Author Topic: Аварийни, специални(спомагателен подвижен състав)  (Read 75989 times)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Все забравям да поздравя тези дни хората на Емо, които в началото на седмицата, на червено, първо направиха ляв завой от някоя от десните ленти на северното платно на Сливница по Раковски към Дондуков, после пак на червено пресякоха и южното платно на Сливница. Предполагам, работещите оранжеви буркани им дават това право! :)

Ирония ...?  :(
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Много мека, не искам да остана неразбран, че нападам и обвинявам. Но, определено, ми беше сюрреалистично това, което видях!  :rolleyes:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Винаги се пътува към авария така от както съществува Аварийната служба на трамваите (01. юли 1968 г.). Връщането е със стриктно спазване на ЗДвП.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
За съжаление преди години им отнеха синята лампа.  За цяла Столица - една аварийна , която освен , че отива на аварии , дърпа и паркиралите автомобили върху релсите , защото паяк за такива нарушения не се изпраща , или ако се изпрати , то ще е след час . През това време се трупа задръжка , която плаща предприятието , не нарушителя .
Някои от тук четящите ако намират това за нормално -  :euro:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Всъщност няма ли как да се върне сигнализацията на тази аварийна? По цяла Европа аварийните имат статут на спешни коли, и имат съответно синя или червена светлина и звукова сигнализация. Безумно е частни коли да имат такива сигнализации, а тази 1 аварийна да няма...

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Всъщност няма ли как да се върне сигнализацията на тази аварийна? По цяла Европа аварийните имат статут на спешни коли, и имат съответно синя или червена светлина и звукова сигнализация. Безумно е частни коли да имат такива сигнализации, а тази 1 аварийна да няма...

На другите места всички аварийни служби са подчинени на градските власти и имат единно управление и координация. При нас аварийните звена са организирани от операторите и нямат обща координация. Стига се до парадокси, които ако не са жалки ще са смешни. 
Синя (червена) сигнална светлина не може да имаме по горната причина. От гледна точка на Закона аварийните коли на операторите са частни. Ако се стигне (в бъдеще) до обединение на всички спешни и аварийни звена в София този проблем ще се изчисти, но пък ще възникнат други ...

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Къде се намира тази база?

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Offline comet

• Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
Днес засякох Магируса:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Доколкото знам типично за тази марка камиони и автобуси е че нямат радиатор и водно охлаждане а само въздушно. Интересно ми е как е решен въпроса с парното и имат ли въобще? Като ученик съм ходил на екскурзия с автобус Магирус-Дойц, приличащ на Мерцедес О 305 или О 307, нямам си идея точно какъв е бил.

Един колега от работата, пенсиониран шофьор ми разказваше че е карал автобус Магирус през 70-те на някакво предприятие и е бил много добра и здрава машина но наистина не е имал никакво отопление и е бил с въздушно охлаждане. Разправяше че зимата са мазали стъклата и разни елемнти със спирт да не замръзват.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Отоплението на подобни камиони с въздушно охлаждане е чрез "суха" печка, так е и при Татрата.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
На 10 януари 2017 е имало конкурс по продажба на скрап на:
  • 2х Форд Транзит - бус
>> С 7621 МТ, С 3822 РХ
  • 1х Форд Ескорт - лека кола
  • 1х Газ-53 - специален с повдигаща се платформа
>> СА 0345 АР
  • 1х Ифа-Мултикар - специален снегорин
>> СА 0323 АР
  • 1х Шкода Мадара - самосвал
>> СА 3594 АР
  • 1х Магерус-Дойц -товарен
>>СА 0898 АР

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Малко двоен пост правя, но ще се радвам ако ми кажете кое и какво да коригирам от списъка. Предполагам има много грешки, но информацията е насипна и съм я събирал от снимки и коментари тук и там. Сто на сто има превозни средства които липсват.

Идеята е в тази таблица да представя всички служебни камиони на Трансенерго, Аварийната служба, и превозните средства към депата. Видях че няма подобна таблица, и реших че ще е полезна за всеки който се интересува.
Единственото ограничение е, таблицата да е свързана с Електротранспорта и звената за поддръжка на ККМ и релсовия път, без Автотранспорт и техните подразделения.

Ето и таблицата с галерията със снимки под нея: Цък.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Рено се пише Renault! ;)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Шкодата СА 0338 АР по талон е "Кароса", а не Европа ...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Спомням си, че СЕ имаха една автовишка Беларус като тази:

http://transphoto.ru/photo/542638/
С нея се боядисваха стълбове, но не съм я виждал от доста време. Някой да знае нещо? Просто ей така случайно разглеждах галерията за Пазарджик в руския сайт и се присетих. Помня как 2008 г. с нея се пребоядисаха голяма част от стълбовете в „Люлин“ и мисля, че я бях мяркал пак може би 2015 г.
« Last Edit: 16.04.2017, 20:28:15 by AGENT 006 »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Такова чудо не съм виждал в София. Ако го няма в базата на Трансенерго, надали е и по депата. Може би отдавна е бракувана. Евентуално ако имаш регистрационния номер, можем да го проверим.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не, не съм си правил труда да го следя за съжаление. Помня също, че стрелата беше сребриста, основно беше тъмна, но това беше защото до голяма степен нямаше никаква останала боя, доколкото смътно си спомням. Изглеждаше много запусната. Идеята ми ако някой я помни в повече подробности да сподели повече информация.
« Last Edit: 16.04.2017, 20:40:48 by AGENT 006 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Жалко само, че към Люлин не ходя. Поне чат-пат ходя до Съдебна палата и пл. Македония и евентуално там може да ги мерна скоро.
И може да е оффтопик ама преди малко пред Халите видях един авариен червен Чавдар с един смешен комин в средата. Той за какво се ползва - за трамваи или за нещо друго?
Украйна, победа!