Author Topic: Информация за метрото  (Read 269859 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Информация за метрото
« Reply #160 on: 13.03.2009, 21:16:26 »
Студентски град като наименование отпадна, Метростанцията граничи с Дианабад, Мусагеница и Изгрев (или Изток). Реално.. граничи и с район Студенстки, но това е доста косвена връзка, за да се сметне за реално обслужваща района, защото Студентски град ще ползва метрото само при наличие на прекачване на него от А94, 280 и частично от А88.

Въобще не става въпрос за Дианабад. МС 11 е на границата на Мусагеница и Младост 1  :bb:
Не, МС 12 е на границата между Мусагеница и Младост 1

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #161 on: 14.03.2009, 02:59:13 »
Ъм... инфото от тази статия е дъвкано няколко пъти, ама пък има много снимки от учението на К. Величков, затова я пускам във варианта й от пресцентъра на МВР:
http://www.mvr.bg/show/index.asp?dat=200404&nom=122

Offline s_o_kv_v_zp_l_s_o

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #162 on: 14.03.2009, 20:20:43 »
Нали тези стълби, които се виждат, не са за връзка на касовата зала с перона, а е връзка м-ду. самоте перони?
Доколкото знам връзката м-ду. касите и пероните се осъществява само и единствено с асансьори и ескалатори.

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
« Reply #163 on: 14.03.2009, 23:01:40 »
Задължително е да има и стълби. Я си представи при пожар или земетресение какво ще стане... от къде ще излязат хората?
UPP@UIC

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #164 on: 15.03.2009, 02:25:49 »
Да, няма да е проблем, естетствено. Проблемът е само за трудноподвижните хора, които с неухота ще тътрузят нагоре и надолу по стълбите.

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #165 on: 15.03.2009, 02:37:05 »
Да, няма да е проблем, естетствено. Проблемът е само за трудноподвижните хора, които с неухота ще тътрузят нагоре и надолу по стълбите.

охота (желание) -> неохота (нежелание). Думата е руска, но ако се ползва трябва да се изписва правилно. Разбира се, най-добре си е на български.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #166 on: 15.03.2009, 03:14:46 »
Трудноподвижните хора се движат не с нежелание, а по-скоро с мъчение. За съжаление не само в метростанциите, а кажи-речи навсякъде - къде се полагат грижи да се облекчава преминаването им, изкачването им и изобщо движението им? Метрополитенът ни наистина не прави изключение. Но пък и как по-различно може да се структурира инфраструктурата му, за да е удобно за трудноподвижните хора?
« Last Edit: 15.03.2009, 03:22:04 by KRUPA »
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #167 on: 15.03.2009, 03:21:55 »
Трудноподвижните хора се движат не с нежелание, а по-скоро с мъчение. За съжаление не само в метростанциите, а кажи-речи навсякъде - къде се полагат грижи да се облекчава преминаването им, изкачването им и изобщо движението им? метрополитена ни наистина не прави изключение. Но пък и как по-различно може да се структурира инфраструктурата му, за да е удобно за трудноподвижните хора?

Метростанция Младост 1 (без кв/жк или кавички) трябваше да е с централен перон. Това е станция на която много пътници ще се прекачават от едната посока към другата - например от летището/дружба/цариградско шосе към младост/бизнес парка. За тях не е помислено какво остава за трудно подвижните хора. А какво остава да ги таксуват втори път.

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #168 on: 15.03.2009, 22:59:21 »
Какво мислите за логото?
Защо ли го смениха ??? Предното лого беше много по-хубаво, от където и да се погледне.
На 1-вата снимка се вижда ЛОГОТО ПРЕДИ
на 2-рата Също
на 3-тата и 4-тата е сегашното.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #169 on: 15.03.2009, 23:01:23 »
Логото се смени за да може "М"-то да се разчита по-лесно. Така поне твърдеше преподавателката ми по дизайн, която май доколкото разбрах е участвала в разработките.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #170 on: 15.03.2009, 23:10:03 »
И явно с право.
На мен новото лого винаги ми е харесвало повече. По-разбираемо е. :rolleyes:
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #171 on: 15.03.2009, 23:11:49 »
Е какво му е хубавото. "М" и стрелка надолу отделно , а старото хем е "М" хем е и стрелка като се загледаш.

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #172 on: 15.03.2009, 23:14:40 »
     На мен двете ми харесват - трудно ми е да преценя кое лого е най-доброто. Най-много ме кефи силуетът на нашето лого на входовете на подлезите. Смея да твърдя, че нашето лого е най-симпатичното в света !!!
     Чакам с нетърпение да го сложат на входовете на СУ и на фона на университета ще е супер-гледка.
     За смяната на логото с първото все ми се струва, че е заради логото на асансьорна фирма, която има същото, като на метрото, че и двойно - обърнато нагоре. Ако нещо не са го лицензирали...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #173 on: 15.03.2009, 23:24:45 »
Новото лого е по-хубаво според мен. Много по-ясно се чете и разбира.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #174 on: 15.03.2009, 23:25:03 »
Е какво му е хубавото. "М" и стрелка надолу отделно , а старото хем е "М" хем е и стрелка като се загледаш.
Там е работата, че на старото нито се различава М, нито е ясно какво е...
Новото сякаш ти казва : " За метрото  надолу " :rolleyes:
Все пак си е въпрос на вкус.
Но, навсякъде по света, където използват термина "метро" се стремят да стилизират, но и да откроят ясно буквата "М" .
И за да не остана по-назад, ето още една снимка на новото лого, качена в Уикипедията :

« Last Edit: 15.03.2009, 23:30:45 by Tergo »
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #175 on: 15.03.2009, 23:26:00 »
И аз съм на мнение , че новото лого е по-хубаво :) Старото е много остро и изкуствено някак си , а и буквата "М" се вижда по-ясно .

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #176 on: 15.03.2009, 23:31:07 »
     Да и аз вече съм на мнение, че второто лого е по-хубаво и пак ще кажа , че нашето лого много хубаво стои на входовете. Дори по хубаво от московското или букурещското. А на атинското не бих дал хубава оценка - много е сложно. Казвах ли ви, че ние българите сме си добри дизайнери ! :rolleyes:

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #177 on: 15.03.2009, 23:33:16 »
Да знам, че имаше еднакво по форма с това ---> http://www.reklamator.com/pi/3kJ5ZdJZ3w20071003132315.jpg
Обаче е много по интересно. Като се загледаш си е стрелкичка за надолу и "м"
А сигурно, като пуснат и другите 2 линии логото ще се смени. Аз мисля, че ще е по добре, то да си остане същото и за 3-та диаметъра. Да се различават само по цвета си
червено -1МД.
синьо -2МД
зелено - 3МД.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #178 on: 15.03.2009, 23:33:54 »
     Да и аз вече съм на мнение, че второто лого е по-хубаво и пак ще кажа , че нашето лого много хубаво стои на входовете. Дори по хубаво от московското или букурещското. А на атинското не бих дал хубава оценка - много е сложно. Казвах ли ви, че ние българите сме си добри дизайнери ! :rolleyes:
Въпроса е спорен , аз мисля , че всяко едно лого е уникално и чаровно по своята същност . В Москва то е червено - бих казал типично за комунизма . А на Атинското е смесица ;) Но нащо наистина много ми допада .

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #179 on: 15.03.2009, 23:35:51 »
Защо пък като се пускат новите линии да се сменя логото?

На мен от всички най-много ми харесва на лондонското метро :)