Не съм от Бургас и не познавам града, но обичам да се ровя по пътни карти (просто ми е интересно още от малък), а и сега със Стрийт Вю-то...

Ако аз бях на твое място, щях (както направих и сега) да огледам въпросния "голям" обиколен път преди Нефтохим. Стрийт Вю-то е от 2015 и на него виждам, че единствената проблемна отсечка (откъм евентуални дупки и неравности) би могла да бъде между магистралата и град Камено (там снимките са от 2012 и не е ясно какво е актуалното състояние, а на
едно място трябва да завиеш вдясно и да премостиш жп-линията). Камено не ми се струва чак толкова дълъг град (не повече от 2 км е, а и никъде няма да завиваш в него, само направо). След него снимките са от 2015 и на тях виждам прясно-ремонтиран път чак до ж.к. Меден Рудник. След Камено виждам едно малко село Братово, където трябва да завиеш наляво, минаваш по допирателната на село Горно Езерово (дори не виждам табела за населено място, тоест нямаш ограничение 50 км/ч), напълно заобикаляш Меден Рудник и "кацаш" направо на
този светофар (ако още съществува) Там наляво и след половин километър излизаш на едно кръгово, където си
по терлички вдясно без да се набиваш в самия кръг и да се въртиш в него. Оттам директно в Созопол. Всичко друго ми се вижда, в по-малка или по-голяма степен "набиване в/вземане-даване със" самия град Бургас - ако ще е така, по-добре си мини по "царските" булеварди, вместо да търсиш обходни някакви, където може да се набуташ някъде. Поне аз така бих постъпил.