Author Topic: Повдигнати пешеходни пътеки  (Read 150674 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Повдигнати пешеходни пътеки
« Reply #40 on: 18.10.2012, 18:04:16 »
1. Къде, освен пред УНСС?
2. От Винарово до Габровски са 3, по на запад съм карал за последно преди 2 седмици и нямаше...

Става въпрос за новите повдигнати пътеки, то разни гърбици ги има на стотици места.
1. Пред Зимния, при баба Яга, при Фантастико, пред НСА. Освен това мисля, че и при Пощенския има.
2. Пред Търговска лига има още една.
« Last Edit: 18.10.2012, 18:11:10 by ozzy »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #41 on: 18.10.2012, 22:29:26 »
Пред Търговска лига още не, но подозирам, че и нейният ред ще дойде... На пощата също не е повдигната, за останалите потвърждавам. Като се замисля станаха толкова много, че дори не им обръщам внимание и не съм сигурен къде има нови. На Ляпчев в ниското при Дървеница май има една, за която не сме писали.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 18.10.2012, 23:39:05 »
1.Освен това мисля, че и при Пощенския има.
2. Пред Търговска лига има още една.
1. Няма.
2. Няма. На източната пешеходна пътека си има светофар, а на западната - при пресечката откъм Дианабад и квартала на Гьорев и бездруго се забавят преминаващите. Поначало в непосредствена близост до кръстовища този вид маркировка не е удачен, тъй като отдаващите предимство се заблуждават от промяната на скоростта на движещите се по главния път. А правещите ляв завой от пътя без предимство през релефната пътека не могат да се изтеглят по най-бързия начин.

За Дървеница споменах по-горе.
Чудя се, защо пропуснаха (засега) пешеходната пътека пред ВМВ на Габровски.
« Last Edit: 18.10.2012, 23:54:08 by blagun »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #43 on: 19.10.2012, 17:33:33 »
На Президент Линкълн има вече една !
Две са. Аз се каня от 1 седмица да пиша за тях. Като минавах ги бяха направили, но липсваше всякаква маркировка и на първата ако не бяха колите, които идваха в обратната посока и почти спираха, нямаше и да разбера и съответно да я прелетя. Първата е ако се движите от Кауфланд към Овча купел 2 на пешеходната пътека 200м. преди Монтевидео. Следващата е малко след Лидл.
Чудя се, защо пропуснаха (засега) пешеходната пътека пред ВМВ на Габровски.
Предполагам, че заради наклона. Зимата ще е неприятно за автобусите.
« Last Edit: 19.10.2012, 17:36:11 by Dragon »
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #44 on: 21.10.2012, 21:01:42 »
Вече изпуснах дирята на това къде вписваме повдигнатите пешеходни пътеки, та - най-новата е срещу УНСС.
Точно тази пешеходна пътека, не само, че не би трябвало да е повдигната, а изобщо не е редно да има зебра на това място. На 60 м. в посока поликлиниката е светофарът, а на 60 м. в посока Дървеница има друга, далеч по-важна пътека, която е разположена по протежението на една от централните алеи в парка Мир и дружба и води до площадката за скейтборд. Въпросната повдигната пътека е там, заради несъществуващата вече спирка на А280 (от преди преместването и), като не прави връзка с алея от парка. Също така, определено са се *срали с нея, днес я изпробвах и в посока Дървеница в лявата лента скокчето е доста неприятно. То се очакваше, че по "майсторският" метод, т.е. като правят гърбиците на ръка и око ще има разлики в гърбиците, но тази определено е най-лошо направената по която съм минавал досега.
Като цяло, с оглед на горното - пълна тъпотия, идва ми да хвана къртача!!!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #45 on: 21.10.2012, 23:48:49 »
На Президент Линкълн има вече една !
Две са. Аз се каня от 1 седмица да пиша за тях. Като минавах ги бяха направили, но липсваше всякаква маркировка и на първата ако не бяха колите, които идваха в обратната посока и почти спираха, нямаше и да разбера и съответно да я прелетя. Първата е ако се движите от Кауфланд към Овча купел 2 на пешеходната пътека 200м. преди Монтевидео. Следващата е малко след Лидл.
От статията не се рабира къде точно се е случило, но:

Кола уби жена на пешеходна пътека в София, 21.10.2012

Възрастна жена стана жертва на бързото шофиране в столицата. Жената загина на пешеходна пътека на натоварения булевард "Линкълн" в квартал „Овча купел", съобщи bTV.

Инцидентът е станал тази сутрин, съобщи МВР. След катастрофата виновният автомобил напуснал мястото. С това жената, която е блъснала пешеходката, само е утежнила вината си.

Благодарение на сигнал на свидетели, полицията за няколко часа е установила шофьорката, която е била задържана заедно с колата си.
Източник

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #46 on: 22.10.2012, 16:02:51 »
Да две са . Скоро не бях ходил нагоре и не знаех за втората , но вчера минах и я видях . Щях да го впиша , но си ме изпреварил.  :)

Жалко за жената , но доста често пешеходците там ги мързи да минат 5 метра до пешеходната пътека и пресичат дето им падне . Доста бързо карат там и е цяло чудо , че инцидентите не са повече .Е сега вече с тези повдигнати пътеки не е така.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 29.10.2012, 12:23:31 »
Тази сутрин бях свидетел на водозадържане при новата пешеходна пътека пред УНСС. Пътеката изпълнява ролята на язовирна стена и става като преграда с воден ров пред крепостна стена. Поне пешеходците са на сухо отгоре :D

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #48 on: 29.10.2012, 13:04:20 »
Явно не са я направили като хората. При Патиланци например до бордюрите има сложени тръби, за да се оттича водата.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 29.10.2012, 14:45:27 »
Спокойно, на пролет ще видим как се справят и тръбичките - като съберат малко пясък, кал и листа през зимата.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 29.10.2012, 23:10:57 »
Тази сутрин бях свидетел на водозадържане при новата пешеходна пътека пред УНСС. Пътеката изпълнява ролята на язовирна стена и става като преграда с воден ров пред крепостна стена. Поне пешеходците са на сухо отгоре :D
Същото беше и на Йерусалим. Явно това е by design. :)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #51 on: 31.10.2012, 21:07:30 »
СО инвестира 300 000 лв. в осветяването и повдигането на пешеходните пътеки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=986600

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 31.10.2012, 22:10:08 »
Аз нещо се обърках - в какво инвестира СО 300 000 лв.?!? Дали в тази сметка не са 4х25 000 лв. осигурени от бензиностанции Еко по кампанията "Обади се, когато пристигнеш" за "осветени пътеки"? Кои са тези 260 пътеки, които са "вече осветени"? Така написано, изглежда, че никога не са били, но надали има и 26 новоосветени пътеки (с прожектори) през 2012 год.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #53 on: 04.11.2012, 02:19:53 »
Относно новите мерки за опазване на пешеходците. Изкуствените неравности по платното за движение няма да са проблем за опитни шофьори и нови автомобили. Сериозно съм притеснен за пътниците в стари автобуси - съчленените Мерцедеси, когато преодоляват "препятствията". Кога ще стане усукване - на гърбицата, докато скоростта е ниска, на някой завой, наклон... :(
------------------------

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #54 on: 04.11.2012, 20:45:50 »
На някои от тия пешеходни пътеки до скоро липсваха знаци за гърбица и една вечер се натресох много мощно - видях, че няма пешеходци и пуснах спирачката (по Габровски). И в последния момент видях гърбицата.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #55 on: 05.11.2012, 09:29:40 »
Относно новите мерки за опазване на пешеходците. Изкуствените неравности по платното за движение няма да са проблем за опитни шофьори и нови автомобили. Сериозно съм притеснен за пътниците в стари автобуси - съчленените Мерцедеси, когато преодоляват "препятствията". Кога ще стане усукване - на гърбицата, докато скоростта е ниска, на някой завой, наклон... :(

Лично аз намирам повдигането на пешеходните пътеки за неефективно. Какъв е смисълът? Ако някой се е залетял с 80 км примерно и има пешеходци върху пътеката залетелият се ще отскочи от гърбицата и пак ще удари пресичащите. Поне така си го представям. Според мен трябваше да сложат легнали полицаи на 10 метра преди пътеката.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 05.11.2012, 10:02:42 »
И легнал полицай да беше отново някой в 80 ще подскочи и то още по-зле. Тия с 80те никой не трябва да ги мисли - позволената скорост в града е 50 км/ч. На Цариградско няма как да сложат или на Околовръстното. Повдигнатите пешеходни пътеки са много по-удачно измислени по простата причина че по-ниските или коли с повече и по-тежки пътници няма как да удрят в гърбицата на пешеходната пътека,нещо което лично на мен ми се е случвало няколко пъти на легнал полицай.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #57 on: 05.11.2012, 14:49:47 »
Има разлика между легнал полицай и повдигната пешеходна пътека все пак. Не знам дали си виждал колко изоран е асфалтът между Военна академия и Орлов мост.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 05.11.2012, 16:43:19 »
Да, то има разлика между повдигната и ПОвдигната пешеходна пътека. Например по Г.М.Димитров ги направиха със сечение дъга и горе-долу са поносими за ходовата част, обаче пред УНСС е трапец и си е направо отврат.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #59 on: 03.06.2012, 13:20:42 »
Повдигнати пешегодни пътеки в София:

бул. Г. М. Димитров - при МГУ между бул. Св. Климент Охридски и ул. Никола Габровски (Дианабад, Студентски град)

бул. Г. М. Димитров - между следствието и бул. Цариградско шосе, двупосочно (Мусагеница)

бул. Г. М. Димитров - при ул. 172 между бул. Св. Климент Охридски и бул. Цариградско шосе в посока бул. Драган Цанков (Мусагеница)

ул. Никола Габровски - при кръстовището с ул. Тинтява (Дианабад)

бул. 8-ми декември - пред УНСС (Студентски град)

ул. Академик Борис Стефанов - при кръстовището с ул. Атанас Манчев, при "Баба Яга" (Студентски град)

ул. Академик Борис Стефанов - пешеходната пътека на Зимният дворец (Студентски град)

ул. Президент Линкълн (бившата ул. Обиколна) - при кръстовището с ул. Анастасия Димитрива, между бул. Овча купел и ул. Монтевидео (Овча купел)

ул. Президент Линкълн (бившата ул. Обиколна) - при касата на Топлофикация, между бул. Овча купел и ул. Монтевидео (Овча купел)

ул. Президент Линкълн (бившата ул. Обиколна) - при кръстовището с ул. Централна, в близост до магазин Лидл (Овча купел)

бул. Никола Петков - при кръстовището с ул. Паскал Тодоров, между бул. Цар Борис III и ул. Любляна (Княжево, Овча купел)

бул. Братя Бъкстон - при обръщалото на ТБ 2 (Бъкстон)

бул. Братя Бъкстон - при кръстовището с ул. Българска легия (Бъкстон)

бул. Братя Бъкстон - при кръстовището с ул. Иван Сусанин (Бъкстон)

бул. Братя Бъкстон - при кръстовището с ул. Вихрен (Бъкстон)

ул. Житница - при кръстовището с ул. Хайдушка поляна (Красно село)

ул. Житница - при входа на гараж Земляне (Красно село)

ул. Кюстендил - на кръстовището с улица Дойран, точно преди тролейбусната спирка (двупосочно) (Хиподрума)

ул. Кюстендил - на пешеходната пътека точно преди улица Битоля (двупосочно) (Хиподрума)

бул. Евлоги Георгиев - близо до пресечката с ул. Тулово, посока Орлов мост (Център)

бул. Евлоги Георгиев - между бул. Драган Цанков и ул. Гурко, двупосочно (Център)

бул. Драган Цанков - при БНР (Център)

бул. Йерусалим-  при спирката на бл. 6 (Младост 1)

ул.Филип Аврамов - срещу Палавници (Младост 3)

ул. проф. Александър Танев - до Лидл (Младост 4)

бул. Андрей Ляпчев - между ул. Жеко войвода и ул. Зелена поляна (Дървеница)

бул. Добринова скала - Люлин 2 при блок 264 и съответстващата а мястото спирка на МГТ (Люлин)

бул. Добринова скала - Люлин 4 при автобусната спирка при блок 402 (Люлин)

бул. Царица Йоана - Люлин 2/3 при пощенски клон 1336(централната поща на Люлин) и съответстващата на мястото автобусна спирка (Люлин)

бул. Захари Стоянов - Люлин 3/4 при спирка "Община Люлин" и улица 401 (Люлин)

бул. Захари Стоянов - Люлин 3/4 при спирка ж.к. Люлин 3 и улица 425 (Люлин)

бул. Джавахарлал Неру - Люлин 7 при ресторант KFC и блок 715 (Люлин)

бул. Проф. Александър Станишев - Люлин 1/2 при 26-ти ДКЦ (Люлин)

бул. Луи Пастьор - Люлин 9/10 при улица Ген. Никола Генев и съответстващата на мястото тролейбусна спирка (Люлин)

ул. Aтанас Узунов - при кръстовището с ул. Калиманци и ул. Иван Щерев (Гео Милев)

ул. Иван Димитров-Куклата - до автостанция Гео Милев (Гео Милев)

ул. Слатинска - до Лидл (Гео Милев)

ул. Боян Магесник - преди кръстовището с ул. Мъдрен (Гео Милев)

ул. Макгахан - до пазара в Хаджи Димитър (Хаджи Димитър)

ул. Мара Бунева - до кръстовището с ул. Одеса и едноименната спирка (Орландовци)

бул.Хан Кубрат - между Бели Дунав и Хр.Силянов, до общината/Фантастико (Надежда)

бул. Хан Кубрат - до Еуратек (Надежда)

Общо: 42 бр.

Нека да направим списък на всички повдигнати пешеходни пътеки в София, за да няма изненадани съфорумци с потрошени коли. До тук съм написал няколко, за да видите формата в който ще се публикуват. Пишете в този формат за кои други се сещате и аз ще ги премествам в първото мнение. Проверявайте първо дали вече не е писано за тази пешеходна пътека. Не коментирайте, а само спделяйте пътеките, които знаете и липсват в списъка.
« Last Edit: 23.02.2013, 22:29:52 by Dragon »