Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 592947 times)

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #3160 on: 01.06.2022, 13:12:50 »
Тоя от 2016 също включваше такава клауза доколкото си спомням. Иначе по принцип нали би трябвало да им се плаща на километър, какъв е проблема да се променят линиите ако километрите са същите? Те даже това казват в онази статия.

Иначе да, естествено е да се мисли за пълна ревизия, но килкил и другите не го осъзнават. Аз измислих тая схема за 10тина минути само за да покажа колко е лесно да се направи нещо по-добро от това което имаме в момента. Доколкото за вървенето един зад друг, ще се направят бус ленти навсякъде където е възможно и ще се ограничи този проблем. Правено е в цял свят, ние тепърва откриваме топлата вода. Да не говорим че ако имаше някакъв нормален ГТ далеч нямаше да има такива задръствания както в момента.

А пък това че на някой ще му се наложи някога да смени два автобуса е нещо съвсем нормално в цивилизования свят и не пречи по никакъв начин. Реално каква е разликата дали ще чакаш 15 минути 29 или ще чакаш първи автобус до гарата 5 минути и втори от гарата още 5? Чакането е пак същото, и времето за пътуване няма да се промени. Ще имаш варианти и ще можеш да стигнеш навсякъде в града с 2 автобуса и минимално чакане. А сега можеш да стигнеш сравнително бързо единствено и само за където имаш директен автобус. 
Иначе на това, което съм начертал външната кръгова линия свързва смирненски и тракия директно, но все пак.
Даже и да се направят бус ленти, ще се намерят доста водачи на автомобили да карат там, в другите градове у нас е така. И това за прекачването не съм съгласен - така повече хора ще се ориентират към лични автомобили...

Offline mitakaailqka

• Маниак
  • Мразя чолаков! Мразя хебросбус! Мразя петко!
    • View Profile
« Reply #3161 on: 01.06.2022, 13:45:01 »
Хайде специалисте изброй градовете в чужбина в които си бил с какъв транспорт са, дай плюсове и минуси. Ти само ми мрънкаш тука като сърдита ученичка, вече веднъж те конфротирах, ако искаш мога пак, и престани с тая неактулизирана карта от eway да ни занимаваш. Начертай си твоя имаш 3D paint на компа, използвай го малко, че чертежа ти е за 2-ка. И моля не ни квалифицирай, защото за разлика от тебе аз с тоя ужасен транспорт пътувам от 2 клас. И помня и лошо и добро.  :P
Навсякъде където съм ходил е имало релсов транспорт, билети за време 1ч/24ч и интервали на движение по 10 минути до към 24:00(дори събота и неделя).
Та дори междуселския автобус до загребското летище и околните села беше на по-добър интервал от нормалните градски линии тука събота и неделя. Аз не знам за някой автобус тук дето да пътува от 5:00 до 24:00 на 35 минути празнично, пък още по-малко такъв дето ходи до околни села...

А кое е неактуализираното на картата? Та то освен някви добавяния на километри по последните спирки нищо не се е променяло от поне 10 години сигурно :D :D :D. Иначе ясно, няма какво лошо да кажеш за схемата, щом единственото нещо за което можеш да се хванеш е че е лошо начертана. :D :D :D.

Иначе честно казано аз пътувах с тоя ужасен градски транспорт от 5 до 12 клас, като напоследък само инцидентно се качвам. В последните 10 години не е мръднал хич, а ако е мръднал е по-скоро към зле. Винаги се е висяло свръх много време по спирките, винаги лятото е било 40 градуса в повечето автобуси, все ми се е налагало да сменям и да чакам по 30 минути 2 автобуса. Винаги след 18:00 и събота и неделя е липсващ. Да не говорим че с "пандемичните" разписания вече интервалите са дори по-разредени от когато използвах ГТ активно. Едно време се качваш в някой раздрънкан и горещ мерцедес, сега в раздрънкан и горещ щъркел.

Няма смисъл да си го причинява човек, всички в града са си взели коли, и с право, ГТ в Пловдив е загубена кауза докато не се направи някаква кардинална промяна.

Даже и да се направят бус ленти, ще се намерят доста водачи на автомобили да карат там, в другите градове у нас е така. И това за прекачването не съм съгласен - така повече хора ще се ориентират към лични автомобили...
Слагаш камери и яко глоби, кое му е сложното? Не е ядрена физика.

Иначе това е абсурдно за преориентирането, в момента автобусите са пълни почти изцяло с пенсионери и ученици. Те няма да слезнат от автобусите със сигурност. Останалите да не мислиш че всички пътуват с по един автобус? И да не мислиш че при нова система ще е 100% задължително да прекачваш? Все пак някои линии ще си останат в почти същия вид във всеки случай. Както в бургас като направиха новата схема реално 211 и 4 си останаха под друго име (Б1, Б2 и 11/12)

Сега ще ви дам два нагледни примера:
Примерно ако досега си хващал на автобус 29 на 10 минути(примерно) дето те кара директно от смирненски до тракия, а в новата схема липсва, ще се налага да смениш 2 автобуса на по-малък интервал(примерно 12 и 18 дето съм оставил на картата на 5 минути всеки), тоест ще си леко ощетен че трябва да сменяш, но реално като теглиш чертата времето ти за пътуване ще е почти същото.

А ако със сегашната схема си искал от Смирненски да идеш до Гагарин примерно, ти се налага да сменяш. Ще чакаш 10 минути 12 и после 15-20 минути 7/27, общото чакане е почти половин час. А в нова схема с по-малко линии и по-малки интервали ще чакаш 5 минути 12 и 5 минути 7, тоест чакането ти намалява с почти 20 минути, което е много много по-добре.

Тоест, това би съкратило с 20 минути пътуването Гагарин-Смирненски и би накарало хората на които им се налага да пътуват този маршрут да започнат да пътуват с автобус, вместо с кола, а същевременно това да не бъде в ущърб на хората, на които вече им се налага да сменят.

А да не говорим колко ще се съкрати времето събота и неделя ако има автобуси на интервал 10тина минути. Все пак ако ти се налага да сменяш в момента, само бог може да ти е на помощ. :crazy:

Ако се направи добре новата схема с бус ленти и всичко, целта е с автобус пътуването да е по-бързо или почти равно като време с автомобила, и да можеш да идеш навсякъде в града с 1 или 2 автобуса, всичките от които да се движат на често, вместо да си ограничен да можеш да стигнеш единствено до където имаш директна връзка.
« Last Edit: 01.06.2022, 13:48:54 by mitakaailqka »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3162 on: 01.06.2022, 17:20:14 »
Не знам,но добро впечатление ми направи,че един шофьор на една голяма Темса изчака да се качат хора,които тичаха за автобуса, и дори отвори първа врата,а имаше надпис ,,вратата не работи ", както и климатик.
Иначе по-горе беше споменато за транспорт от Смирненски до Гагарин - автобус 15 ходи до там.

Offline mitakaailqka

• Маниак
  • Мразя чолаков! Мразя хебросбус! Мразя петко!
    • View Profile
« Reply #3163 on: 01.06.2022, 18:06:09 »
Не знам,но добро впечатление ми направи,че един шофьор на една голяма Темса изчака да се качат хора,които тичаха за автобуса, и дори отвори първа врата,а имаше надпис ,,вратата не работи ", както и климатик.
Иначе по-горе беше споменато за транспорт от Смирненски до Гагарин - автобус 15 ходи до там.

Ебаси доброто впечатление малеее, да отвори вратата(която лъже че не работи) и да изчака хората да се качат???? :D :D :D :D :D :D :D :D И дори да е пуснал задължителния по договор климатик???????????????????? Не мога да повярвам, тоя шофьор е велик, направо медал да му дадат и да го правят почетен гражданин, нямам думи.

Направо не знам как може да се впечатляваш от нещо дето е абсолютно базово и тривиално. То е абсурдно шофьор да не отваря вратата и не пуска климатика ама в пловдивския т.нар. "транспорт" вече се впечатляваме от най-малката трохичка дето дадат за пътниците.... Стокхолмския синдром е много силен....

А иначе за 15, то не ходи баш до Гагарин ама айде. Примера беше просто за пример. Все пак ако примерно трябва от математическата до средата на Гагарин да стигне човек, с 15 е по-бавно отколкото да смениш 2 автобуса според гугъл, а и включва километър и половина ходене(17 минути) :D :D :D :D.  Вярно че ходенето е за здраве ама това е абсурдно.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3164 on: 01.06.2022, 18:47:10 »
Договорите с Дошко, Петко, Метко, Чолак и т.н. съвсем не е невъзможно да се анулират преди 2028-а. Както също и великият чичо доктор Ваньо Чомаков, дето ви ги  натресе тия, следва да го подпукат прокуратурата и съда....
По рейс и по жена не се тича!

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3165 on: 01.06.2022, 18:56:11 »
Ебаси доброто впечатление малеее, да отвори вратата(която лъже че не работи) и да изчака хората да се качат???? :D :D :D :D :D :D :D :D И дори да е пуснал задължителния по договор климатик???????????????????? Не мога да повярвам, тоя шофьор е велик, направо медал да му дадат и да го правят почетен гражданин, нямам думи.

Направо не знам как може да се впечатляваш от нещо дето е абсолютно базово и тривиално. То е абсурдно шофьор да не отваря вратата и не пуска климатика ама в пловдивския т.нар. "транспорт" вече се впечатляваме от най-малката трохичка дето дадат за пътниците.... Стокхолмския синдром е много силен....
Просто се случва рядко,а иначе в София често се случва автобусите или по-точно техните шофьори да не изчакват бягащи пътници.
Относно примера за 15 - не вярвам да си за 2-3 минути...
« Last Edit: 01.06.2022, 19:00:02 by Bulgaria111 »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3166 on: 01.06.2022, 19:44:09 »
Увеличени са цените до селата до Ягодово вече е 1,80, Катуница 2,10 и Караджово 2,50 лв. Хората са недоволни но кво им пука на Мера.
« Last Edit: 01.06.2022, 19:57:11 by KillKill »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3167 on: 01.06.2022, 20:33:50 »
И до Труд с маршрутката май вече е 2 лева. Иначе и аз не мисля това за нормално,още повече, че хората са набутани в щъркели (22) и микробуси. (5)

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3168 on: 01.06.2022, 20:44:09 »
Аз не знам кой нормален ще дава 5 лева на ден (отиване и връщане) от Караджово за да се вози в автобусите дето сега вървят на 22.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3169 on: 01.06.2022, 23:37:17 »
Може би тези,които нямат алтернатива. До Караджово няма влакове, има само до Ягодово и Катуница.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3170 on: 04.06.2022, 15:18:14 »
Другата седмица май в Сряда,ще подпишат анексите към договорите и ще се види кой какво взима/загубва.  :)

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3171 on: 04.06.2022, 15:46:39 »
Почти съм сигурен,че 10 ще се обслужва от друг превозвач - най-вероятно Мера,а 22 може да иде пак при Хеброс. Или пък 16. Но като че ли 22 е по-вероятно, защото е само 3 коли.
« Last Edit: 04.06.2022, 15:48:16 by Bulgaria111 »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3172 on: 04.06.2022, 16:27:16 »
Kops знае освен 10 кое друго ще им вземат на Хеброс. Може и 44 да иде при тях ще видим 😉.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3173 on: 04.06.2022, 16:58:24 »
Имат ли достатъчно автобуси, за да обслужват 44?

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3174 on: 04.06.2022, 20:54:48 »
Kops знае освен 10 кое друго ще им вземат на Хеброс. Може и 44 да иде при тях ще видим 😉.

Айде сега, аз съм знаел....
Преди време казах кой работи в ОКТ  :D
Истината е, че нищо не знам по въпроса, но тъй като хеброс са зле кадрово предполагам някаква замянка 2 за 1.
« Last Edit: 04.06.2022, 22:03:40 by kops »
Never let your dreams down!

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3175 on: 05.06.2022, 11:03:52 »
Има ли възможност да се направи размяна на линии от 2 различни договора - например Мера или някой друг да вземе 10 и 20, а Хеброс 16 или 44, въпреки че са от стария договор?

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3176 on: 05.06.2022, 11:16:01 »
Да за това се прави тази актуализация в договора под точка 12. Ако някой не може, да я дадът на някой друг линията. А че врътка има, точна каква е ще видим. :)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #3177 on: 05.06.2022, 12:20:44 »
Има ли възможност да се направи размяна на линии от 2 различни договора - например Мера или някой друг да вземе 10 и 20, а Хеброс 16 или 44, въпреки че са от стария договор?

Не линиите трябва да са от един договор.  ;)

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3178 on: 05.06.2022, 14:15:03 »
Къде я броиш Мера изобщо, защо искаш тя да взима още линии, много ти харесва как обслужва 16, 22, 36 и 93 ли? :D

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3179 on: 05.06.2022, 16:06:19 »
Къде я броиш Мера изобщо, защо искаш тя да взима още линии, много ти харесва как обслужва 16, 22, 36 и 93 ли? :D
Имах предвид да се разменят линии, например 16 или 22 да иде при Хеброс,а Мера да вземе някоя друга като 10. Иначе делник 24 се обслужва от нормални автобуси,мисля,че и 24 е на Меритранс.
« Last Edit: 05.06.2022, 16:08:15 by Bulgaria111 »