Author Topic: Недвижими имоти  (Read 30822 times)

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #80 on: 19.02.2013, 04:29:06 »
Абе аз ако не бях глезена жена без книжка и никакво желание за усилие, как пък нямаше да си взема в Перник?

Или пък народът е много прост. Днес говорих с хазяите си до Консерваторията, предложих им 70 хил лева за 36 квадрата по нотариален акт, неремонтирано от 20 години, ръждясало и с тълпи от летящи мравки. Изсмяха ми се, струвало 100 хиляди. Е да де, ама за 100 хил ще си купя някъде в Ю Кей...

Та, Перник и Радомир си е София. Но по същата логика, и курорт като Банкя е, но и там все още е супер евтино.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #81 on: 19.02.2013, 08:20:54 »
Като цяло обаче бъди готова за лек ремонт, ако ще е старо... Един латекс, дето се казва, дезинфекция, смяна на дръжките на вратите и ключовете за оветление... Не знаеш кай е живял...
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #82 on: 19.02.2013, 13:44:10 »
Тук се вижда кой... бих им го купила само заради снимката на Би Би Кинг на стената.:) В Люлин има страхотни предложения.
http://www.imot.bg/1a136093570195686

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #83 on: 19.02.2013, 13:49:36 »
Зависи къде в Л9 се намира иначе не е лошо. Голяма част от оборудването е от Икеа, което значи евентуално, че е сравнително ново
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #84 on: 19.02.2013, 20:10:34 »
Този апартамент много ми харесва; какъв е районът и как би било до него придвижването? http://www.imot.bg/1a136093570195686

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #85 on: 19.02.2013, 21:33:41 »
Ей бре - Тома неверни. Попита ме и ти казах, сега не ми вярваш. По принцип предвижването не е проблем, но все пак зависи къде точно се намира, за да се прецени тролей или метро е по-подходящо. Самият апартамент е ремонтиран скоро и е с мебели от Икеа.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #86 on: 19.02.2013, 21:41:47 »
Не бе, просто станах въртоглава от оферти... вече ми се губи информация. Този с икеа-та бил панел; били объркали инфото на обявата.
Евентуално ще се обадя за тези
http://www.imot.bg/1b136120355555532
http://www.imot.bg/1c132369339407409
http://www.imot.bg/1b134209761634414
макар че ти ми каза, че на втория покривът не вдъхва доверие; а третия не знам колко точно е близо до метро. Трябва да си погледна и пак кои райони ми каза, че не стават.

п.п. да, намерих

"Този на 13 етаж не е никак зле. няма гледка и вероятно е студен. Ако имаш реален интерес е на 5-6 минути отметорстанция Западен парк. Мястото не е опасно, но и не е приветливо докато не му свикнеш. Ако проявяваш интерес към него задължително попитай защо го продават? Видно е, че е правен с много мерак - явно има някакъв проблем.

Този в Л8 не е лош. Ново стротелство. Отново трябва да се поинтересуваш защо го продават. Това че е скосен означава, че е под покрив и евентуално е или много студен или тече. Имай предвид, че снимките са правени отдавна. Панорамната снимка показва зелениа, която в момента я няма. Близо е до метрото и сърцето на Люлин. Мястото е добро. Поинтересувай се какъв вид е тухлата червена или итонг (газобетон). Газобетона не е хубаво строителство."
« Last Edit: 19.02.2013, 21:45:18 by flow »

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #87 on: 19.02.2013, 23:30:15 »
...я малко за добро настроение
http://www.imot.bg/1b135521913185344

« Last Edit: 20.02.2013, 00:05:02 by flow »

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #88 on: 20.02.2013, 08:43:54 »
В никакъв случай!!!

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #89 on: 20.02.2013, 12:18:12 »
Трябва да видиш и на други снимки как е "решена" "спалнята" (плоскостта, с която е преграден таванът). Има една хоризонтална капандура точно над помещението - вероятност да ти вали в кревата...:)

----------

Разговор с агент по имоти: "Какво Ви интересува, че блокът е очукан? Нали всичко в апартамента е тип-топ..."

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #90 on: 21.02.2013, 00:37:25 »
Реших накрая да взема две кутийки ново строителство в Надежда 4, на 300 м от станция Бели Дунав - за което Кракс ме насмете... Както и да е, ще имам и "идеална част от земята", каквото и да значи това. Може би все пак едно предимство пред 1000-апартаментно епк в Люлин.:)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #91 on: 21.02.2013, 00:40:08 »
Не само Кракс ще те насмете... Надежда е един от най-лошите квартали в София - кучета, цигани, тъмница... Ти си знаеш, обаче Люлин е десетки пъти по-добър.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #92 on: 21.02.2013, 00:43:41 »
Предложенията в Люлин бяха за някакви огромни, ужасяващи блокове. Как се управлява там собствеността? Качва ли се на 13 етаж вода? И тн и тн...

Добре, непосредствено около метростанция също ли е толкова страшно в Надежда? Видях три поддържани епк блока наоколо, детска градина, нови кооперации...

P.S. Какво значи в София "добър квартал"? Доколкото разбрах, ситуацията е: майбах, лукс и на пет метра циганско гето. "Гледай в Младост, но.... гладай в Люлин, но.... Западен парк запада... в Хаджи Димитър гетото настъпва..." и т.н и т.н.
« Last Edit: 21.02.2013, 00:54:53 by flow »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #93 on: 21.02.2013, 00:54:28 »
Честито! Според мен е хубаво, че е ново строителство и че е близо до метростанция. Надежда, според мен, не е по лош квартал от Люлин.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #94 on: 21.02.2013, 01:03:31 »
@ози
Еееее, едно хубаво мнение!! Благодаря!! Цял ден ми всяват страх... първо брокерката: "Страх ме е, че искаш 15-ти етаж! Направо ме втриса! НЕ!"
После Кракс: "Страх ме е, че си избрала Надежда!"

Добре де... нямам много пари. Какво да избера? Панел - явно не. ЕПК? Брокерката ми каза, че има хубави оферти - в Редута, Гоце Делчев, дори Банишора - но трябва да ги чакам да изникнат (евентуално, след година). Стара тухла? Живея в такава от много години. Ако имах още 20 хил лева (които щях да имам, ако бях спестовна), можех да си взема жилището на Оборище. Но дали би трябвало? Собственици на по 80 години; ръждясали тръби; нашествие на летящи мравки веднага щом се затопли - имам чувството, че са изяли половината сграда; течове отгоре, които спряха просто защото наемателите отгоре се изнесоха. Струва ли си подобно жилище?... Ново строителство... на човек като мен, който не разбира, колко е лесно да се продаде картон? Днешната брокерка поне ми каза, че сградата е окей, червена тухла, няма да се разпадне. Дограмата е евтина, но предполагам мога да си я сменя. Имам две кутийки - което все пак е по-добре от "еднопространствено", което обикновено се предлага за тази цена. Банята е приличен размер, душът не е в/у тоалетната чиния. Знам, че купувам боклук, но за толкоз пари... дано все пак бива. Мисля, че не е много мъдро да се кътат и пет лева в банка при сегашната политситуация.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 21.02.2013, 01:17:37 »
Честито и от мен!

Няма нищо лошо в Надежда, не е лош квартал. Особено във 2-ра част има доста зеленина, имаш и парк, северния парк е наблизо, имаш метро, трамваи, автобус, велоалеи, супермаркети, всичко. Важното е на теб да ти харесва. ЕПК-то е най-доброто, високият етаж също е плюс заради гледката, но както беше писано ако новото е строено като хората, защо пък не? Щом имаш и част от земята под блока, значи си струва, а не само кутийка във въздуха.

Не обръщай внимание, на кой какъв квартал му харесва, защото това е въпрос на свикване и лични предпочитания, съветите са също според лични впечатления на всеки. Така например, някои не харесват Младост защото било далеч и "все едно отиваш в Пловдив" както съм чувал да казват, но пък аз си го харесвам, защото съм свикнал да съм накрая на града.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #96 on: 21.02.2013, 01:22:00 »
Ами... по принцип цените на имотите в близост до метрото са относително стабилни, с тенденция към поскъпване, така че, ако е добре направено, със сигурност няма да си на загуба. И, в крайна сметка, всеки си преценява - някои са фенове на панелките, други на ЕПК-та, трети на старо строителство... Важното е теб да те устройва.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #97 on: 21.02.2013, 01:23:14 »
@Иво  -  Мерси!:)

Абе Надежда е шит, от това което видях, но не пълен шит какъвто очаквах. Очевадна е ролята на метрото. Надеждите ми са, че съвсем ще се застрои с нови сгради на мястото на кокошкарниците.
И тук да запитам - съвсем на място - откога е това метро в Надежда?
Сори че съм пълен невежа в този форум, но откак се помня живея в центъра и транспорт не ползвам; сега вече ще.
Е, близко ще съм за концерта на Депеш.:)

Колкото до парка - видях че съм близо и това ми харесва. Безопасни ли са разходките там?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #98 on: 21.02.2013, 01:32:57 »
Вторият метродиаметър, който минава през Надежда, функционира от 31. август 2012г. Има цял раздел във форума, посветен на строителството и експлоатацията му, ако се интересуваш. Може да ползваш търсачката, доста неща сме обсъждали там.

Колкото до парка - мисля, че през деня е безопасен.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #99 on: 21.02.2013, 01:36:30 »
О, съвсем ново! И все пак вече настроили нови сгради в близост (и, разбира се, Билли:))
Ще прочета - любознателна съм.

Само да запитам, до колко часа функционира въпросното метро. Имам навика да посещавам концерти в НДК начесто...