Имам информация, че новата транспортна схема ще влезе в експлоатация на 19-ти или 26-ти ноември, което означава че Шкодите и автобусите от 2-ра автоколона, които вървят по 61 ще бъдат оборудвани с валидатори, както Карсаните и Исузутата.
Наскоро коментирахме с познат шофьор кои са минусите на новата транспортна схема и той каза така: '' Според мен няма смисъл Бързите линии да минават през ж.п. гарата, защото това въртене, което ще правят е напълно излишно, при положение че когато идват от „Меден рудник”, могат да правят ляв завой от бул. „Иван Вазов” към бул. „Хр. Ботев” и да спират на спирката на 12А („Областна управа”), а когато идват от „Славейков” и „Изгрев”, могат да спират на спирката срещу Транспортна болница ''. Човекът изброи още много минуси.
На мен пък не ми е ясно как всички автомобили паркирани в джобовете на спирките, разположени на бул. „Тракия” в ж.к. „Славейков” ще изчезнат, за да може БРТ-то да се придвижва без проблеми. В „Меден рудник” също съществува този проблем (там също има паркирани автомобили по трасето на БРТ линиите). Трябва и да се обмисли вариант за закупуване на дълги Шкоди, защото Т2 няма да може да успее да побере хората, които се качват и слизат от 1-ва, 2-ра и 3-та спирка на 211 в „Меден рудник”.