Author Topic: Проект за Интегриран градски транспорт - Бургас  (Read 193923 times)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Предвижда ли се да се движи нещо по маршрута на закриващата се 4?

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Предвижда ли се да се движи нещо по маршрута на закриващата се 4?

91 и 92 ще се движат по "Гладстон". Останалите части от настоящия маршрут на 4-ката го покриват и другите линии. Ако искаш да стигнеш от "Запад" или "Трапезица" до "Демокрация", ще трябва да се прекачваш, но иначе липсата ѝ няма да се усети особено.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
трябваше да чакат между 5 и 7 минути, а в студеното време това не бе много удобно.

Това ме разсмя... В София се чака средно 15-20 минути.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Подовото отопление на спирките си е в изправност. Но вие се бъркате относно предназначението му. То не е да отоплява спирките, което няма как да стане при положение че спирките са от отворен тип. Неговото предназначение е при наличие на сняг и лед да бъде включено за да не замръзва настилката на спирките и да няма инциденти при слизане и качване в автобусите.
...Ето вижда се! Но Вие се бъркате, като мислите, че всичкият този цирк не е направен с цел прахосване на средства. Още отдалече беше ясно, че основната цел е раздуване, а оттам и откланяне на средства!
Разбира се веднага на изпълнителя ще се лепне обвинението... както винаги става най- нишестоящият е виновен, а подбудителите, с техните отлично създадени условия за това ще липсват!
Мнението не ми е насочено конкретно към даден потребител от форума, само се чудя, когато обвиняват, че не съм виждал хубавото, в такива дни като този, в които резултатите са повече от видни – къде в ''балона ИГТ'' да го търся, а и не само в този европроект!
За да не бъда обаче голословен, а по този начин някой да каже, че може на конкретно спирка да е станала авария, то бъдете сигурни че проверих още 4 такива, резултатът е пак без подово отопление! А за тропическата растителност, да не говорим!     
« Last Edit: 31.12.2016, 16:41:33 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По 3-ката днес поне две от колите са къси, което го отдавам не само на вероятно все още продължаващата зимна ваканция на учениците (която, като гледам прогнозата, може да бъде веднага последвана и от една дървена такава другата седмица), но и на двата ударени дълги Солариса, които временно са аут.
ДНес (поне за първа смяна) и трите 30-ки (опа 3- ки) са къси - 4179,82 и 3446. Като прибавим и 6- цата, по която се движат чистобялата Сетра 8572, 4103 и едното Интегро Кредисимо стават 6 коли. А това означава, че в момента липсват 13 дълги коли от нарядите - седемте Метростайла, които така и не съм видял в движение все още, както и стандартно заложените 6 дълги автобуса по линии 3 и 6.Започвам да се чудя, какво се случва с новодоставените авобуси?!

Освен това забелязах, че информационното табло на спирката срещу Краставицата в посока ж.п.гарата изписва, че на спомената спирка спира и автобус, движещ се по линия......13, без да бъде упоменато, след колко време автобус по линията ще спре на това място..
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
По 3-ката в делник се движат 4 коли, аз видях поне една дълга днес.

По 6-ицата си се менкат доста колите и най-странното е, че дори не се стараят да пускат Тедома, Конектата и О405Н-овете, а залагат предимно високоподови автобуси, включително туристици като Бовата 1286, която днес беше по линията. Същевременно 9657 е втори пореден ден 5-ица, а 4472 си даяни почти всеки след обяд по 18-ката.

91 и 92 продължават да се движат с едноцифрен брой пътници. Три поредни дни пътувам с 91 на връщане, и то в пиков час и от билковата до "Меден рудник" така и не се качваме повече от 5-има души. Вчера и във вторник дори дойде напълно празна маршрутката, но днес имаше прогрес - една жена слизаше, когато се качвах. Ясно беше, че с тези маршрути няма да се ползват много. Поне на хората, ползващи Т1 към "Меден рудник", ще им върши работа, ако се качват от билковата, стадиона или от езерото. Мнозина от тях обаче не знаят все още, че им върши работа, а и всеки път има питащи дали минава през селото или през комплекса.

Едит: от понеделник закриват 77 и вече ще се движи само чиста 7-ица с нов маршрут. Ето и съобщението на сайта на "БургасБус":

ПРОМEНИ В ЛИНИЯ № 7 ОТ 09.01.2017 Г.

Вследствие на извършен анализ на потребителското търсене и с цел повишаване ефективността на транспортната задача, „Бургасбус” ЕООД въвежда промени в маршрута и разписанието на  линия № 7.

От понеделник 9-ти януари автобусите, обслужващи линията до кв. Долно Езерово ще пътуват по следния маршрут:

от Автогара Запад – ул. „Сан Стефано” – ул. „Одрин” – Терминал Славейков – кв. Долно Езерово
от кв. Долно Езерово – Терминал Славейков – ул. „Одрин” – ул.” Сан Стефано” – Автогара Запад.
Линия 77 със спирки „Спортна”, „Сливница” и „Мария Луиза” няма да бъде обслужвана.

Пътниците, които желаят да направят връзка с линия № 7 до Северна Промишлена зона могат да ползват спирки Автогара Запад, „Дебелт” и „Гладстон” /на ул. „Сан Стефано”/, „Отец Паисий” /Вардар/, „Одрин” /до Елпром/ или Терминал Славейков.

В обратна посока – от Северна промишлена зона, могат да бъдат използвани спирки „Победа”, „Трапезица”, „Шейново”, „Дебелт” и Автогара Запад.

Промени се въвеждат и в разписанието на линията.

Повече информация за маршрут, спирки и възможни връзки с други линии, разписание и карта на № 7 може да видите на следния линк http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=5773.
« Last Edit: 05.01.2017, 18:43:39 by Bus_lover »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Като прибавим и 6- цата, по която се движат чистобялата Сетра 8572, 4103 и едното Интегро Кредисимо стават 6 коли. А това означава, че в момента липсват 13 дълги коли от нарядите - седемте Метростайла, които така и не съм видял в движение все още, както и стандартно заложените 6 дълги автобуса по линии 3 и 6.Започвам да се чудя, какво се случва с новодоставените авобуси?!
Достатъчно дълги Солариси бяха блъснати напоследък, като се прибавят към тези, които трябва да минат ТО/2 или някакъв ремонт, явно бройката спрени набъбва. Метро-Соларисите чакат оборудване с дисплеи и валидатори, вероятно заедно с Шкодите, така че няма как да излязат на момента.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
От следващата сряда се сбогуваме и с 13-ката, затова пък се разкрива нова линия - 11а. Доста трудно се научава новата транспортна схема от случайните пътници с тези непрекъснати промени, но поне повечето са за добро. Ето и съобщението от сайта на "БургасБус":

Нова линия 11А от 11.01.2017 г.; промени в разписанието на № 17

От 11.01.2017  г. ще бъдат въведени частични промени в транспортната схема на град Бургас. Измененията се предприемат след анализи на пътникопотока и потребителското търсене и имат за цел повишаване ефективността на транспортния процес.

От 11.01.2017 автобусна линия № 13, свързваща ж.к. Изгрев и ж.к. Славейков няма да бъде обслужвана. От същата дата – 11 януари ще бъде въведена нова линия №11 А, която ще осигури връзка между Терминал Изгрев и Терминал Юг по следния маршрут:

Терминал Изгрев – ул. „Петко Задгорски” (покрай бл. 15 и парка) – бул. „Никола Петков” – бул. „Стефан Стамболов” – бул. „Демокрация” – ул. „Булаир” – Терминал Юг и обратно.
Автобусите по линия 11А ще се движат от 05:00 ч. до 23:00 ч., като интервала между курсовете до 22:00 ч. ще бъде 15 минути, а от 22:00 до 23:00 – 30 минути . Разписанието ще се изпълнява ежедневно – от понеделник до неделя.

Също от 11.01.2017 г. се променя разписанието на автобусите за Крайморие.

Offline DVB_Racer

• Писател
  • **
    • View Profile
След толкова промени по номера и маршрути на линиите е редно да бъдат сменени схемите по спирките. Или все още промените не са окончателни.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не само. И информационната система в автобусите трябва да се обнови с новите връзки и липсващите вече такива. Иначе промените според мен са далеч от окончателни, явно се правят всевъзможни експерименти с маршрути и пътникопотока по тях.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вижте коя е най-новата промяна в транспортната схема

Поредна промяна в транспортната схема предвиждат от "Бургасбус". До дни автобус 7А, пътуващ от кв. "Лозово" ще стига и до центъра на Бургас. Досега рейсът извозваше пътниците до терминала в "Славейков", а от там беше необходимо да се прекачват на бързата автобусна линия.
"Планираме 7А да спира на терминал "Славейков", от там да преминава през ул. "Одрин", през "Билкова аптека" към автогара "Запад", сподели за Burgas24.bg инж. Петко Драгнев, управител на "Бургасбус".

Източник: https://www.burgas24.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Седалките от новите спирки на градския транспорт в Бургас започнаха да изчезват, ето причината!
Постепенно седалките от новите спирки на градския транспорт в Бургас започнаха да изчезват. Истинска мистерия бе за бургазлии защо месеци след поставянето им бяха демонтирани. Причината се оказа снежната виелица през последния месец и дъждовете, които съсипаха металните пейки по спирките. След като повечето бургазлии забелязали, че пейките или са ръждиви, или счупени, от Община Бургас взеха мерки. Стана ясно и, че ще бъде глобена фирмата изпълнител.
„Бургаският кмет разпореди на ресорния си заместник да бъде  предявена  претенция към фирмата изпълнител на спирките, и всички седалки с корозирало покритие ще бъдат подновени с нови, така че да отговарят на предварително обявените спецификации при доставката им“, заявиха от общината. Бургазлии могат да бъдат спокойни. До няколко седмици пейките ще бъдат отново монтирани по спирките на градския транспорт – нови и по-удобни.

Източник: http://bmt-news.com/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Много ми е интересно как вандалите нямат никакъв страх и трошат всичко ново, при положение че всички спирки в града и кварталите играят ролята на ''Вип Брадър''.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Който се возил на влакчета на ужасите, возил. От днес 6-ицата се обслужва от три от новите Солариси. Интересното е, че се движат и с пластмасови табели - дали нямат доверие на таблата им или е просто допълнителна предпазна мярка някой да не се обърка, че е Б1 или Б2? Сигурно в събота и неделя обаче по линията ще вършеят все още Мерцедеси и Сетри, поне докато не сложат новите валидатори по тролеи, маршрутки и кораби.
Moderator Plastikat: Глупостите маркирани в червено, следващия път ще бъдат директно изтрити! Това е форум за градски транспорт, а не сцена, за комици,ала Къци Вапцаров!
« Last Edit: 16.02.2017, 18:12:52 by plastikat »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
2017 година, а снимките по-некачествени от тия, дето ги правех 2012-та с Нокийката...  :neznam:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
2017 година, а снимките по-некачествени от тия, дето ги правех 2012-та с Нокийката...  :neznam:

Защото са правени с Нокийка от горе-долу това време. В момента нямам батерии за апарата.

Offline dakata

• Писател
  • **
    • View Profile
Кметът Димитър Николов даде срок до 22 февруари на "Бургасбус", в който ръководството на дружеството да предложи конкретни решения за разрешаване на транспортните проблеми, от които бургазлии се оплакват най-често. Те са следните:

- Решаване на проблема с липсата на валидатори в тролеите и маршрутките, което води до оскъпяване на пътуването;

- Свеждане до минимум необходимостта от прикачвания от едно на друго превозно средство, което води до удължаване на времето за пътуване;

- Съобразяване с искането да се удължат маршрутите на определени линии така, че да свързват отдалечените зони в града.

Кметът Димитър Николов аргументира своето решение със следното съобщение, публикувано в неговия фейсбук профил:

"В сряда изтича срокът, който дадох на ръководството на "Бургасбус" да ми представи конкретни решения на проблемите с транспортната схема в града, съобразени с интересите на гражданите. През двата месеца от въвеждането, тя трябваше да бъде адаптирана към спецификата на града така, че да е удобна за хората, но виждам, че това не навсякъде е факт. Има полезни промени, които се одобряват от всички и те ще бъдат запазени. Но, през това време се срещнах с десетки съграждани, четох много коментари в интернет, получих възражения и предложения, особено от жители на "Меден рудник". Така стигнах до категоричния извод, че транспортната схема не удовлетворява всички и сме длъжни да се съобразим с тях.

През годините ми като кмет, съм се ръководил единствено от убеждението, че всеки нов проект трябва да води към подобряване качеството на живот на моите съграждани.

Съзнавам, че проектът "Интегриран градски транспорт" е изключително мащабен и непознат за България и няма как неговото реализиране да не носи текущи проблеми. Но, идеята му не е само да се возим в нови автобуси, а схемата да е максимално удобна за жителите на всички райони. При наличието на толкова оплаквания, предимно от "Меден рудник", няма как да не реагирам. И в крайна сметка няма никакво значение тежката европейска експертиза и подготвеност на чуждестранните специалисти, консултирали проекта, защото знам, че не може да се реализират общи стандарти, без да са съобразени със спецификата на Бургас.".

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/30005

Явно в петък ще има нови линии.

Offline plamen_yambol

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
ПУСКАТ ТРИ НОВИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ, СВЪРЗВАТ „МЕДЕН РУДНИК“ ДИРЕКТНО С „ИЗГРЕВ“ И „СЛАВЕЙКОВ“
http://e-burgas.com/post/puskat-tri-novi-avtobusni-linii-v-burgas-svarzvat-meden-rudnik-direktno-s-izgrev-i-slaveykov-9521

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Тъжно. Простихме се с идеята да имаме модерна транспортна схема.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не е въпросът да е "модерна", а да е ефективна, т.е. да задоволява нуждите от транспорт на колкото се може повече хора!!!

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз и преди го бях казал, ама пак ще го кажа: не всичко в Бургас се върти около ш*баните Бързи линии, (само искам да вметна, че развиват най-висока скорост от около „Терминал Юг”, където няма светофари и напразно обикаляне) щото те вършат работа само на определени хора, предимно ученици и пенсионери! Може някои хора да ме упрекнат, но по мои наблюдения (понеже ползвам и трите нови линии), след пускането на експлоатация на линии 9, Б11 и Б12, услугата значително се подобри (няма мрънкащи хора, защото са доволни, че част от старата схема се върна), въпреки многото дублиране на линиите (последното, което искам е да сложат валидатори в маршрутките и Шкодите). :)

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Тъжно. Простихме се с идеята да имаме модерна транспортна схема.
Това се случи заради "топ" мениджърите на БургасБус и общината, които не можаха да направят обществената поръчка за валидатори в тролеите и маршрутките както трябва. А хората са си прави да протестират, че трябва да плащат двойно за пътуване с прекачване от тролей или маршрутка на автобус. С това идеята за пътуване с прекачване беше силно компрометирана. И ако същите тези "топ" мениджъри се ръководят от икономически съображения, а не някакви други, би трябвало след поставянето на валидатори в тролеите и маршрутките, линии Б11 и Б12 да изчезнат и да върнат 11А и 12А. Но това едва ли ще се случи.