Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 592938 times)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #3180 on: 05.06.2022, 20:17:09 »

Имах предвид да се разменят линии, например 16 или 22 да иде при Хеброс,а Мера да вземе някоя друга като 10. Иначе делник 24 се обслужва от нормални автобуси,мисля,че и 24 е на Меритранс.

То от другият договор на Хеброс им остана 7,29,37 и 99, ако помня добре де.

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3181 on: 05.06.2022, 20:55:46 »
И 6 също.

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3182 on: 06.06.2022, 09:44:52 »
Имах предвид да се разменят линии, например 16 или 22 да иде при Хеброс,а Мера да вземе някоя друга като 10. Иначе делник 24 се обслужва от нормални автобуси,мисля,че и 24 е на Меритранс.
Линия 24 се обслужва от Петко Ангелов. Това на коя фирма се води официално договорът не е важно. 24 и 93 се водят на фирма Меритранс 2002, която е на Петко. 16 и 22 са на Меритранс 2017 която е на Татяна Златанова. Но явно между Петко и Златанова има много близки отношения и те са се разбали кой кое да кара. Към днешна дата на Златанови/Меритранс са 16, 22, 36, 93. На Петко са 24, 44, 66 и 116 и всички тези линии се обслужват от гаража в Тракия, който от край време е гараж на фирма Меритранс. Не знам дали всички линии имат един и същи шеф, нарядчик и т.н тук има хора които знаят повече нека да кажат ако имат информация.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3183 on: 06.06.2022, 13:47:12 »
А в такъв случай дали е възможно някой автобус от 16 да отиде временно на 116 примерно, въпреки че става дума за 2 различни фирми? Иначе като говорим за Петко, май е спрял курсовете до Перущица и Кричим.

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3184 on: 06.06.2022, 14:48:26 »
А в такъв случай дали е възможно някой автобус от 16 да отиде временно на 116 примерно, въпреки че става дума за 2 различни фирми? Иначе като говорим за Петко, май е спрял курсовете до Перущица и Кричим.
Предполагам, че си имат отделни началници на наряда, персонала и автопарка, все пак са си отделни фирми. Въпреки че са в един гараж и предвид отношенията им едва ли е проблем ако се наложи резерва примерно някой щъркел на Петко да излезе по линия на Златанова. Но има и разлика в качеството на услугата между двете фирми, автобусите на Петко като цяло са хубави, тези на Златанови често са някак мърляви и неподдържани особено тези по 36.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3185 on: 06.06.2022, 15:26:07 »
Да, голяма част от автобусите на Петко са добре запазени. Днес ми се наложи да пътувам в един от най-старите щъркели и не си личеше,че е на толкова години, в добро състояние беше.
Edit 09.06. Община Пловдив трябва да направи спешно нова обществена поръчка за междуградските автобуси, много от тях са спрени, предимно от пловдивски превозвачи.
« Last Edit: 09.06.2022, 18:58:01 by Bulgaria111 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3186 on: 09.06.2022, 20:32:38 »

Те и сега си ги менкат постоянно, не не ги е спрял курсовете просто е пуснал две новозакупени Темси Турмалин 7659 и 7660. ;) Заедно с един или два буса когато няма много хора. ;) Линията всъщно е към КЗТ и гарира в гараж Меритранс. ;) Спрени са курсовете до Царацово Дрита ги обслужва временно.

Линия 24 се обслужва от Петко Ангелов. Това на коя фирма се води официално договорът не е важно. 24 и 93 се водят на фирма Меритранс 2002, която е на Петко. 16 и 22 са на Меритранс 2017 която е на Татяна Златанова. Но явно между Петко и Златанова има много близки отношения и те са се разбали кой кое да кара. Към днешна дата на Златанови/Меритранс са 16, 22, 36, 93. На Петко са 24, 44, 66 и 116 и всички тези линии се обслужват от гаража в Тракия, който от край време е гараж на фирма Меритранс. Не знам дали всички линии имат един и същи шеф, нарядчик и т.н тук има хора които знаят повече нека да кажат ако имат информация.

Всъщност 16,22, 36 и 93 са към КЗТ, 24, 44 и 116 са към едната Меритранс, а 66 към другата. ;)

И 6 също.

Тя е от новият договор. ;)
« Last Edit: 09.06.2022, 20:35:19 by lud_pi4 »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3187 on: 09.06.2022, 23:47:06 »
не не ги е спрял курсовете просто е пуснал две новозакупени Темси Турмалин 7659 и 7660. ;) Заедно с един или два буса когато няма много хора. ;)
Наскоро бях на автогарата и трябваше да пътувам до там и бях там малко преди курса, но автобус нямаше,даже попитах на информация и ми казаха,че не пътува вече, а пътуват само тези,които са на и 45 минути (между другото понякога има и правостоящи в тях,но това вече е друга тема, както и,че спряха автобусите от Пловдив за Стара Загора, Сливен, Варна,Китен, Ахтопол и май Благоевград.) Иначе аз доколкото знам гаража на КЗТ и Петко е един и същ (като изключим този на околовръстното,където са 1,9,11,12,25 и 26).
« Last Edit: 09.06.2022, 23:50:17 by Bulgaria111 »

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3188 on: 10.06.2022, 13:34:15 »
Всъщност 16,22, 36 и 93 са към КЗТ, 24, 44 и 116 са към едната Меритранс, а 66 към другата. ;)
16, 22, 36 и 93 са към КЗТ Златанови/Меритранс 2017 на Татяна Златанова, която мисля че е дъщеря на старата собственичка на Меритранс или въпросната "Мера" за която говорихме по-рано и която доколкото знам отдавна вече не е в този бранш. А 24, 44, 66, 116, какво значи едната и другата Меритранс, каква е разликата между двете? :D Аз знам че са на Петко Ангелов всичките. И всички тези линии са в гаража на старата фирма Меритранс в Тракия. А иначе, според сайта на общината, 24 и 93 се водят на старата фирма Меритранс 2002, а 16 и 22 се водят на Меритранс 2017, т.е на КЗТ.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3189 on: 10.06.2022, 20:07:46 »

Наскоро бях на автогарата и трябваше да пътувам до там и бях там малко преди курса, но автобус нямаше,даже попитах на информация и ми казаха,че не пътува вече, а пътуват само тези,които са на и 45 минути (между другото понякога има и правостоящи в тях,но това вече е друга тема, както и,че спряха автобусите от Пловдив за Стара Загора, Сливен, Варна,Китен, Ахтопол и май Благоевград.) Иначе аз доколкото знам гаража на КЗТ и Петко е един и същ (като изключим този на околовръстното,където са 1,9,11,12,25 и 26).

Ако е бил почивен ден да тогава вървят само на Кричим на и 35 и 45, но през делничните дни са 4 фирми и са на 20 минути. ;) Хеброс, Родопи, Петко и Кричим. ;)

16, 22, 36 и 93 са към КЗТ Златанови/Меритранс 2017 на Татяна Златанова, която мисля че е дъщеря на старата собственичка на Меритранс или въпросната "Мера" за която говорихме по-рано и която доколкото знам отдавна вече не е в този бранш. А 24, 44, 66, 116, какво значи едната и другата Меритранс, каква е разликата между двете? :D Аз знам че са на Петко Ангелов всичките. И всички тези линии са в гаража на старата фирма Меритранс в Тракия. А иначе, според сайта на общината, 24 и 93 се водят на старата фирма Меритранс 2002, а 16 и 22 се водят на Меритранс 2017, т.е на КЗТ.

Тя старата Мария мисля, че даже, вече не е и сред живите, до колкото знам. Иначе КЗТ са двете и дъщери и зет и, тоест Костадин мисля, че беше Златина и Татяна, разликата е там, че те имат автобуси в консорциума, и приходите от тях са си за КЗТ, нищо, че Петко е лицето представител. ;)
« Last Edit: 10.06.2022, 20:11:14 by lud_pi4 »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3190 on: 10.06.2022, 21:20:46 »
Ако е бил почивен ден да тогава вървят само на Кричим на и 35 и 45, но през делничните дни са 4 фирми и са на 20 минути. ;) Хеброс, Родопи, Петко и Кричим. ;)
Преди не беше така, явно пандемията унищожи автобусния транспорт (поне в Пловдивско), защото и фирми като Хеброс Бус се отказват от някои линии, а Медилин май вече се отказаха от всички.

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3191 on: 12.06.2022, 10:35:36 »
Нищо не е унищожила пандемията- унищожи го некадърното управление, частниците и нежеланието за разумни и точни решения. Предупреждавах десетки пъти по общински съвети, че ще направят по- трудното, ако не вземат мерки. И така си и стана- пандемията почти свърши и хпрата се върнаха да пътуват, но не заради действията на общината, а заради скъпите горива. Предстои дълга и тежка борба с връщането от колите към автобусите, но няма да е от този общински съвет. Едно смислено нещо да беше направил Тотев- да пуснат няколко линии до полунощ и тия ги спряха. Вижте обещанията за транспорта на Здравко преди началото на мандата и вижте какво е изпълнил- едно голямо НИЩО! Герб хубаво трябва да си помислят дали искат да печелят Пловдив, защото със Здравко ще им е невиждано фиаско.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3192 on: 12.06.2022, 11:30:25 »
Общината трябва и да контролира Петко и Чолаков, а не само Дошков, защото например днес на 15 върви евро 5 щъркел от най-старите (0695 мисля),а това се случва прекалено често.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3193 on: 12.06.2022, 12:08:21 »
Уау Тотев направил нещо ли, та той е** мутера на транспорта тука. Добре, че с много зор и мъка си имаме вече общински оператор при това до няколко дни ще е с лиценз. Сега предстои най-дългата мъка, от къде да си набавим подвижният състав и парите по ОП-та. Иначе да, и моите съседи с баровските коли напоследък пътуват с автобуса, дори не знаят колко пари е билета. Но бензина закове ли 4-4,5 лв. Градски транспорт трябва да намали картите и цените и те сами ще се върнат хората. Но за това ни трябват едни 20-30 млн само за транспорт.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3194 on: 12.06.2022, 12:49:35 »
Днес един шофьор не даваше билети на пътниците, каза че нямал днес никакви билети и така хората му даваха по левче, а той не даваше нищо. Интересно ми е дали въобще ще отчита тези пари във фирмата,или Чолаков отново ще е на загуба.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3195 on: 12.06.2022, 12:53:49 »
А ти като видя, че не ви дава билет какво направи, гледа и слухтя или му направи забележка ??

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3196 on: 12.06.2022, 12:55:52 »
А ти като видя, че не ви дава билет какво направи, гледа и слухтя или му направи забележка ??
Поисках билет, но този шофьор на 21 каза,че не са му дали уж. Интересното е,че на никой не му беше даден билет, но на повечето пътници не им пукаше,а без билети няма да има евентуална застраховка.
Edit: Сега се сещам,че преди няколко седмици в медиите даваха един шофьор на същата линия,който не дава билети,но става дума за различен шофьор. Явно шофьорите на тази линия често си позволяват такива своеволия,едва ли наистина не им дават билети?
« Last Edit: 12.06.2022, 13:05:38 by Bulgaria111 »

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3197 on: 12.06.2022, 19:03:35 »
Преди не беше така, явно пандемията унищожи автобусния транспорт (поне в Пловдивско), защото и фирми като Хеброс Бус се отказват от някои линии, а Медилин май вече се отказаха от всички.
Ами това е бизнес в крайна сметка, и едва ли е толкова заради пандемията, заради нея пътниците намаляха но сега вероятно е повече заради скъпите горива, печалбите намаляват значително, както за хората е скъпо така е и за фирмите. :D Така че не е изненадващо че се отказват от все повече линии. Тяхната логика е - като нямат добра печалба, за какво да ги карат. За градският транспорт е друго, той вече си е социална услуга на общините и него винаги ще го дотират, а това че преди години общината го е дала на частни фирми по някакви причини е друг въпрос.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #3198 on: 12.06.2022, 21:35:44 »
Ами това е бизнес в крайна сметка, и едва ли е толкова заради пандемията, заради нея пътниците намаляха но сега вероятно е повече заради скъпите горива, печалбите намаляват значително, както за хората е скъпо така е и за фирмите. :D Така че не е изненадващо че се отказват от все повече линии. Тяхната логика е - като нямат добра печалба, за какво да ги карат. За градският транспорт е друго, той вече си е социална услуга на общините и него винаги ще го дотират, а това че преди години общината го е дала на частни фирми по някакви причини е друг въпрос.
Доколкото знам се субсидират и градските линии, и междуградските, но не съм напълно сигурен, нека някой,който е по-запознат да разясни. Иначе градския транспорт на Пловдив е много по-добър - от години не е имало закриване на линия,а при междуградския транспорт положението е толкова зле,че пловдивчанин вече не може да отиде на море,ако няма личен автомобил. И други линии са закрити,но давам пример най-търсените. И това при наличието на много пловдивски транспортни фирми.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #3199 on: 16.06.2022, 21:25:30 »
М2 ще е с 2 коли от Автогара Родопи до Летището без да влиза в Крумово.