Разсъжденията от рода на
Не, не питаме! Когато маршрутките са нелицензирани, те нямат място за превоз. Тъкмо БДЖ ще има повече пътници.
са прекалено първосигнални и само човек който не е пряко засегнат от проблема може да ги направи.
Лицензирани или не от този превоз има нужда.Той е с много предимства пред осталите и в момента е без алтернатива!С бусчетата получаваш бърз и удобен транспорт до Овча Купел за 30 мин а до Руски Паметник за по-малко от час!За човек който си цени времето и има по-високи доходи това е идеалния транспорт съответстваше на нещо като такси..Не ми пука дали са лицензирани или не за мен е важно да се прибера бързо и удобно!Какви са алтернативите??
Влак който се влачи едва едва и взима разстояние от 30 км за 50 минути + висене по гарите от време на време за разминавания и не знам си още какво.На всичкото отгоре този влак те стоварва на Централна Гара която в момента няма никакви адекватни транспортни връзки с която и да е било част на София!С този вариант получаваш и бонус преминаване през ароматно опиканите подлези.
Другия вариант е автобусна линия обслужвана от 3 превозвача на един път в пълен асинхрон един с друг , без ясно разписание (единия от 3те превозвача си изпълнява които курсове си иска и с каквито и превозни средства си иска) два от които те закарват буквално доникъде - автогара Овча Купел откъдето те очакват нови транспортни неволи с тм5 на който в пиков час пътуването е кошмарно а въпреки автономното си трасе времепътуването му е два пъти по голямо от автобус...Третия превозвач-да той ходи до централна гара и спира на Руски Паметник но за такова нещо като разписание,особено в посока Перник няма и следа.Това е и превозвача с най голямо времепътуване и средна скорост,най малко уважение към клиентите от страна на персонала и автобусите с които разполагат имат уникално калпава вентилация при което ако се запълни 100% от капацитета на автобуса температурата наближава 30 градуса при 10 отвън в сутрешните часове.... Е как човек да не се вози с маршрутка??И те си имат страшно много кусури ама няма никога няма угодия!
А относно въпросите във ваши постове-в момента няма бусове по линията Перник - Руски паметник но процъфтяват превозите с частни коли защото не само шофьорите на бусовете но и много цивилни се възползваха и сега возят с леки коли хората,не са малко и софийските таксита от Перник особено от фирма 9 12 80.
И нещо любопитно - мисля (не съм сигурен дали е това спирката но покрай линията изграждат перони) че в момента изграждат прословутата жп спирка Вардар но съм наистина изненадан от местоположението и -та тя е сред пустош!! Малко след гара Горна Баня е на 50 метра от моста където 111 и линията се пресичат,наистина не допускам метростанция Вардар да е на някакво допустимо разстояние от мястото на което сега се изграждат перони и навес...
П.С Може би не е най-правилното място на тази тема тук затова може някой който може да я премести в раздела за Перник или където намери за добре.