Author Topic: Проект за Интегриран градски транспорт - Бургас  (Read 193936 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Обаче си има и минуси- примерно един от Соларисите е имал ПТП по време на пътуването  :rev: Все пак това са 2000км на автобус  :)

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Cvert няма търпение да излязат, де и половината от останалите да ги искаха толкова много ... Тези дни са сложили регистрация и на късите – не зная обаче дали всичките са пристигнали. Попаднах на два, които минаваха технически преглед – А 3922МВ и А 3926МВ. Добре поне че не ги нацвъкаха всичките с поредни номера, въпреки че може да се окаже как само първа цифра се разминава за повечето.
Според условията по договора за търга, бутилките за втечнен газ трябва да стигат за 400 км с едно зареждане, а изглеждат като обем два пъти по - големи от тези на Тедом -те. Най ми харесва разположението на ауспуха, горе на тавана.
Имам чувство, че специално тия, късите, са боядисани с някаква отразяваща боя по тавана. И на първите им показани снимки на 8 стр, и сега, включително и по - рано аз ги бях снимал с друг апарат, все се получава някакво отбляскване независимо от метео- условията. Ще видим дали и при други снимки ще се получава.

« Last Edit: 09.02.2013, 14:15:09 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Online bahner

• Маниак
    • View Profile

Неронов, какво ще прави на Орлов мост рейс за Бургас...
Аз също видях преди около два часа 3 автобуса на Орлов мост. Съжалявам много за качеството на снимките, но тези май наистина са информативни и затова ги качвам.
« Last Edit: 11.02.2013, 00:03:57 by mrav4o »
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Хубавите новини за бургаския градски транспорт не спират: по случай пускането в експлоатация на новите автобуси на 19-ти градският транспорт в Бургас ще бъде безплатен. Новината е от фейсбук страницата на кмета Димитър Николов:

Искам да съобщя, че през първия си работен ден – 19 февруари, новите ни 67 автобуса ще возят безплатно. Качете се, вижте ги и отвътре, усетете ги. Сигурен съм, че след това няма да ви се иска да пътувате всеки ден с автомобила, а ще ползвате по-често модерния обществен транспорт на Бургас.
Честито, бургазлии!

Само не разбрах кога ще се въведе новата транспортната схема на Бургас. Имам предвид бързите линии "Славейков"/"Изгрев" - ЦГЧ - "Меден Рудник". По този въпрос още нищо не се съобщава.
« Last Edit: 16.02.2013, 21:53:53 by peyodp »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Новите атобуси возят безплатно утре, министър Павлова идва за освещаването им
Един ден остава до тръгването на новите автобуси. На 19 февруари 67-те машини едновременно ще потеглят по улиците на града. Така бургазлии ще станат първите българи, които ползват 100 % чисто нови автобуси в обществения си транспорт. Днес, в 12 часа,  автобусите ще бъдат осветени на паркинга зад админситративната сграда на "Бургасбус". Специален гост на освещаването ще е министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Във вторник градският транспорт ще е безплатен.

"Искам да съобщя, че през първия си работен ден – 19 февруари, новите ни 67 автобуса ще возят безплатно. Качете се, вижте ги и отвътре, усетете ги. Сигурен съм, че след това няма да ви се иска да пътувате всеки ден с автомобила, а ще ползвате по-често модерния обществен транспорт на Бургас. Честито, бургазлии!", е написал кметът на Бургас в официалната си фейсбук страница.
Модерният автопарк е придобит по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран със средства на ЕС по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Общата стойност на проекта за интегриран градски транспорт е над 130 милиона лева и доставката на новите автобуси е една малка част от него. Предстои подобряване на инфраструктурата по целия маршрут на новата бърза автобусна линия, която ще минава през целия град от север на юг, като пътниците ще се придвижват от едната до другата крайна точка два пъти по-бързо от сега. Автобусите ще тръгват на всеки 3 минути, като джипиес система ще следи дали графикът се спазва. Те ще се движат в сегрегирани или в ленти със специален режим и другите видове превозни средства на пътя няма да ги бавят. Билетите ще станат електронни и ще имат различна цена, според това на колко дълго разстояние ще се пътува. Предвижда се дори въвеждането на такава услуга, с която чрез мобилния си телефон човек да може да се информира за движението на необходимия му автобус.

По проекта ще бъде изграден единен Център за управление на обществения транспорт, напълно ще бъде обновено автобусното депо на общинската фирма „Бургасбус” с дизел и метан станции, ще бъде построена модерна централна автобусна спирка, цялостно ще бъде реконструирана Автогара Юг, ще бъдат построени нова автогара в “Меден рудник”,  4 пешеходни надлеза и над 20 км.  велоалеи.

Източник: http://www.burgasinfo.com/news/view/5/38548/

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
Все едни и същи неща говорят за обновяването на депото, за новата бърза линия, за това, за онова, но никъде никой не се ангажира с определени срокове за тяхното изпълнение. Имаме 49 нови автобуси, които се движат на метан и ако в момента няма изградена метан станция в депото, в града ще настане пълен хаос със зареждането на необхдимото гориво. Лично аз си спомням как лятото на метан станцията на Лукойл в комлука заради два Тедома чаках повече от 20 минути да заредя колата, тъй като имаше липсата на налягане в машината... Така че силно се надявам този проблем да бъде отстранен скоро ако все още не е...

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
На сайта на общината има снимки от освещаването, съответно снимки на новите Solaris-и.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Днес се появи първият представител на соло-Соларисите - A3915MB, по линия 4. Качвам и видео; Интересно защо ли примигваше номерът на задното табло? :hm: Доколкото се вижда от клипа на IUKWIM, е излизал тестово и един от Соларисите Урбино 18 по 211, както и втори соло по 30.
« Last Edit: 18.02.2013, 17:09:30 by $h@IdEr »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Церемонията започна в 12 часа и автобусите бяха осветени от Сливенския митрополит Йоаникий, след което няколко от автобусите направиха обиколка на града с официалните лица. За да отрази събитието от Варна, специално беше дошъл колегата dj_the_bus, замествайки липсата на бургаските потребители на форума.

Да са честити на всички бургазлии и гости на града новите автобуси и дано да бъдат опазени от вандалски прояви!!! :fan:  :fan:  :fan:
Сега малко снимки плюс едно клипче от мен. :)

[ Invalid YouTube link ]

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
:arrow:  :fan:

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Днес се появи първият представител на соло-Соларисите - A3915MB, по линия 4. Качвам и видео. Интересно защо ли примигваше номерът на задното табло? :hm: Доколкото се вижда от клипа на IUKWIM, е излизал тестово и един от Соларисите Урбино 18 по 211, както и втори соло по 30.
Един съчленен и един соло автобус излязоха за обиколка из града с официалните лица и журналистите, останалите Солариси също излязоха, но за по едно кръгче, колкото шофьорите да ги изпробват извън гаража. Таблата им бяха набрани още по време на церемонията, но реално, нито един не е бил на линията, която е изписана на ел.таблото. ;)
Изгасването на номера на таблата се получава, в моментите, когато вади надписа "Честито бургазлии", от утре като тръгнат по линиите вече ще си работят нормално. ;)
« Last Edit: 18.02.2013, 17:57:14 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Тарзан изглежда много доволен от новата си придобивка  :D Айде със здраве да си ги ползваме .Утре е двоен празник -освен пускането на автобусите ,голяма част от легналите полицаи са премахнати , за щастие на шофьорите  :devil:
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Честито  :fan:

голяма част от легналите полицаи са премахнати , за щастие на шофьорите  :devil:

Да,и за нещастие на пешеходците  :qdosan:  :D

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Да са ни честити новите рейсове! Тази сутрин с колегата ku4eto се повозихме по 211 и 4. Лично на мен рейсовете ми харесват, возят доста меко и изглеждат достатъчно мощни. Един шофьор ми каза, че бързите ленти щели да ги правят през август. Дано му е вярна информацията! Няколко снимки: (И клипче направих, но нещо не може да се качи :()

« Last Edit: 19.02.2013, 13:51:06 by io_bs »