Това на снимката от Х.Димитър е блок модел Бс-3-61, от 1961-ва година, по 3 двустайни апартамента на етаж са. Не са лоши, но по-добре някой който разбира да го види, защото това е блок на 52 години все пак. Иначе и на мен тези ми изглеждат много уютни, и при тях са използвани истински материали, като паркет от истинско дърво и тн. а не разни изкуствени материи като при новите. 570 евра на квадрат ми се виждат малко много за нещо на 52 години, но пък особено ако е заедно с обзавеждането може да си струва, направо дето се вика събуваш си обувките и се нанасяш. Попитай наистина ако имаш познат строител или инженер дали си струва, заради годините. Гледай хубаво да няма пукнатини където са връзките между панелите, да няма течове, качи се по стълбите до последния етаж и виж дали някъде от покрива е текло, разгледай и стълбището колко е поддържано-по това ще познаеш, дали съседите са добри и дали се грижат добре за блока. Поискай задължително да влезеш в мъзетата, да погледнеш да не е наводнено да плува във вода всичко, това може да се окаже сериозен проблем. А това дето го пишат 3 стаен, си е чист 2-стаен апартамент преустроен на 2-стаен. Твърде много са парите според мен за това нещо, с повече търсене за тези пари може и в Борово двустаен да се намери, макар и за ремонт.
Както писах и по-горе, добре е все пак ако е панел, да не е баш от най-най старите, нека е поне след 1970-та година.
За един човек според мен 60 квадрата е твърде голяма площ, аз си търсех боксониера 25-30 квадрата, един щранг само плащаш за парно, а в такъв случай ще плащаш 3 или 4, ще плащаш данъци, ще изплащаш още 2 стаи, а реално можеш да ползваш и едната само, ама това вече също е въпрос на вкус, всеки сам си преценява нуждите.
За ЕПК-то няма никакъв проблем, че имаш още 8 апартамента на етаж например. И при мен е така, дори така в сградата е много по-топло, защото сте повече хоа, събират се повече пари и се поддържа повече, при мен входа е с чип-карти, осветлението е с диодни лампи и тн. Едно е пари събрани от 190 апартамента, друго е от 12. Високият етаж също си е плюс.
И най-важното не бързай, в момента има много повече предлагане, отколкото търсене, с оглед предлагането да се увеличава все повече, така че можеш да се пазариш да се свали цената, имаш огромен избор от обяви.