Poll

Държавен/общински или частен обществен транспорт

Държавен/общински
Частен

Author Topic: Концесионираните линии от МГТ  (Read 563068 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Концесионираните линии от МГТ
« Reply #1180 on: 27.01.2011, 15:59:11 »
Бившият началник ПАТ Република, който понастоящем се води начални на МТК или поне на градските им линии.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline 2657

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #1181 on: 27.01.2011, 16:01:07 »
той е директора на МТК.те държат линия 30 и 90 и са вносители на бмц за българия.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1182 on: 27.01.2011, 18:35:16 »
чух слух,че Костов ще загради задния плац в малашевци,където паркират мановете от квартала и ще паркира свой автобуси там.също така на митницата Костов бил имал съчленени бмц-та,който най вероятно са за спечелени от него линий.информацията ми е от шофьори от малашевци.някой ако знае нещо по-подробно нека каже.
Научи се да пишеш по-грамотно, надявам се, не е късно. Иначе, уточни на коя митница, утре мога да се разходя до тази при Централна гара и да огледам района. След като направиха Лидл-а в Х.Димитър, там май вече не паркират автобуси. На ул.202-ра по не ми се ходи, ама ако мислите, че и там има някакъв шанс... Ако всичко е за зелен хайвер, ще има наказания тук във форума...  :D

Offline 2657

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #1183 on: 27.01.2011, 18:50:26 »
смятам,че пиша достатъчно грамотно,а и не сме на училище да си гледаме правописните грешки.колкото до митницата,то не знам къде са.всичко което ми бе казано съм го написал.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1184 on: 27.01.2011, 19:20:33 »
Еми жалко, явно там си блял през прозореца, та сега сме длъжни да те търпим с тези линиЙ... :angry:

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1185 on: 27.01.2011, 19:26:42 »
Май другите два пакета все пак ще се поемат от Карат и МТК.
« Last Edit: 27.01.2011, 19:32:48 by radkov3 »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1186 on: 28.01.2011, 09:31:08 »
...тези линиЙ...
Много моля имената на Римските пълководци да се изписват с главна буква !  ;)

Offline don_angelitto

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1187 on: 28.01.2011, 13:19:39 »
Много моля имената на Римските пълководци да се изписват с главна буква !  ;)
Хаха :)

Само да добавя, понеже правилното писане ми е слабост - "всичко <запетая> което ми беше казано <втора ограждаща запетая> ..."

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1188 on: 29.01.2011, 01:20:22 »
Браво, така искам! Не може да не допускаме грешки, но съм го приел за кауза, поне да не се отдаваме на нехайството и посредствеността от чист мързел!  :angel:

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1189 on: 14.02.2011, 20:02:01 »
той е директора на МТК.те държат линия 30 и 90 и са вносители на бмц за българия.
Така е , но аз чух че автобусите са ИВЕКО на газ-метан, там около тях има станция където ще зареждат .
Спрете си просташките мнения !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1190 on: 13.03.2011, 18:25:14 »
Аз току-що се прибирам от едно каратско приключение. Качих на автобус номер 3 в 16:25 от яз.Пасарел. Вече беше претъпкано и едва се набутах вътре. Понеже автобусът беше 9039, нямаше проветрение, климатикът беше изключен, а люковете - затворени. Жегата беше непоносима, а смрадта няма да коментирам, вие сами ще си представите рейс, пълен с потни, некъпани старци туристи. Спирахме на всяка спирка, където автобусът се пълнеше още и още (не знам откъде се намираше още място). После висяхме в задръстване от Кокалянско ханче до Околовръстния (сетете се в тази тъпканица как се седи прав в 40-минутно задръстване, като преди това си се лашкал 25 минути в тъпканица и след това пътуваш още 25 минути). Просто без коментар... Не знам кво да кажа... Вие си правете изводите. Така е вече 2 години.
« Last Edit: 13.03.2011, 18:38:55 by Kaiser Kar »
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1191 on: 14.03.2011, 01:54:48 »
Аз току-що се прибирам от едно каратско приключение. Качих на автобус номер 3 в 16:25 от яз.Пасарел. Вече беше претъпкано и едва се набутах вътре. Понеже автобусът беше 9039, нямаше проветрение, климатикът беше изключен, а люковете - затворени. Жегата беше непоносима, а смрадта няма да коментирам, вие сами ще си представите рейс, пълен с потни, некъпани старци туристи. Спирахме на всяка спирка, където автобусът се пълнеше още и още (не знам откъде се намираше още място). После висяхме в задръстване от Кокалянско ханче до Околовръстния (сетете се в тази тъпканица как се седи прав в 40-минутно задръстване, като преди това си се лашкал 25 минути в тъпканица и след това пътуваш още 25 минути). Просто без коментар... Не знам кво да кажа... Вие си правете изводите. Така е вече 2 години.

Поне не остават по спирките хората без въобще да могат да се качат както се случва с 204 и 280 в момента....

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1192 on: 14.03.2011, 02:49:31 »
Преди около месец, както и есента станах свидетел на останали хора на една от спирките. И в двата случая валеше дъжд. Разликата е обаче, че 3 е на интервал 60+мин. и няма алтернатива, а 204 и 280 имат и алтернатива, и приличен интервал дори при задръстване. Не знам дали съм споменал, но Карат миналото лято даже не смениха празничното разписание с лятно и оставиха линията с 2 коли (в "Дружба" беше лятно време с 3 коли на 40мин., които бяха фул събота и неделя при съчленени автобуси). Само в първата година от концесията сложиха лятно разписание с 3 коли, но то беше неефективно, защото часовете на потегляне бяха невъзможни за запомняне и водеха до страшни обърквания(автото си го бяха измислили: 17:00, 17:40, 18:20, 19:00 и т.н.). Те първата година и пускаха по-добри автобуси на 3 и 5, ама сега почнаха кочините да пускат.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1193 on: 14.03.2011, 08:24:19 »
Не знам дали съм споменал, но Карат миналото лято даже не смениха празничното разписание с лятно и оставиха линията с 2 коли (в "Дружба" беше лятно време с 3 коли на 40мин., които бяха фул събота и неделя при съчленени автобуси). Само в първата година от концесията сложиха лятно разписание с 3 коли
Разписанията са единствен прерогатив на Столична община, която се разплаща с Карат на пробег, а не на брой пътници. Иначе ако зависеше от Карат, щяха да напускат автобуси през 5 минути (стига да им се плати), таман да не се претоварват возилата.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1194 on: 14.03.2011, 11:01:51 »
Ама лошото е, че на Карат не плащат. СО дължи към момента 14 млн. :blink: >:(

Трябва някой ден да не пуснат нито една кола по линиите без предупреждение, та да видиш как ще платят бързо, както стана миналия път...

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #1195 on: 14.03.2011, 11:34:52 »
Ама лошото е, че на Карат не плащат. СО дължи към момента 14 млн. :blink: :angry:

Трябва някой ден да не пуснат нито една кола по линиите без предупреждение, та да видиш как ще платят бързо, както стана миналия път...

Хахаха... Това като стане и Карат сами си скъсват договора за София :)
Я по-разумно и реално.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #1196 on: 14.03.2011, 11:45:37 »

Нямат сметка да спират всичко нали все пак трябва да имат някакви приходи.Виж да спрат да обслужват само 204 ще бъде удар в десетката - хем ще си имат вземания от другите линии хем ще приложат сериозен натиск за да си вземат 14те милиона:D

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1197 on: 14.03.2011, 11:47:21 »
Ама лошото е, че на Карат не плащат. СО дължи към момента 14 млн. :blink: :angry:

Я по-разумно и реално.
То и общината нарушава договора, но Карат ги търпят, нали?

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #1198 on: 14.03.2011, 11:54:00 »

Я по-разумно и реално.
То и общината нарушава договора, но Карат ги търпят, нали?

Карат могат по живо, по здраво да си ходят. Общината има все още капацитета да поеме линиите им.
А и те не играят от вчера с общината - 10 години вече са на едно хоро, знаят си номерата. Не ги жали - не ти плащат заплата за ходатайстване.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #1199 on: 14.03.2011, 12:24:53 »
Карат могат по живо, по здраво да си ходят. Общината има все още капацитета да поеме линиите им.
А и те не играят от вчера с общината - 10 години вече са на едно хоро, знаят си номерата. Не ги жали - не ти плащат заплата за ходатайстване.

Kakто и да са "спечелили" конкурсите и да са се докопали до този договор Карат нито работят благотворително нито си изпълняват задълженията по договорите некоректно,тъкмо напротив.Приятелите са приятели но пиенето е с пари...