Author Topic: Повдигнати пешеходни пътеки  (Read 150710 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Повдигнати пешеходни пътеки
« Reply #440 on: 13.01.2020, 17:11:44 »
За сметка на това от лятото целия път от СОП през Драгалевци и особено в района на ВЗ Симеоново-Драгалевци е в повдигнати пешеходни пътеки. Особено на места, където кьорав пешеходец не се вижда да е е пресичал някога на това място. Съответно както беше казал един шофьор на такси преминаването на повдигната пешеходна пътека рязко вдига разхода на гориво и моментното натоварване на двигателя и едно, че се хаби излишно гориво и второ се вдига изпускането на ФПЧ по време на преминаване на повдигната пешеходна пътека.
Украйна, победа!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #441 on: 14.01.2020, 07:13:25 »
Което е напълно излишно да се случва. Да не говорим че амортизира всички превозни средства на МГТ. Пешеходна пътека на Вапцаров пред София ленд е безумие..., ако светофара не е работил, можеше спокойно да се отремонтира и да проработи. С тази пешеходна пътека, проблемите ще са още по-големи в бъдеще.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #442 on: 14.01.2020, 09:42:58 »
Ами според теорията държавата получава пари от тях. Аз действително видях, че секундите, в които автомобил преминава повдигната пешеходна пътека са с моментен разход от 30 до 50 л. на 100 км. Значи грубо ако за един ден една пътека изхабява сумарно по 1 л гориво отгоре, а то може да е доста повече това е около 1.30, че и повече приход от ДДСи акциз, че е знам точно колко са. Само от Драгалевци до Симеоновско са колкото броя спирки на 98, че и отгоре - значи да приемем 10 Лв. на ден от 1 път.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline iashu

• Маниак
    • View Profile
« Reply #443 on: 14.01.2020, 20:42:53 »
Ами според теорията държавата получава пари от тях. Аз действително видях, че секундите, в които автомобил преминава повдигната пешеходна пътека са с моментен разход от 30 до 50 л. на 100 км. Значи грубо ако за един ден една пътека изхабява сумарно по 1 л гориво отгоре, а то може да е доста повече това е около 1.30, че и повече приход от ДДСи акциз, че е знам точно колко са. Само от Драгалевци до Симеоновско са колкото броя спирки на 98, че и отгоре - значи да приемем 10 Лв. на ден от 1 път.

Нередно много се хващаш на показанието на един дисплей на един модел кола.
Коректен експеримент би било например да се мине без да се подава изобщо газ- ако преди пътеката си с 10 км/ч а след нея с 9 км/ч значи изкачването и отнема 1 км/ч от инерцията.
Но самият факт, че колите ще са намалили до 10 км/ч е плод на натискане на спирачки и последващо засилване...
Което не е лесно да се сметне колко е в гориво и хм... акцизи...

интересни сметки...
Хайде сега да сметнем колко по- ценен за държавата е един млад живот, който щеше да бъде спасен, ако пътеката беше издигната по- рано...

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #444 on: 14.01.2020, 21:21:08 »

Пълни глупости на търкалета са това.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #445 on: 14.01.2020, 21:55:08 »
Което е напълно излишно да се случва. Да не говорим че амортизира всички превозни средства на МГТ. Пешеходна пътека на Вапцаров пред София ленд е безумие..., ако светофара не е работил, можеше спокойно да се отремонтира и да проработи. С тази пешеходна пътека, проблемите ще са още по-големи в бъдеще.

Вариант е спирката на 88 и 120 да се премести до изградения подлез под Вапцаров (който междудругото е хубав, с осветление и асансьор). Преди 2 години когато сменяха тръбопровода, спирката беше преместена точно там. Тъкмо и разстоянието до гимназията е по-малко и учениците ще стигат по-бързо до гимназията.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #446 on: 14.01.2020, 23:05:41 »
Което е супер идея и най-накрая ще се реши проблема с преминаването.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #447 on: 15.01.2020, 10:27:25 »
Никакъв живот ме се спасява между Драгалевци и Симеоново щото няма хора пешеходци, а повдигнатите пешеходни пътеки са много. Има разлика дали има град около пътеката.
Казано по друг начин - общината не е сметнала за нужно да направи тротоари , които да стават за ходене, но е решила да сложи повдигнати пешеходни пътеки.

« Last Edit: 15.01.2020, 10:47:55 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline nivanov

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #448 on: 15.01.2020, 11:31:32 »
Никакъв живот ме се спасява между Драгалевци и Симеоново щото няма хора пешеходци
Аз живея в Симеоново и редовно ходя пеша и редовно виждам други пешеходци. Това че няма пешеходци поне в Симеоново е невярно (доколкото съм гледал като редовно ползвам 98 и в Драгалевци има, особенно надолу към гробищата). Иначе е ясно че пешеходната инфраструктура е в плачевно състояние, тротоарите са порутени или ги няма. И факт е че няма достатъчно изградени места за пресичане и всеки изчаква да минат колите и пресича където намери за добре (което трябва да се случва на пешеходни пътеки, повдигнати или не).

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #449 on: 15.01.2020, 14:05:32 »
Е и аз живея с един такъв пешеходец, който се чуди как да ходи без тротоари. Но чак да се нуждаят от повдигнати пътеки до Драгалевци ... Основната причина да се пресича е, че самите тротоари не стават за ходене  и може някъде тотално да е амортизиран и да не може да се мине през него. Защото причината да се ходи там е главно за разходка и се нуждаеш от тротоар по протежение на пътя. За пресичането и нормална пешеходна пътека е достатъчна.
При сега съществуващото положение се получават порции от коли, които се движат близо една зад друга и се забавят докато всяка от тях премине през повдигнатата пешеходна пътека. След тях идва друга порция от предходната. В час ПИК се създават условия за бавно придвижване, защото няма толкова силен трафик, но средната скорост на пътя се понижава.
Украйна, победа!

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #450 on: 15.01.2020, 22:22:34 »
Не е задължително да са повдигнати заради пешеходците. Може да е просто за да накара каращите бясно да намалят, а такива гъзари в тези квартали не липсват. Минавал съм от там и не изискват спиране, а минаване с нормална скорост от 30-40км/ч, така че освен ако след това не изрежеш колата и караш нормално, почти няма промяна в разхода.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #451 on: 18.06.2021, 23:31:36 »
В контекста и на горното, защо в обособвното трасе за тролейбуси и автобуси по Арсеналски има повдигната пътека?!  :blink: :help: :help: :help:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #452 on: 30.07.2021, 15:13:42 »
Пешеходните пътеки на бул. „Джавахарлал Неру“ при блок 715 и на бул. „Луи Пастьор“ при ул. „Ген. Никола Генев“ са преизградени без да са изравнени с тротоарите, явно за да ги няма отточните канали в краищата, които непрекъснато се запушват и създават проблеми. Сега само трябва да се коригират тротоарите, макар че това решение поне според мен не е най-доброто, защото първо трябва да си спуснеш детската количка(например) до края на тротоара и началото на пътеката, след което следва праг, а в скосението на тротоара се събира кал.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #453 on: 30.07.2021, 15:26:02 »
От около две седмици има нова повдигната пътека на Дондуков и ул. Малкара. Там по принцип много хора пресичат, вече официално. Все си мисля че можеше да мине и без повдигане, предвид интензивното тролейбусно движение.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #454 on: 30.07.2021, 17:27:07 »
На бул. Петър Дертлиев при бл. 639 има от две седмици нова повдигната пешеходна пътека, забравям все да пиша.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #455 on: 30.07.2021, 18:30:57 »
Пешеходните пътеки на бул. „Джавахарлал Неру“ при блок 715 и на бул. „Луи Пастьор“ при ул. „Ген. Никола Генев“ са преизградени без да са изравнени с тротоарите...

И на бул. Захари Стоянов, при Кооперативния пазар е нова. Предполагам, че и при първата спирка на 7-ицата ще я правят наново пътеката.
Доколкото знам е заради новите Шкоди в Надежда - закачат

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #456 on: 30.07.2021, 22:23:35 »
А ето тук, от вчера или днес са изградени първите, ако не се лъжа за София, т.нар. берлински възглавници.
https://goo.gl/maps/vM1a8fruwJ3NxdXb8

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #457 on: 30.07.2021, 23:03:40 »
Какво представляват въпросните берлински възглавници?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #458 on: 30.07.2021, 23:12:10 »
Какво представляват въпросните берлински възглавници?

Ширината им е такава, че автобус да минава безпрепядствено през тях, но автомобилите са принудени да нямалят.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #459 on: 30.07.2021, 23:44:12 »
Такива има в Загреб, и, смея да твърдя, че са доста по-ефективни. Но се слагат няколко метра преди пешеходната пътека.