На 9986 едва днес му направих сефте-возене. Преди няколко дни чух разговор между ученици от строителния техникум, които всяка сутрин пътуват със 118А 07:30 от Почивка. Единият описваше на другия 9986 като "онзи, дето е на цветенца и с едни пластмасови седалки." Разказа за него как, като облегне на облегалката ключ, закачен на въженце, като спре автобуса на място и ключа почва яко да дрънчи.

Същото било и в "ония, дето приличат на него, те обаче са едни зелени, такива. На 121 дето вървят.". Днес се уверих в това. Щом спре на място, ако няма никой седнал на дадена двойка седалки и ако тя е от ония, дето няма вертикална тръба, която да ги свързва с тавана, почват така резонансно да вибрират, че се получава амплитуда от 2-3 см.

. Облегалките в горната си част са ръбести и супер неудобни, иначе като цяло ми хареса автобусът как вози и върви.

едит: Иначе ми стана интересно каква е тази странна практика. Казано е 301, 302, 305 и 321 ще ходят до Почивка и край. Нито те припарват до другите линии, нито останалите тролейбуси помирисват линия 86. Струва ми се ненужна тази практика... Освен това би било атракция някой ден да пуснат за 1-2 курса 525 или 506. Не че има достатъчен пътникопоток, просто като нещо куриозно, да привлекат вниманието на хората. За разписанието - коментарите, които пускахте предните 1-2-3 дни с тях съм съгласен на 100%.
едит: В инфраструктурно отношение за 83 до Почивка ще са нужни 2 кръстовки(евентуално и 3-та, да замени овехтялата настояща), 2 събирателни и 2 разделни стрелки плюс внимателно планиране и обмисляне как всички те да бъдат наместени над кръстовището Съборни/Антим/Речински. Евентуално и 1-2 стълба.