Аз съм в Младост 2, съвсем накрая на града и ти го препоръчвам. Мястото е страхотно, с уникална гледка към Витоша, тишина, чист въздух, заведения, магазини, имаме много хубав парк в квартала с пейки, чешми, детски площадки, релефа е разнообразен и квартала е леко на баир, въпреки че май-се явява най-далечното ж.к. от центъра, ако обичаш да си в края на града мястото е супер за живеене. Няма цигани, има доста добър транспорт до центъра, до гарата и директни автобуси и връзка с метрото. Живял съм и в люлин и в Младост, според мен Младост е доста по-добре.
Младост 3 също е много хубав район, има парк, особено около военните ЕПК блокове, там е много тихо и спокойно и си съвсем близо до метрото.
Първото, което си харесала е стандартна панелна гарсониера, като гледам блока е модел Бс-2-69, от тези с външните тераси(познава се по прага на балконската врата и липсата на трегер над прозорците). Имаш хол и кухня отделно, демек 2 помещения.Мисля че са на различни междуосия, широчина на помещенията 3.6 и 3.2 метра. Строителството е някъде от 1976-та да кажем. Да мястото е страхотно, там си съвсем до центъра, над теб има хубав парк, има доста зеленина. На този модел блокове асансьорите спират на площадката между етажите, ако е от този модел разбира се. За сам човек е супер. И най-важвото оглеждай хубаво за панела е много важно да няма течове.
Второто е стандартна ЕПК боксониера, имаш едно помещение само, представляват голяма стая с тераса и ниша за кухненски бокс, която се вижда на снимката като за сам човек е идеално, но нали ти каза че искаш да имаш още пространство или една стая за дрехи книги и тн. Боксониерата се топли много лесно зимата, особено като е южно не ти трябва почти никакво отопление. 1000 евра на квардат вече идват твърде много, но ако ти харесва...прецени си. Както виждаш цените варират в много големи граници има и от 300 евро на квадрат има и по 1000.
3-то за Хаджи Димитър нека Виктор да каже, не познавам района.
Подкрепям съвета иначе, търси южни райони, сега имаш много голям избор, предлагането надвишана много търсенето, постоянно се строи а населението намалява и застарява, така че ще имаш все повече избор и възможност да вземеш нещо на добро място и ниска цена. И вече не могат да ти искат много висока цена, само защото е южен район, просто защото няма толкова купувачи и не могат да го продадат. Търси най-вече в Борово, Стрелбище, Гоце Делчев, Белите брези, Младост, Дианабад, Красно Село и тн.