Author Topic: Познайте каква марка е този автобус.... ?  (Read 185111 times)

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
Шасито е B10M. Пиши го Volvo B10M / Inbus.  :)

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Обърнете внимание и на това, че Волво и Скания нямат собствено производство на автобусни каросерии. Тоест те предлагат само ходовите части, а каросериите се произвеждат от други най-различни фирми. Примерно в Гърция има купища туристически автобуси Скания, които не са никаква Скания, а са си чист Икарус 398. Също "Сканиите" на Биомет са Иризар, мерцедесите на Ивкони са "Нохе", тази Скания, която тестваха в София през 1993/94-та беше с полска каросерия. Новите градски съчленени Волва също са полски и унгарски...
По рейс и по жена не се тича!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
В последно време мисля, че не е така и пускат и собствени разработки. Действат на принципа на МБ и МАН, които предлагат както собствени модели, така и шасита за доработка.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Айде познайте какъв е този, и аз нямам идея, ама изглежда интересен, предполагам е някъде от 70-те. До сега който и да съм питал, никой не е могъл да ми каже, а пък нямаше как да направя по-добра снимка.
« Last Edit: 19.10.2011, 23:53:30 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
С тоя автобус май много ви затрудних. Показах го на едни човек, с много дълъг стаж който разбира и даже той остана учуден и вика "Е те такова нещо за пръв път виждам"

Обаче научих нещо интересно-навремето, някъде края на 60-те и началото на 70-те сме имали някакви френски автобуси марка "Барейрос" или нещо подобно, които са били много луксозни за времето си. Лятото са пътували по автобусна линия от София до морето. За съжаление снимки няма никакви как точно са изглеждали и какво са представлявали, но дали пък този автобус, не е един от тях? Поне по описание ми прилича малко.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline atzah

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Не е Барейрос.
Ето ти го него
http://gtsofia.info/galerypics/Uploaded/MLK/117/00_00_0000/out19_1293088342.jpg

Това ми прилича на някoя от многото италински производители на каросерии от това време

Carrozzeria Orlandi, Menarini, Portesi, Officine Padane, Dalla Via, Autodromo, Barbi, Bianchi & CO, Mat-Mar, Garbarini

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Барейрос са испански. Когато се разтърсих из интернет видях с подобен дизайн, но определено не и същите. Най-вероятно е друга марка.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Предницата прилича, като на Барейрос, двата фара, решетката посредата и стъклата, приличат на някои модели, обаче назад прозорците и каросерията изглеждат различно. Освен да е някакъв поръчков модел Барейрос. За съжаление нямаме абсолютно никакви снимки на автобусите Барейрос у нас, освен този случайно заснет във филма, нито знаем колко сме имали, нито какви модели, нито пък в кои ДАП-ове ги е имало и дали сме ги имали в Софийските гаражи, нито пък инв.номера. Предполагам че това се дължи на времената, защото тогава е трябвало да се ограничат търговските контакти със западни страни, понеже това е западна техника, може би за това няма информация и снимки за тях от едно време, кой знае, само може да се предполага.

А дал пък не е някаква марка от третият свят? Там са характерни подобни шарени оцветявания, примерно да е произведен някъде в Иран, Израел, някъде там из третият свят.
« Last Edit: 30.10.2011, 22:11:50 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Къде си я прваил тази снимка? и почвам да се ядосвам, не трябва ли в тази тема да питаме неща, на които знаем отговора?!?  :angry: :P

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Във Велинград. Пихме бира с едно девойче на една пейка и това нещо беше под нас в едни двор :D

Са остава да съм снимал някакъв уникат, прототип, много рядък или някакъв поръчков модел :D
« Last Edit: 30.10.2011, 22:25:54 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
На мен ми прилича на Санос или Флайшер.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
Една загадка като за последно, за 2011г.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Аутосан, моделът трябва да е нещо от рода на Autosan A1010T DW, макар каросерията на твоята снимка да е по-висока. (снимки от Гуугъл).  ;) :P
« Last Edit: 29.12.2011, 23:37:36 by difian »

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
Чичо Гугъл помага ;) . Позна, а интересното е, че моделът се води Рамзес A1112T :king: .

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Браво! Що снимки на Jelcz изгледах..., пък то било Autosan :)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
За марката Гуугъл не беше нужен, даже дори полската регистрация не ограничи възмоцностите, попадал съм и преди на нея... За модела вече естествено тръгнах да търся...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Я да видим дали ще познаете, нарочно ги пускам като прикачени файлове да не проследят модераторите адреса  :devil:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Прилича ми на нов дизайн на Соларис.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Ее, прекалено бързо, АМЗ е :)