Author Topic: Недвижими имоти  (Read 11617 times)

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #20 on: 16.02.2013, 22:25:07 »
Quote
Релси, и зад тях - Мангал Таун - местоположението не е върхът на сладоледа...

Ако бях прочела това по-рано, просто нямаше да се разкарвам днес. Нямате си идея за какво става дума, само на двеста метра от стадион "Академик".

Окей, ще търся в Гоце Делчев - Дианабад - Борово и т.н... За мен това е ново инфо, тъй като за мен София е центърът: тук живея от 14 години. Всичко друго ми е мъгла. Даже се чудя дали да не си взема една стая на бул.Ботев - но може би и там има цигани.

Не бих понесла съседи в панел, които пускат чалга. Нито малки междублокови пространства. Някой квартал, моля, с големи отстояния и поголовно културни обитатели (освен Изток)?

За Хаджи Димитър, естествено, ще гледам. Само дето няколко познати са живяли там и са слушали по цял ден чалга...

Накрая може би ще си купя боксониерата на ул.Оборище, където живея, и където е пълна тишина - дори когато поканя гости, съседите на другия ден ми правят забележка.

P.S. Това Карпузица и Княжево как са като транспорт и обитатели?
« Last Edit: 16.02.2013, 22:51:32 by flow »

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4499
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #21 on: 16.02.2013, 22:56:30 »


Накрая може би ще си купя боксониерата на ул.Оборище, където живея, и където е пълна тишина - дори когато поканя гости, съседите на другия ден ми правят забележка.Точно от крайностите бягай  ;)

Княжево не е зле, но е и доста далеч. Хубавото е, че дотам стига най-редовният трамвай в София - 5, подпомогнат от 19.
Като цяло чалга има навсякъде, така че няма какво толкова да я имаш предвид - въпрос на късмет, затова колегите казват да проучиш съседите си. Погледни "Люлин", а също и "Красно село" около двореца е доста приятно. Съветвам те да си избереш един хубав ден и да обиколиш малко София, важно е кое на теб се харесва :)
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline Neronov

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2836
 • R.I.P 1210
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #22 on: 16.02.2013, 23:02:54 »
Младост също не е зле- има (ще) има всички видове транспорт- много автобуси, 2 тролея, трамвай 23 (2014-15),както и 6 метростанции (2 в момента,4 в период 2014-15)  :)

Може и в Дружба  :D

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #23 on: 16.02.2013, 23:06:36 »
Около мен никога не е имало чалга и няма да има... най-много комшиите да надуят Джеймс Браун.:)

Не бих живяла в квартал с и най-малката вероятност за чалга и цигани...

В тази връзка, предполагам Младост е по-приемлив вариант от Люлин?... Изобщо, с какво се характеризират т.нар. южни квартали и защо са толкова скъпи - може би заради по-културните жители?...

Offline ozzy

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 11980
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #24 on: 16.02.2013, 23:20:00 »
Дианабад, Мусагеница и Младост са хубави квартали, с добър транспорт, има и магазини, градинки. Гео Милев също е хубав квартал, макар че го позастроиха в последните години, но има и парк наблизо. Лагера също не е лошо. В Гео Милев трябва да се избягва района около ул. Кочани, там живеят мангали. В Младост-4 около пощата също има няколко мангалски блока.
Лично аз не мога да кажа, че всичкото ново строителство е лошо - има и добре направени сгради. Има и зле построени сгради панел и ЕПК. Наблюденията ми се базират на обиколките ми като търговски агент по кварталите. Трябва да се гледа дали има много пукнатини, в мазето дали има вода, дали се заключва входът, дали стените са гипскартон или тухла. Обикновено при блокове на 3-4 години вече се вижда дали и какви дефекти има (особено след миналогодишното земетресение). Предимството на новото строителство е, че са използвани съвременни строителни материали, инсталациите за ток, вода и парно са нови, дограмата е нова, обикновено са топлоизолирани. Другото предимство е, че не се плаща сградна инсталация за парното, тъй като тръбите обикновено минават през стълбището и вече от съответния етаж влизат в апартамента. Обикновено има прекарани кабели за ТВ и интернет и е по-удобно, защото при старото строителство такива кабели не са предвидени и трябва да се скриват допълнително.
За това дали съседите слушат чалга - ами трябва да видиш какви са бъдещите ти съседи. В Младост например има блокове, в които живеят интелигентни хора, има и такива, които са на бачкатори. Като цяло е относително, но те съветвам да избягваш квартали като Дружба, Слатина, Суха река, Обеля, Красна поляна, Разсадника, Люлин 1 и 2, Левски В и Г, Витоша и Манастирски ливади.
Който върви след стадото, той гази в лайната му.

call.sofia.bg - сигнализирайте за всякакви нередности Столична Община

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #25 on: 16.02.2013, 23:23:12 »
Благодаря за полезното инфо!!

...бай дъ уей, до блоковете, които гледах в Слатина, НЯМАШЕ ПЪТ - само кал. На 10 минути пеш от БАН е това...
Живеем в гетото на Европа, отворете си очите... Ето затова, и да имах повече пари, никога не бих ги дала за жилище тук.
« Last Edit: 17.02.2013, 01:23:00 by difian »

Offline ozzy

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 11980
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #26 on: 17.02.2013, 01:08:38 »
Да, инфраструктурата е проблем в по-новите квартали. Тези блокове в Слатина са завършени в началото на 90-те и затова нямат нормална улица. Принципно общината е длъжна да изгради инфраструктура, но все няма пари, затова на Кръстова вада, Манастирски ливади, Витоша, отчасти Овча купел и др. са в лошо състояние улиците. В последните години общината кара инвеститорите да изграждат и даряват прилежащата инфраструктура, но не всички са навити и затова има частни улици тук-там.
Който върви след стадото, той гази в лайната му.

call.sofia.bg - сигнализирайте за всякакви нередности Столична Община

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #27 on: 17.02.2013, 01:38:46 »
Въпрос на воля, явно.
Бях в Лондон преди Олимпиадата; обиколих доста квартали и навсякъде се строеше/оправяше до последното камъче, включително в най-крайни квартали (да не говорим за центъра). Де що има градинка бе затревена; това неоправен път - забрави. Когато се върнах в София, ми се струваше, че добих някаква инвалидност - докато не осъзнах, че не съм аз, а улиците, и че тук трябва да внимаваш ако стъпваш - па било и по Паветата.
Колкото до инвеститора/инфраструктурата: в Шумен, откъдето съм, управлението е плачевно - и все пак Била изравни цяло гробище и построи нов път в близост до мястото, където се разполага... Мисля, че не би следвало да се позволява на никого да строи, ако не осигури и достъп до сградата. То и циганските катуни трябва да се махнат.........

___________

сега това си харесах - мнения? http://www.imot.bg/1a134555098662684
я и това http://www.imot.bg/1a132396216044289

опа, за феновете на х.димитър открих това. коментар? http://vbau.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a12632943487534070&idu=vbau&f0=1&f12=3&f13=1a134926905425910&f1=1&f2=0&f3=&f4=&f11=2&f17=&f19=cF4CPcOIwXUVQZpyh&f14=&f15=&f18=&f16=&f20=1

мерси безкрайно - много полезен форум!
« Last Edit: 17.02.2013, 03:43:55 by flow »

Offline Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 12247
  • View Profile
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #28 on: 17.02.2013, 08:29:30 »
Аз съм в Младост 2, съвсем накрая на града и ти го препоръчвам. Мястото е страхотно, с уникална гледка към Витоша, тишина, чист въздух, заведения, магазини, имаме много хубав парк в квартала с пейки, чешми, детски площадки, релефа е разнообразен и квартала е леко на баир, въпреки че май-се явява най-далечното ж.к. от центъра, ако обичаш да си в края на града мястото е супер за живеене. Няма цигани, има доста добър транспорт до центъра, до гарата и директни автобуси и връзка с метрото. Живял съм и в люлин и в Младост, според мен Младост е доста по-добре.

Младост 3 също е много хубав район, има парк, особено около военните ЕПК блокове, там е много тихо и спокойно и си съвсем близо до метрото.

Първото, което си харесала е стандартна панелна гарсониера, като гледам блока е модел Бс-2-69, от тези с външните тераси(познава се по прага на балконската врата и липсата на трегер над прозорците). Имаш хол и кухня отделно, демек 2 помещения.Мисля че са на различни междуосия, широчина на помещенията 3.6 и 3.2 метра. Строителството е някъде от 1976-та да кажем. Да мястото е страхотно, там си съвсем до центъра, над теб има хубав парк, има доста зеленина. На този модел блокове асансьорите спират на площадката между етажите, ако е от този модел разбира се. За сам човек е супер. И най-важвото оглеждай хубаво за панела е много важно да няма течове.

Второто е стандартна ЕПК боксониера, имаш едно помещение само, представляват голяма стая с тераса и ниша за кухненски бокс, която се вижда на снимката като за сам човек е идеално, но нали ти каза че искаш да имаш още пространство или една стая за дрехи книги и тн. Боксониерата се топли много лесно зимата, особено като е южно не ти трябва почти никакво отопление. 1000 евра на квардат вече идват твърде много, но ако ти харесва...прецени си. Както виждаш цените варират в много големи граници има и от 300 евро на квадрат има и по 1000.

3-то за Хаджи Димитър нека Виктор да каже, не познавам района.

Подкрепям съвета иначе, търси южни райони, сега имаш много голям избор, предлагането надвишана много търсенето, постоянно се строи а населението намалява и застарява, така че ще имаш все повече избор и възможност да вземеш нещо на добро място и ниска цена. И вече не могат да ти искат много висока цена, само защото е южен район, просто защото няма толкова купувачи и не могат да го продадат. Търси най-вече в Борово, Стрелбище, Гоце Делчев, Белите брези, Младост, Дианабад, Красно Село и тн.
« Last Edit: 17.02.2013, 08:48:39 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline alpha_adversativum

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 596
  • View Profile
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #29 on: 17.02.2013, 10:38:29 »
Първото, което си харесала е стандартна панелна гарсониера, като гледам блока е модел Бс-2-69, от тези с външните тераси(познава се по прага на балконската врата и липсата на трегер над прозорците).
Познава се и по касите на вратите - в Бс-2-69 са дървени, а в Бс-69-Сф и в Ос-68-Гл - новобрачни семейства са стоманени, поставени още в ДК с отливането на панела. В Бс-VІІІ-Сф пак са дървени, но са от по-стар тип. Това определено е Бс-2-69.
« Last Edit: 17.02.2013, 10:40:51 by alpha_adversativum »

Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5389
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #30 on: 17.02.2013, 11:44:05 »
Попитай офертата от Хаджи Димитър за кой блок става въпрос. Иначе изглежда добре. Минус ми се вижда, че дограмата не е сменена и по тази линия според мен е добре да изкрънкаш 1000 евро надолу за смяната й. Хубаво е това да направиш, защото южното изложение през лятото със стара дограма ще става много жега - като парник. Задължително е да се сложи специален стъклопакет. Виждам, че е сменено парното, което е плюс. Третия етаж е по средата на блока и това допълнително ти дава изолация. Зимата отвсякъде те топлят, а лятото - жегата от покрива няма да се усеща.
Ако всичко е наред с общите части - аз бих го купил, ако бях на твое място.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4499
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #31 on: 17.02.2013, 11:54:30 »
И между другото някой може ли да ми обясни как за 15г. цените на жилищата скочиха толкова? 2000г. една гарсониера в "Хаджи Димитър" струваше 9 000лв, а двустаен се намираше за 20 000лв... 2006 продадохме двустайния в бл.69 за 36 000 ЕВРО (купен за 14 000 долара през 1999г.), а сега са качили още 20 000 евро върху цената. Как става това?!?
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline freepigeon

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2230
  • View Profile
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #32 on: 17.02.2013, 12:24:30 »
И между другото някой може ли да ми обясни как за 15г. цените на жилищата скочиха толкова? 2000г. една гарсониера в "Хаджи Димитър" струваше 9 000лв, а двустаен се намираше за 20 000лв... 2006 продадохме двустайния в бл.69 за 36 000 ЕВРО (купен за 14 000 долара през 1999г.), а сега са качили още 20 000 евро върху цената. Как става това?!?

Tърсенето определя предлагането. Тъй като на пазара преобладават офертите предлагани от агенции за недвижими имоти те непрекъснато "опипват" пазара - през 2000 са били 4500 евро,на следващата година са направили 6500 евро и не е спряло търсенето,след това 10 000 евро и това не се е отразило,и така нагоре до един момент в който просто няма да може хората да си позволяват. Явно че този момент още не е дошъл въпреки че както казваш вече цените са от по 50 000 евро и нагоре. Тавана в провинцията беше достигнат и в много градове като Видин и Силистра може да си купиш двустаен апартамент за 15-20 000 евро.

Жалко че погребаха провинцията и няма реална алтернатива (колкото пари искат за апартамент в София толкова ще се дават дори и 150К ) - обричат хората на заеми за цял живот именно заради тези цени на жилищата в София защото другия вариант е да се обречеш на гладно и безпарично вегетиране в градовете забравени от бог,правителство и социална справедливост...
« Last Edit: 17.02.2013, 12:30:05 by freepigeon »

Offline Knoxville

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6340
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #33 on: 17.02.2013, 12:33:29 »
Същата работа като с горивата, докато има кой да потребява, ще продължават да се предлагат на такива цени (и по-високи).

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #34 on: 17.02.2013, 12:50:50 »
Да, така стоят нещата, за жалост. Аз изобщо не държа да се бутам в София, но какво да правя в Шумен примерно - където за 35 хил евро има огромно предлагане на многостайни, луксозно реновирани апартаменти, че и цели къщи понякога. В Шумен поне имаше няколко кина навремето (и няколко завода); сега няма нищо.
Гледах апартаменти и в Пловдив, но според мен нереално скъпи, както в София. За тази цена имаше и двустайни в центъра на Варна. Почти бях навита за Пловдив ново строителство, но се оказа, че веднага има течове и т.н. - тоест, без консултант по строежите, ново строителство не трябва да се взима.

Досега не се и замислях за София, понеже за двустайна панелна кутия искат толкова, колкото за прекрасна къща някъде в Балкана. Но какво да се прави, още не съм за пенсия - а извън София нищо не се случва. Как така в Холандия във всяко село има културни събития от световен мащаб... но да не се отплесвам.

Да, ще търся в кварталите, които ми предлагате. Не отписвам и Хаджи Димитър. Записвам си и за споменатите от вас технически изисквания. Панел задължително трябва да има сменена ВиК инсталация, нали?

Наистина, би било добре жилището да е по-голямо и поне да има две помещения; но ако е в център, луксозно и т.н., могат да се правят и допустими компромиси. Ето това гледам от доста време, но ме притеснява тази ул.Иларион Макариополски - доста близо е до Женския пазар. Ако някой познава квартала, може да пише как са представени там тъмните братя и др. субекти.:) http://www.imot.bg/1a135411077879039

Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5389
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #35 on: 17.02.2013, 13:12:21 »
Да, ще търся в кварталите, които ми предлагате. Не отписвам и Хаджи Димитър. Записвам си и за споменатите от вас технически изисквания. Панел задължително трябва да има сменена ВиК инсталация, нали?
Зависи от това кога е правена и с какви материали.
Специално за канализацията - не е нужно, освен ако блокът не е слегнал много, но дори и това да се е случило, то би трябвало каналът да е сменен и поправен.
За водопровода е добре да се направи, тъй като новите пропиленови тръби имат по-малко съпротивление. В тях не се отлагат налепи и следователно не се запушват. Това означава, че с тръби по-малък диаметър се постига номинално налягане и дебит на по-големите, съществуващи в момента железни тръби. След изолацията им пък загубите на топлина са незначителни, което значи че топлата вода идва мигновенно и няма да има нужда да източваш с минути вода, докато се стопли.
Бих казал, че е плюс, ако тръбите са сменени, но ако не са - то това не е причина да те отказва от покупка.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #36 on: 17.02.2013, 13:44:47 »
Стара тухла за предпочитане ли е пред панел?
 http://www.imot.bg/1a135098067585292

Лагера, предполагам, също е добре? Но доста застроеничко ми се вижда.
http://www.imot.bg/1a135514088227671
Панел в Лагера: http://www.imot.bg/1a115157412739902

Ето и двустаен панел в Борово. http://www.imot.bg/1b133966465818253
« Last Edit: 17.02.2013, 13:57:50 by flow »

Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5389
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: Недвижими имоти
« Reply #37 on: 17.02.2013, 14:02:32 »
Лагера определено е доста застроен квартал. Там не бих живял. Улиците са по-неподдържани и място за разходки почти няма.
Не мога да дам съвет относно кое е за предпочитане -  старата тухла или панела. Като гледам обаче след земетресението в Перник - основни пострадали бяха тухлените сгради. До колкото знам, трябва да се проучи кога е строена тухлената сграда, от кого, за да се разбере какви противоземетръсни изисквания са спазвани. Освен това, при тухлената сграда има доста разходи по поддръжката на самата нея.
« Last Edit: 17.02.2013, 14:18:28 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Kraxx

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 531
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #38 on: 17.02.2013, 14:07:30 »
Ако продължаваме така ще откажем момичето да си купи нов дом. Толкова много лоши неща изписахме последните дни, че казано честно и аз бих се почудил какво да си купя.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline flow

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 71
  • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #39 on: 17.02.2013, 14:31:15 »
О, споко, стеснявате ми избора!:)

Определено има доста оферти в южните райони, та трябва да се ориентирам панел или тухла. Предполагам, че все пак нова тухла е по-добре от панел... или не.
Панел двустаен в Гоце Делчев... http://www.imot.bg/1b133068674697250
Май обаче все ме влече към панелката в Хиподрума/ до центъра, макар и едностайна.

Хаха, вижте как се изписва Бъкстон... падам... http://www.balkanproperties.bg/details/8037?asearch[area_gte]=&asearch[area_lte]=&asearch[city_id]=1&asearch[floor_gte]=&asearch[floor_lte]=&asearch[offer_type_id]=1&asearch[order]=ascend_by_created_at&asearch[price_gte]=&asearch[price_lte]=38000&the_action=search

П.П. За Западен парк не чух мнения...
http://avangard2012.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a13260946504037502&idu=avangard2012&f0=1&f12=1&f13=1b133366160063508&f1=1&f2=0&f3=&f4=&f11=2&f17=&f19=QRMgr1wRmfJsb9pm5&f14=&f15=&f18=&f16=&f20=1
« Last Edit: 17.02.2013, 15:54:49 by flow »