Author Topic: Източна част на София  (Read 62809 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Източна част на София
« Reply #60 on: 12.11.2006, 15:08:24 »
Quote from: bgpower
но за мен идеята която обсъждахме с Иван Асен също не би била лоша.
Дааа бе, ти виждал ли си Иван Асен в какво положение е, а ти искаш и ГТ да минава оттам :lol: За мен решението е Иван Асен да е еднопосочна, или пък да се затапи при Орлов мост и да се минава по другите улички в района

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #61 on: 12.11.2006, 20:05:02 »
Иван Асен първо се нуждае от спешен ремонт. След това от еднопосочност.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #62 on: 12.11.2006, 20:18:09 »
Няма как да се направи еднопосочна защото липсва втората посока. Освен ако не приемем за такава Омуртаг или Локалното на Цариградско. Все пак в частта Ракитин-Ситняково може без проблем да е двупосочно.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
« Reply #63 on: 12.11.2006, 23:39:38 »
Ремонта е ясен, него просто не го споменаваме. Говоря хипотетично. Ако е еднопосочна трябва да е такава към Орлов мост, а канала и ЦШ са добри алтернативи за обратната посока. Още повече, че в тази посока и двата големи булаверда след Орлов мост няма много задръствания.

С оглед идеята на СО да понамали двигението на ГТ по ЦШ, поне доколкото аз четох, мисля Иван Асен донякъде не е лоша алтернатива.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #64 on: 13.11.2006, 00:49:29 »
Quote from: bgpower
Ремонта е ясен, него просто не го споменаваме. Говоря хипотетично. Ако е еднопосочна трябва да е такава към Орлов мост, а канала и ЦШ са добри алтернативи за обратната посока. Още повече, че в тази посока и двата големи булаверда след Орлов мост няма много задръствания.

С оглед идеята на СО да понамали двигението на ГТ по ЦШ, поне доколкото аз четох, мисля Иван Асен донякъде не е лоша алтернатива.
Eми ако се разкарат паркиралите коли, има хипотетична възможност :lol:

Offline XpLiSi7

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #65 on: 16.12.2006, 01:43:20 »
Погледнете в тоя сайт какво искат да направят за решаване на транспортните проблеми на р.Подуяне
http://www.bsp-poduene.hit.bg/html/idaaeia...eieoeaoeae.html
Обърнете внимание на Т1 и Т2
1.Автогара “Изток” да бъде преместена от паркинга на спортен комплекс “Левски” на последната спирка на трамвай № 22 в кв. “Левски”

2.Маршрутът на тролей № 4 да бъде променен след моста “Чавдар”, вместо по маршрута на тролей № 2 (до ж.к. ”Х. Димитър”) по маршрута на тролей № 1 (до ж.к. “Левски Г”);

Според вас Т2 възможно ли е?

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 16.12.2006, 02:47:07 »
Quote from: XpLiSi7
Погледнете в тоя сайт какво искат да направят за решаване на транспортните проблеми на р.Подуяне
http://www.bsp-poduene.hit.bg/html/idaaeia...eieoeaoeae.html
Обърнете внимание на Т1 и Т2
1.Автогара “Изток” да бъде преместена от паркинга на спортен комплекс “Левски” на последната спирка на трамвай № 22 в кв. “Левски”

2.Маршрутът на тролей № 4 да бъде променен след моста “Чавдар”, вместо по маршрута на тролей № 2 (до ж.к. ”Х. Димитър”) по маршрута на тролей № 1 (до ж.к. “Левски Г”);

Според вас Т2 възможно ли е?

1. Това беше замисълът на Софиянски, обаче парите стигнаха само за обръщалка на селските автобуси и трамвая. Така или иначе пътникопотокът на междуградските автобуси не изисква към момента по-голяма автогара, а и тази на Герена е на доста по-удобно място от "Изток". Някой ден и това ще стане, разбира се, тенденцията е подобни съоръжения да се изнасят максимално към периферията на града- вероятно ще се комбинира с метростанция от трети лъч. Ако го доживеем  
2. Това не го вярвам. Жителите на "Хаджи Димитър" първи ще писнат, и с право. Не, че са по-зле в транспортно отношение от "Левски", обаче четворката си е нужна там, друг е въпросът, че ако враждебненци се уредят и с ТБ 1 става много лошо...  И не само заради "Левски", а и за останалите квартали, които обслужва- "Суха река", "Стефан Караджа" и въпросният "Х. Димитър".

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #67 on: 02.02.2007, 20:56:43 »
Аз предлагам пендел Гео Милев - СУ.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #68 on: 03.02.2007, 00:30:29 »
Quote from: Eliano
Аз предлагам пендел Гео Милев - СУ.
Знаем отдавна предложението ти  Не се приема ! Измисли нещо ново

sdfklndbmvsvf

• Guest
« Reply #69 on: 09.07.2007, 18:13:20 »
Quote from: conecto
Забравете за трамвай по Иван Асен, преди време от там е мнавал такъв (мисля, че номер 3) и живущите наоколо са били против това, заради шума. Затова и автобус 75 за кратко минаваше от там, после го преместиха. А за кварталите около Ботевградско шосе и сега има редовен превоз до СУ- 22. Метродиаметър 3 по Ботевградско за момента е ненужен, именно заради трамвая.
Е, били против, ама сега са за. Даже чух за блокиране на движението по улицата от двайсетина граждани.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #70 on: 09.07.2007, 18:36:27 »
Евалата, 404 е с готин маршрут през Слатина до Дружба 2. Добре го измислиха.

slavina

• Guest
« Reply #71 on: 30.07.2007, 18:40:06 »
А какво стана със стачката? Разбрах, че по-рано през тази година е имало стачка на ул. "Цар Иван Асен II" в София, по повод трамвая. 30 души са се опитали да блокират движението по улицата и са успели. Еваларка! И аз смятам, че там има нужда от трамвай, друг въпрос е, че пендел е най-доброто решение.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #72 on: 30.07.2007, 18:58:11 »
Quote from: slavina
А какво стана със стачката? Разбрах, че по-рано през тази година е имало стачка на ул. "Цар Иван Асен II" в София, по повод трамвая. 30 души са се опитали да блокират движението по улицата и са успели. Еваларка! И аз смятам, че там има нужда от трамвай, друг въпрос е, че пендел е най-доброто решение.
Брей, ненужно много народ.Да бяха паркирали три автомобила един до друг и щяха да постигнат същия ефект  Обсъждали сме го пендела, шансовете да се осъществи са 50:50. Кой знае какво ще му хрумне утре на Велизарии...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #73 on: 30.07.2007, 21:24:38 »
Quote from: difian
Брей, ненужно много народ.Да бяха паркирали три автомобила един до друг и щяха да постигнат същия ефект  Обсъждали сме го пендела, шансовете да се осъществи са 50:50. Кой знае какво ще му хрумне утре на Велизарии...
Ако измислят къде ще паркират и как ще минават колите по Иван Асен, може и да стане...само че не виждам как за момента

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 31.07.2007, 10:23:04 »
Quote from: ozzy
Ако измислят къде ще паркират и как ще минават колите по Иван Асен, може и да стане...само че не виждам как за момента

Единственият вариант е да се направи трасе в единия край на улицата и да изчезне едната страна за паркиране на автомобили
« Last Edit: 31.07.2007, 10:23:27 by etnies »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 01.08.2007, 01:22:16 »
Quote from: etnies
Единственият вариант е да се направи трасе в единия край на улицата и да изчезне едната страна за паркиране на автомобили
[/size]
Много ще трябва да се ограничават лейките от Пайнер и клиентите на Виктория.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
« Reply #76 on: 23.09.2007, 10:08:53 »
Абе за мен наистина трябваше в периода май-юни, когато Иван Асен така и така бе затворен направо да го затворят за един пълен ремонт.- Улицата се нуждае спешно, а и все пак е една доста важна артерия. Дали там трябва да има трамвай не съм убеден.

Поздрав,

Offline Пешеходец

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #77 on: 30.01.2008, 06:40:53 »
Моето предложение е да се направи цялостно едноколовозно трамвайно трасе от пам. "Васил Левски" покрай Ректората, Орлов мост и по ул. "Цар Иван Асен II" до бул. "Шипченски проход". Трамвай 20 да се движи по маршрут идвайки от "Гара Искър" по  бул. "Шипченски проход", бул. "Ситняково", гара "Подуене", пам. "Васил Левски", Ректората, Орлов мост, по ул. "Цар Иван Асен II" и нататък по бул. "Шипченски проход". Тази схема ще бъде актуална до изграждането на отсечката на метрото от ж.к. "Младост" към летището. Дава възможност за движение при малък времеви интервал. След време трасето ще може да се използва и двупосочно, но с голям времеви интервал.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #78 on: 30.01.2008, 11:55:29 »
Quote from: Пешеходец
Моето предложение е да се направи цялостно едноколовозно трамвайно трасе от пам. "Васил Левски" покрай Ректората, Орлов мост и по ул. "Цар Иван Асен II" до бул. "Шипченски проход". Трамвай 20 да се движи по маршрут идвайки от "Гара Искър" по  бул. "Шипченски проход", бул. "Ситняково", гара "Подуене", пам. "Васил Левски", Ректората, Орлов мост, по ул. "Цар Иван Асен II" и нататък по бул. "Шипченски проход". Тази схема ще бъде актуална до изграждането на отсечката на метрото от ж.к. "Младост" към летището. Дава възможност за движение при малък времеви интервал. След време трасето ще може да се използва и двупосочно, но с голям времеви интервал.
Там при Ректората има достатъчно задръствания, излишно е да има и трамвай. За Иван Асен да не говорим...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 30.01.2008, 14:37:20 »
Quote from: Пешеходец
Моето предложение е да се направи цялостно едноколовозно трамвайно трасе от пам. "Васил Левски" покрай Ректората
Пълен абсурд е тази отсечка да се товари с трамвайно трасе! Това е най-натоварената отсечка от вътрешния градски ринг и няма никакви възможности да бъде разширена.