Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 873807 times)

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #6360 on: Yesterday at 14:51:46 »
Нали прекрасните фирми ги чистят, то не беше персонал, нови мивки, али бали. С боклука от Швеция си стоят някои, да не говорим, че до сега трябваше да има санкци за автобусите с реклама, липсващите климатици,нямат камери още, неспазването за 1 и 6 да бъдат 100% нисък под, а не нисък вход. Ама, да си мълча, че пак ще излезна лошият.

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6361 on: Yesterday at 14:57:00 »
Като гледам на 1 сега вървят основно Солариси, които НЕ са с изцяло нисък под. :D Мановете от 1 пък са разпръснати по 9, 11, май и на 6 има и т.н, макар че и на 1 има още някой останал.

Offline lol4o

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6362 on: Yesterday at 16:10:21 »
Нали прекрасните фирми ги чистят, то не беше персонал, нови мивки, али бали. С боклука от Швеция си стоят някои, да не говорим, че до сега трябваше да има санкци за автобусите с реклама, липсващите климатици,нямат камери още, неспазването за 1 и 6 да бъдат 100% нисък под, а не нисък вход. Ама, да си мълча, че пак ще излезна лошият.
Като цяло много замлъкнаха тези, които очакваха, че новият договор ще е панацея. А нарушенията хич не са малко - то не са щъркели и спринтери по 17 и 222, стари реклами по мърляви, очукани автобуси с повече плексиглас от стъкло, неработещи климатици, липсващо видеонаблюдение, неизпълнени курсове. Движат си се и таратайките на Хеброс по 99, които не са част от предложението на консорциума, и 6625, който просто няма шанс да е Евро 5.

Не съм смятал, но едва ли достигат и 40-процентовата квота за чисти превозни средства, предвид че сигурно половината от сканиите още не са излизали, а от 30 солариса къде излезнат 15, къде не.

Нека си се радваме на няколкото контролера за табели и електрическите сакатлъци, толкова за 16 милиона на година. Предните договори при такива нарушения ги бяха прекратили, а?

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #6363 on: Yesterday at 16:39:42 »
Щъркели има и на 21, особено почивните дни.
Като гледам на 1 сега вървят основно Солариси, които НЕ са с изцяло нисък под. :D Мановете от 1 пък са разпръснати по 9, 11, май и на 6 има и т.н, макар че и на 1 има още някой останал.
Някои Манове са резерви, а що се отнася до 1 днес са само три Соларисите. На 6 също ежедневно има Манове, които не са с нисък под, 2711 например.

Offline pldbus

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6364 on: Yesterday at 16:55:18 »
И на 21 има поне два сини Солариса, събота на 21 имаше евро 6 щъркел, а на Дрита по принцип са само евро 5, така че автобуси на Петко редовно се движат и по линиите на Дрита, предполагам под наем. На 21 се движи и една Сетра, и няколко от метановите Манове, на 222 основно Манове мисля, не знам дали там има щъркели делник и други автобуси. Не знам дизеловите Солариси на Дрита движат ли се, скоро не съм засичал май. Поне на 17 сега щъркелите са намалели тъй като старите бараки Мерцедес се завърнаха на линия след лятната ваканция. Иначе и на мен ми се струват малко метановите Солариси и Скании и се чудя защо не са повече от тях на линия.
« Last Edit: Yesterday at 16:59:22 by pldbus »

Offline lol4o

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6365 on: Yesterday at 19:23:36 »
И на 21 има поне два сини Солариса, събота на 21 имаше евро 6 щъркел, а на Дрита по принцип са само евро 5, така че автобуси на Петко редовно се движат и по линиите на Дрита, предполагам под наем. На 21 се движи и една Сетра, и няколко от метановите Манове, на 222 основно Манове мисля, не знам дали там има щъркели делник и други автобуси. Не знам дизеловите Солариси на Дрита движат ли се, скоро не съм засичал май. Поне на 17 сега щъркелите са намалели тъй като старите бараки Мерцедес се завърнаха на линия след лятната ваканция. Иначе и на мен ми се струват малко метановите Солариси и Скании и се чудя защо не са повече от тях на линия.
От дизеловите солариси в момента се движат максимум три - 0091, 0093 и 6944, който излиза понякога. Дрита имат само четири собствени щъркела, другите са си собственост на Петко и, също като трите метанови солариса, се пишат командировани при Дрита. Според мен едва ли са под наем, понеже линиите са си на Петко и Дрита официално не е негов подизпълнител.

Точно по 17 делник почти винаги има поне четири щъркела, а на 222 и делник е поне един, повечето дни дори са повече по мои наблюдения.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #6366 on: Yesterday at 21:18:29 »
И някои сини Солариси са мръсни, пътниците ги мърсят и няма кой да почисти.

Пътниците не вкарват прах и да го слагат по перваза на прозореца и после да го размазват, или под седалките и по тавана, нито пък са разхлабили спирачки и ремъци, и полуоски за да свирят и лопат. ;) Кака да няма нали са 3 групи в чиирите, и петко се тупаше в гърдите, че мръсен автобус и такъв без работещ климатик нямало да напусне гаража.

Изискването е да бъдат 100% пригодени за инвалиди всички коли, не изцяло нисък под. ;)

6944 почти всеки ден е на 222, на 17 от 9 коли поне 5 са щъркели, на 222 поне 3 са щъркели, и поне по два мерцедеса без клиамтик всеки ден са на линия, главно 0102, 0105 и 0108 като два от тях са на 222, с 0016 и 0017 другите са 0093 и два или три щъркела да не кажа, че 7223 всеки ден е на 222, 7425 на 17 заедно с 7218, 8314, 15, 7233 който е бивш чолашки, днес даже и 7225 беше на 17. Такаче днес на 17 бяха 6 щъркела с 5024 и 0108. Не са на линия защото не могат да тръгнат те и метановите мерцедеси от 10 вървят 9, като всеки ден са на линия макс 4, като на 99 през ден някой е в бокса и се заменя с друг такъв. Важното е по догоовр, да се водят, че ги има за да може бараките по 37 да се водят екологично чисти, и като Скании.
« Last Edit: Yesterday at 21:28:20 by lud_pi4 »

Offline koisumaz

• Наистина съм луд
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #6367 on: Yesterday at 21:42:29 »
Пътниците не вкарват прах и да го слагат по перваза на прозореца и после да го размазват, или под седалките и по тавана, нито пък са разхлабили спирачки и ремъци, и полуоски за да свирят и лопат. ;) Кака да няма нали са 3 групи в чиирите, и петко се тупаше в гърдите, че мръсен автобус и такъв без работещ климатик нямало да напусне гаража.
Да, но си хвърлят опаковките/бутилките от храни и напитки, дори и патрончета съм виждал. От доста месеци си стоят в някои Солариси.
Важното е по догоовр, да се водят, че ги има за да може бараките по 37 да се водят екологично чисти, и като Скании.
То на 37 беше планирано да има зелени Скании, ама после съобщиха, че заради паветата няма да се движат там, явно до последно ще вървят Мерцедеси там.
« Last Edit: Yesterday at 21:49:02 by koisumaz »