Author Topic: Повдигнати пешеходни пътеки  (Read 150706 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Повдигнати пешеходни пътеки
« Reply #80 on: 14.11.2012, 00:59:08 »
Аз се чудя едно - наслагаха тия повдигнати пътеки където трябваше и не трябваше но не сложиха на място където винаги когато пресичам се прекръствам преди това - пешеходната пътека на Симеоновско Шосе преди спирка "Студенстски град" за линия 67 и 102. За мен на такива бързи булеварди е повече от необходимо да се сложи такъв вид пътека.
Е то там нямаше ли светофар наблзо? Нека г-н Гьорев да каже

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #81 on: 14.11.2012, 09:13:06 »
Нова на Президент Линкълн пред касата на Топлофикация .

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #82 on: 14.11.2012, 10:08:55 »
Тези пътеки са доста добри решения, но не са приложими на булевардите с трамвай, а има няколко такива опасни места по "Янко Сакъзов", "Шипченси проход" и други  :(

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #83 on: 14.11.2012, 10:43:20 »
Аз се чудя едно - наслагаха тия повдигнати пътеки където трябваше и не трябваше но не сложиха на място където винаги когато пресичам се прекръствам преди това - пешеходната пътека на Симеоновско Шосе преди спирка "Студенстски град" за линия 67 и 102. За мен на такива бързи булеварди е повече от необходимо да се сложи такъв вид пътека.
Е то там нямаше ли светофар наблзо? Нека г-н Гьорев да каже.
Очевидно става въпрос за спирката и пешеходната пътека до Юзината. Там са прослувутите неравности (плод на предишен експеримент). Светофари има на съседните спирки (при ул.21-ви век и при ул.Проф.И.Странски) и тази пешеходна пътека е една от най-опасните в цяла София. Асфалтът е нов, завой е, преди това има изнервящи участъци и често може да се засече кола с около 70 км/ч, при ограничение 40 км/ч.
Както знаете, категорично съм против недомислицата с гърбиците. За мен най-доброто решение е монтирането на стационарна камера с радар. След 2-3 месеца всички ще се влачат с 45-50 км/ч и проблемът е приключен.
« Last Edit: 14.11.2012, 10:47:35 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 14.11.2012, 10:50:11 »
Очевидно става въпрос за спирката и пешеходната пътека до Юзината. Там са прослувутите неравности (плод на предишен експеримент). Светофари има на съседните спирки (при ул.21-ви век и при ул.Проф.И.Странски) и тази пешеходна пътека е една от най-опасните в цяла София. Асфалтът е нов, завой е, преди това има изнервящи участъци и често може да се засече кола с около 70 км/ч, при ограничение 40 км/ч.
Както знаете, категорично съм против недомислицата с гърбиците. За мен най-доброто решение е монтирането на стационарна камера с радар. След 2-3 месеца всички ще се влачат с 45-50 км/ч и проблемът е приключен.

Именно за нея става въпрос - тя е точно между спирките в двете посоки и има някакви смешни неравностчета които никого вече не спират.За мен там баш гъбица си е най-удачна.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 14.11.2012, 10:56:49 »
То може и ров да изкопаят, може и тротоар с бордюри да направят вместо пешеходна пътека или пък лампички от коледна елха (нещо имам 6-то чувство, че тази ще е една от 4-те пешеходни аптеки на ЕКО, като тази на СУ). Въпросът е кое е най-умното и ефективно решение...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #86 on: 14.11.2012, 12:11:04 »
Именно за нея става въпрос - тя е точно между спирките в двете посоки и има някакви смешни неравностчета които никого вече не спират.За мен там баш гъбица си е най-удачна.
Ей, вие искате да изядете хляба на ченгетата от 7-мо РПУ. Доста често стоят на завоя и "заработват" за семейния си бюджет! Не стига, че им умря бизнеса на Г.М.Димитров при Софавто, ами искате до просешка тояга да ги докарате  :laugh:

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #87 on: 14.11.2012, 18:00:40 »
Аз като минах имаше знаци
Има знаци В26 и А18 (За допустима разрешена скорост 30км/ч и приближаване на пешеходна пътека). Трябва да има и А13 (за изкуствени неравности).

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #88 on: 14.11.2012, 22:58:25 »
На някои места са поставени точно знаците, но не навсякъде и е доста неприятно.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 15.11.2012, 00:30:46 »

Ще се влачат тези, които знаят и не са забравили.
Изкуствените неравности и радарите въпреки че имат една задача принципно - спазване на ограниченията. Но едното е превантивна, а другото последваща мярка и не са взаимозаменяеми.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 15.11.2012, 00:37:41 »
Веднага те контрирам - каква е гаранцията, че този дето не знае за камерата знае за гърбицата? Как точно гърбицата помага на пешеходец ударен със скорост 70 км/ч? Още по-зле, след като производителите на автомобили влагат милиони, за да правят проучвания и дизайн щадящи пешеходците при удар, дали този ефект се запазва при скока на колата от гърбицата върху пешеходеца?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 15.11.2012, 01:09:32 »
Реконтра - за неравностите има знаци и маркировка, за камерите - не.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #92 on: 15.11.2012, 01:44:35 »
ОК, с уговорката, че не е ясно колко се гледат знаците, то има и за ограничение знак ама... При 80, знаци ли да гледаш, трафика ли, за пешеходци ли... А на другите ми въпроси?

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #93 on: 15.11.2012, 03:51:51 »
Страничен въпрос - чий го чиниш с 80 точно на Симеоновско, като там ограничението е 50. Плюс 10 може, но плюс 30 е доста.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #94 on: 15.11.2012, 05:29:11 »
О, там е прав и хубав участък и има доста бързаци от елитните квартали, които обичат да се засилват, сигурно някои имат и антирадари или просто не им пречи да почерпят куките. От тази гледна точка е по-добре да има повдигнати пътеки, само някой оффроуд джип 4х4 би си позволил да мине с повече от 40 през такава неравност :help:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 15.11.2012, 10:10:59 »
Както вече писах асфалтът по Симеоновско шосе е ОК, след тапата на Семинарията и калъбалъка пред Макси/Фантастико хората се поизнервят и почват "да избиват" забавянето. Аз си карам с 60, по-висока скорост намирам за опасна точно там, но често прехвърчат около мен и с повече от 80 км/ч...

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #96 on: 15.11.2012, 10:25:16 »
Съответно камерата не би имала същия възпиращ ефект като гърбицата !
Малцинство са водачите спиращи преди гърбица . Повечето минават с бавна скорост и според мен ефекта от тях е по-скоро положителен .

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 15.11.2012, 10:29:50 »
Колкото и да са ти джобните едва ли няма да ти пука от 200-300 лв. глоба за 15 спестени секунди + загубата на време за оправяне на сметката към КАТ.
Но щом се кефите на ориенталските решение, с който експериментират върху нас - кефете се....

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #98 on: 15.11.2012, 12:39:42 »
Но щом се кефите на ориенталските решение, с който експериментират върху нас - кефете се....
Щом за теб държави като Германия и Швейцария са ориент - ОК :)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #99 on: 15.11.2012, 12:46:04 »
Щом за теб държави като Германия и Швейцария са ориент - ОК :)

В Германия и Швейцария повдигнатите пешеходни пътеки са направени по мъъъъничко по-различен начин, който изключва вероятността да си пробиеш картера например, отскачайки от тях... И изобщо допирните точки между нашите повдитнати пешеходни пътеки и швейцарските такива са сходни с приликите между магистрала Хемус и магистралата Мюнхен-Залцбург...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...