заключваме или изтриваме, а просто да се направи нов раздел, където да пишат искащите това хора. В "Подвижен състав" става въпрос за подвижния състав, не за кой кара на паралел и на група

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 03.12.2008, 19:38:37 »
Ако вземеш някаква табела, която е стара и ценна, можеш да си я снимаш у вас и да я покажеш. Но ако вземеш някоя табела, която е в обръщение, то тя не е нещо интересно и заедно с това подбужда към това други потребители да задигат табели, а точно това искаме да спрем. Дори и вие да сте ги взели като някой ви ги е дал, то много от другите участници нямат таквиа връзки и решават също да си вземат табели, като ги свият от някое превозно средство.
Може да си направите тема "Ръчно изработени табели", където да слагате ваши произведения.
Размени - на ЛС.
Добре, аз поемам отговорност да ви показвам табели, които са редки - НЕ СЕ намират, а не задължително да са стари (предвид факта, че например малашевска 306 наистина няма как да намерите, а е печатана най-рано септември тази година).

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 03.12.2008, 23:54:28 »
Приветствам разширяването на "ретро"-раздела. Там трябва да отиде и тема "Ретро снимки" от "разни" и още по-вехтата - "Стари снимки" (може би двете да се обединят).

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #23 on: 04.12.2008, 12:16:20 »
Какво лошо има в това да си в група клюкар. Аз мога да се кандидатирам за модератор на този раздел :P. Ще създам нови теми, няма само трамвайни клюки да има, все едно при тролеите и автобусите няма. А и няма къде да си отбелязвам къде на кого каква табела съм дал. Че и вие да сте в течение на нещата.

Иначе предполагам целта на този раздел е като влезе някой гост да не вижда прекалено тайни неща. Сещам се като бях пуснал снимка на молба от ръководаството на втори парк служителите да не използват геленга на трамваите за ходене по малка нужда.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #24 on: 04.12.2008, 14:30:16 »
Идеята наистина е точно гостите и новите потребители да не се налага да четат мнения от типа "тая ватманка е много проста", тая е жена на оня и т.н. Това са неща които не интересуват масовия потребител, а само малка част от хората пишещи във форума. Това са потвърждава и от факта, че до момента само 10 човека са заявили участие в групата.

Също така това с дискриманията са пълни щуротии. Тази група дори е скрита и никой освен вас и другите имащи достъп до раздела не знае, че членувате в нея!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #25 on: 04.12.2008, 15:02:02 »
Така е, а и да пише някъде, няма нищо грозно в това, в някой форуми има и доста по-неприлични групи :P. Аз също рядко, даже никога не пиша в този тип теми, но са ми интересни от чисто човешка гледна точка и затова се абонирах. А пък и от тях се разбира някоя и друга странична информация за състоянието в/на депото, което мога да "разглеждам" само по този начин :) Ако наистина ще доведе до така желаната от всички подредба на форума, е чудесно решение.
I'll be back®

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #26 on: 04.12.2008, 15:36:16 »

Също така това с дискриманията са пълни щуротии. Тази група дори е скрита и никой освен вас и другите имащи достъп до раздела не знае, че членувате в нея!

Да, дори и не знам кой сега е в тази група.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 04.12.2008, 16:13:22 »
Аз също мисля, че някъде трябва да има списък на членовете на групата "Клюкар". Най-добре би било просто да има една тема в съответния раздел, в която да си пише кой има достъп и да се обновява от човека, който дава този достъп. А както Емо каза за модератор на раздел "Клюкар", това си го преценяват администраторите.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #28 on: 04.12.2008, 16:56:55 »
Майтапя се, нали идеята е именно в този раздел да няма модераторска намеса.
Е ако започнат псувни на майка и баща, или смъртни заплахи и обиди си се налага де.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 04.12.2008, 17:11:22 »
Аз също мисля, че някъде трябва да има списък на членовете на групата "Клюкар". Най-добре би било просто да има една тема в съответния раздел, в която да си пише кой има достъп и да се обновява от човека, който дава този достъп.
Защо? Какво те интересува кой е в тази група? Ако ти трябва някой конкретен човек използвай ЛС.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 04.12.2008, 17:38:03 »
Ами това е нещо като тайна мисия :P
Примерно да тегля една на ватмана на 2025 например, а той да се окаже, че е в тази група.
няма проблеми - аз лично не се притеснявам да пиша каквото и да е и не се крия от това.

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #31 on: 04.12.2008, 21:36:38 »
Идеята наистина е точно гостите и новите потребители

Да, ето за това говорех преди време в Мнения за форума! Тогава споменах групичка от 7-8 човека. И сега ако обясниш какво значи "гости" и "нови потребители"... Защо трябва да се правят такива групи и изобщо някакви групи с каквато и да било обща принадлежност помежду си. Аз например от кои потребители се водя - нови, стари, VIP, омразни... :rolleyes: Вие сами почвате да делите юзърите във форума, после някой друг е виновен. Щом вече и за модератори на този раздел кандидатстват хора... :rolleyes:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 04.12.2008, 21:44:30 »
Идеята наистина е точно гостите и новите потребители

Да, ето за това говорех преди време в Мнения за форума! Тогава споменах групичка от 7-8 човека. И сега ако обясниш какво значи "гости" и "нови потребители"... Защо трябва да се правят такива групи и изобщо някакви групи с каквато и да било обща принадлежност помежду си. Аз например от кои потребители се водя - нови, стари, VIP, омразни... :rolleyes: Вие сами почвате да делите юзърите във форума, после някой друг е виновен. Щом вече и за модератори на този раздел кандидатстват хора... :rolleyes:
Moдераторите са тези, които са и няма да се променят, Емо го е казал не шега, но май е останал неразбран. Гости са потребители, които нямат регистрация във форума, новаци са току що регистрирали се, има ранг система, която зависи от броя коментари, във всички форуми е така, не виждам какво нередно има тук. ВИП са хора, които са от много време тук, в масовия случай се познаваме и лично, спазват правилата и добрия тон, нищо не пречи тази група да се допълва постоянно. Клюкарите се каза вече защо се направи

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #33 on: 04.12.2008, 22:40:25 »
Дори не бях задал въпрос, а ти ми отговаряш. Просто изказах мнение, което звучи както и трябва - упрекващо. Някак си ми е странно постоянно да го чувам това "ние се познаваме". В смисъл, че едва ли не това ти слага имунитет и не можеш да бъдеш баннат. Както и случаят с VIP потребителите. Казваш, че това са хора, които отдавна посещават форума. Ами и аз съм един от тях. Има още десетки такива юзъри, но не съм забелязал нови VIP назначения. Общо взето това само пречи на останалите. С това да не си помислиш, че изказвам някакви претенции за себе си. Все ми е едно за ранга, коментирам случващото се тук.

И защо не направите една анкета за "клюкарите". Вижда се, че не само аз не съм доволен (Ози на предишната страница също). Нали сте демократичен форум? Ето и Дифиан ми говори за референдум в Швейцария в една друга тема. Направете и вие една мини анкета тук ;)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #34 on: 04.12.2008, 22:59:05 »
 ;)
« Last Edit: 08.10.2010, 01:08:02 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 04.12.2008, 23:00:12 »
то мрънкането щеше да е от ваша страна :)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 05.12.2008, 00:27:32 »
Дори не бях задал въпрос, а ти ми отговаряш. Просто изказах мнение, което звучи както и трябва - упрекващо. Някак си ми е странно постоянно да го чувам това "ние се познаваме". В смисъл, че едва ли не това ти слага имунитет и не можеш да бъдеш баннат. Както и случаят с VIP потребителите. Казваш, че това са хора, които отдавна посещават форума. Ами и аз съм един от тях. Има още десетки такива юзъри, но не съм забелязал нови VIP назначения. Общо взето това само пречи на останалите. С това да не си помислиш, че изказвам някакви претенции за себе си. Все ми е едно за ранга, коментирам случващото се тук.

И защо не направите една анкета за "клюкарите". Вижда се, че не само аз не съм доволен (Ози на предишната страница също). Нали сте демократичен форум? Ето и Дифиан ми говори за референдум в Швейцария в една друга тема. Направете и вие една мини анкета тук ;)

Ми освен и аз да му кажа същото на шефа? Не го е срам - плаща повече на тези които са там от преди мен и работят повече. Пък и с познават... И точно това е демокрацията!

Въобще не знам защо мрънкаш... нито ти се накърняват правата, нито се нарушават правилата нито нищо. Някой хора са допринесли повече за този форум и за това са администратори, модератори или ВИП. Това е една нормална йерархия. И единствената привилегия на ВИП е това, че имат различен статус.
Да не говорим че сам си противоречиш - в едно изречение казваш че това да има ВИП пречи на останалите, от друга страна казваш че ти е все едно.

Това се направи всички да са доволни и мисля, че решението е добро и ми писна от неоснователно мрънкане. Писна ми и да се обянснявам и оправдвам пред всеки "борец за демокрация", така че не искам да чета повече оплаквания по въпроса!
Всеки който се чувства дискиминиран може да се оплаче на арменския поп.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 05.12.2008, 01:01:58 »

Във ВИП групата се добавят потребители, които имат принос за развитието на форума. Което няма нищо общо с това кой от колко време е регистриран или колко мнения е натрупал. Неща като компетентни мнения, участие в развитието на галерията или активно участие със снимки и информация, повдигане на интересни теми са по важни от 1000 мнения от които:
200 са коментари на коментари,
200 - офтопик,
400 - отговор в стил "и аз така мисля" (дай да се разпишем и ние)
200 - абе някой случайно да знае кво става с "едикво си" (се едно ако някой знае нещо няма да го е сподел и без да го питат)
Личното познанство и идването по срещи също е фактор - спор няма - все пак на форумните срещи се обсъждат и предлагат и неща освен около ГТ и за самия форум. Пък досега няма някой, които да си е тръгнал бит, обиждан или гонен от форумна среща. Виж подпийнали е имало  :D
Апропо наличието на ВИП статус не е индулгенция за ненаказауемост. Това че наличието и размера на наказанията не го виждаш съвсем не значи, че няма наказани или с премахнат вип статус потребители (за да не звучи претенциозно "наказание" може да се чете и като модерното напоследък "номиниране за изгонване"  :)

За клюкарника. Ами виж сега - човек не си строи клозета пред къщата а обичайно в задния двор. Вестниците слагат жълтите статии по вътрешни или задни страници, а "Сигнално Жълто" се излъчва вечер след 10, а не на мястото на сутрешния блок... или на новинарската емисия. И доколкото все пак се стремим да поддържаме прилично ниво във форума, а някой от темите като съдържание хич не са за пред хора засега това е вариант който го интересуват темите - да се включва към групата и да чете и пише. КОето не го прави "клюкар" в тоя лошия смисъл в който явно го виждате. Ако чак толкова ви дразни "Клюки" дайте ще го прекръстим на "Сигнално Жълто". А и въпросният раздел не включва само трамваините клюки.Със същият успех можеше да има и "Автобусни клюки".
Та всъщност ако толкова искаш референдуми и анкети правилният въпрос би бил не "Да има или няма група "Клюкари"?", а "Да се допускат ли клюки във форума?"

п.п. И нека не смесваме "демокрация" със "анархия", "обиди към трети лица", "слободия". Първото е налично - можеш да си споделиш мнението и да критикуваш без да те баннат или наказват.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #38 on: 05.12.2008, 02:47:35 »
Добре, съгласих се с повечето доводи (@модовете и админите).
Единствената ми препоръка е все пак този раздел да е видим, но да пише примерно, че писането и разглеждането на темите да става само след даден достъп от модераторите или админите. По подобен начин е решен проблемът с раздел 18+ във форума на Мегалан ;)
Не за друго, просто във форума ще се регистрират нови и нови протребители и със сигурност ще има още такива, които ще флуудят темите с клюки за ГТ, без да знаят за съществуването на този раздел. Защото едва ли ще стигнат до тук да прочетат тази тема, която ще е отишла много назад. Или мислите евентуално вие да ги информирате за тайния раздел?
Това е.

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #39 on: 05.12.2008, 03:49:31 »
Във ВИП групата се добавят потребители, които имат принос за развитието на форума.
Много ми е интересно с какво точно ronigirl_ е допринесла за развитието на форума. Освен глупавите и мнения за 1551 друго не виждам от нея...
« Last Edit: 05.12.2008, 08:19:51 by Dragon »