Дори не бях задал въпрос, а ти ми отговаряш. Просто изказах мнение, което звучи както и трябва - упрекващо. Някак си ми е странно постоянно да го чувам това "ние се познаваме". В смисъл, че едва ли не това ти слага имунитет и не можеш да бъдеш баннат. Както и случаят с VIP потребителите. Казваш, че това са хора, които отдавна посещават форума. Ами и аз съм един от тях. Има още десетки такива юзъри, но не съм забелязал нови VIP назначения. Общо взето това само пречи на останалите. С това да не си помислиш, че изказвам някакви претенции за себе си. Все ми е едно за ранга, коментирам случващото се тук.
И защо не направите една анкета за "клюкарите". Вижда се, че не само аз не съм доволен (Ози на предишната страница също). Нали сте демократичен форум? Ето и Дифиан ми говори за референдум в Швейцария в една друга тема. Направете и вие една мини анкета тук
Във ВИП групата се добавят потребители, които имат принос за развитието на форума. Което няма нищо общо с това кой от колко време е регистриран или колко мнения е натрупал. Неща като компетентни мнения, участие в развитието на галерията или активно участие със снимки и информация, повдигане на интересни теми са по важни от 1000 мнения от които:
200 са коментари на коментари,
200 - офтопик,
400 - отговор в стил "и аз така мисля" (дай да се разпишем и ние)
200 - абе някой случайно да знае кво става с "едикво си" (се едно ако
някой знае нещо няма да го е сподел и без да го питат)
Личното познанство и идването по срещи също е фактор - спор няма - все пак на форумните срещи се обсъждат и предлагат и неща освен около ГТ и за самия форум. Пък досега няма някой, които да си е тръгнал бит, обиждан или гонен от форумна среща. Виж подпийнали е имало
Апропо наличието на ВИП статус не е индулгенция за ненаказауемост. Това че наличието и размера на наказанията не го виждаш съвсем не значи, че няма наказани или с премахнат вип статус потребители (за да не звучи претенциозно "наказание" може да се чете и като модерното напоследък "номиниране за изгонване"
За клюкарника. Ами виж сега - човек не си строи клозета пред къщата а обичайно в задния двор. Вестниците слагат жълтите статии по вътрешни или задни страници, а "Сигнално Жълто" се излъчва вечер след 10, а не на мястото на сутрешния блок... или на новинарската емисия. И доколкото все пак се стремим да поддържаме прилично ниво във форума, а някой от темите като съдържание хич не са за пред хора засега това е вариант който го интересуват темите - да се включва към групата и да чете и пише. КОето не го прави "клюкар" в тоя лошия смисъл в който явно го виждате. Ако чак толкова ви дразни "Клюки" дайте ще го прекръстим на "Сигнално Жълто". А и въпросният раздел не включва само трамваините клюки.Със същият успех можеше да има и "Автобусни клюки".
Та всъщност ако толкова искаш референдуми и анкети правилният въпрос би бил не "Да има или няма група "Клюкари"?", а "Да се допускат ли клюки във форума?"
п.п. И нека не смесваме "демокрация" със "анархия", "обиди към трети лица", "слободия". Първото е налично - можеш да си споделиш мнението и да критикуваш без да те баннат или наказват.